24/7
באזז
שוק
נדל"ן
משפט
בארץ
עולם
פנאי
מוסף
מניות
שוקי חו"ל
מט"ח
News Room
קריפטו
פו"ש
שורת הרווח
הפניקס השקעות
דואר אדום
כלכליסט 360
כדאי להכיר
zone מכרז
כסף
פרויקטים
בריאות בארגונים
TV כלכליסט
פוטו כלכליסט
תיירות
קריקטוריסט
פנאי
מגזין
דעות
רכב
פודקאסט
שירות לקוחות
מינוי דיגיטלי
מינוי לעיתון
כלכליסט ביוטיוב
ניוזלטר
כתבות
וידאו
אינטרנט
פרופיל אישי
תיק אישי
התנתק
ועידות
buzz_view
פנאי
לכל הדירוגים בפנאי
כתבות אחרונות בטיפים
5 מגמות בבר האירועים
זוגות המתכננים חתונה בעונה הנפתחת היום צריכים להקדיש מחשבה גם לתפריט האלכוהול שהם מזמינים. "כלכליסט" סוקר את המשקאות והגימיקים החדשים של הקיץ
09.05.12
עמית יריב
5 הדברות לצרכני היין
לטעום, לא לפחד ולסמוך על הטעם האישי - כללים שכל צרכן יין צריך להכיר
31.03.11
קונים יין לחג? קבלו כמה טיפים
מנהג ארבע הכוסות נחגג כמעט בכל בית בישראל. את כמות היין המשמעותית ביותר קונים הישראלים בחג הפסח. אז רגע לפני שאתם עושים את הקניות המסורתיות לחג, בואו נראה מה כדאי לקנות, איך ואיפה
31.03.11
מירה איתן
אז מה זה יין?
מהו המשקה הזה, שמקפיץ את מצב הרוח שלנו כבר בעת המזיגה? איך הפך היין להשראה הגדולה לתשוקה, אהבה, אמנות, מדע ושירה ואיך עדיין, גם אחרי 5,000 שנה, הוא נשאר תמיד מסתורי, מרתק וסוחף?
30.03.11
עמוס רביד
תוסס בבקבוק
יינות מבעבעים, מראשית היוולדם, הם היינות המתאימים ביותר לכל אירוע חגיגי או משמח. לקראת החג היהודי השמח ביותר, פורים, נחמם את האווירה עם כוס יין מבעבע
07.03.11
מירה איתן
כיצד טועמים יין?
היין עובד על כל החושים, ובטעימה, כדאי לשתף את כל החמישה. מהי טעימה מושכלת ואיך נוכל לגלות באמצעותה האם היין צעיר מדי, או אולי התיישן יתר על המידה, לאיזו מנה יתאים ועוד
08.02.11
מירה איתן
איך מזמינים יין?
להזמין יין במסעדה זו אמנות בפני עצמה. לעתים קרובות, עומד הלקוח נבוך בפני רשימת יינות ארוכה ומבלבלת. המדריך המלא לטקס הזמנת היין
16.01.11
מירה איתן
אדום לבשר, לבן לדגים?
לא בהכרח. קודם כל שותים את מה שאוהבים, נקודה. אין חוקים ואין כמו ההתנסות האישית. המטרה היא שהאוכל לא יפגע בטעם היין או להיפך ויש תמיד הרבה יותר מיין מתאים אחד לכל מנה
09.12.10
יקבי כרמל
איך מאחסנים יין
היין רגיש. בניגוד למיתוס המפורסם, היין אינו בהכרח טוב יותר ככל שהוא ישן יותר, ברוב המקרים ההפך הוא הנכון. בודדים הם היינות המשתבחים עם השנים וגם אז רק אם נשמרו בתנאים נאותים והתקופה אינה בלתי מוגבלת
09.12.10
יקבי כרמל
יין ואוכל - כללי זהב לשילוב מנצח
האם התאמת היין לאוכל היא עניין של העדפה אישית? בהחלט, אבל כדאי להיזהר שטעם היין לא יתנגש בטעם האוכל, וההיפך, ואיך? כמה כללים בסיסים וכמה קווים מנחים, המבטיחים שההנאה שלנו מהאוכל ומהיין שלצידו תהיה גדולה הרבה יותר ובעיקר שלא נחמיץ אף טעם. אז מה הולך עם מה? ואיך נבחר בקלות את היין המתאים ביותר לארוחה שהכנו?
09.12.10
מירה איתן
איך ליהנות יותר מהיין שלך
לא כל אחד מודע לכך שהיין הוא "יצור" רגיש שעלול להתקלקל בקלות. אז כיצד והיכן רוכשים יין? איך מאחסנים ובאילו כוסות שותים? רשימת טיפים למי שמעוניין ללמוד איך מתנהגים יפה עם היין
09.12.10
מירה איתן
פרויקט שימור: 5 מקררי יין
כשהטמפרטורה בדצמבר קרובה ל־30 מעלות, לא ממש מומלץ להשקיע בבקבוקים רבים של יין איכותי לצורכי יישון. "כלכליסט" סוקר את המקררים בשוק - מהזול ליקר
06.12.10
עמית יריב
בקבוק בשק
מכירות מוקדמות של יינות דומות לרכישת סחורה עתידית בבורסה. אמנם קיים סיכון, אך במרבית המקרים מדובר בעסקה משתלמת לשני הצדדים
30.11.10
עמית יריב
איך מתאימים בירת בוטיק ישראלית למנה
עכשיו כבר לא מספיק להבין ביין: רצוי שתדעו לענות גם על השאלה איזו בירה הולכת עם מנה כבדה וחורפית, ואיזו עם מנה קלילה וחומצית
11.11.10
גלי וולוצקי ועמית יריב
לחובבי הז'אנר
שני מדריכי יין המתפרסמים באוקטובר בבריטניה ישמחו את המבינים ואת המתעניינים בתחום. האחד מאורגן ומוסדי, השני ידידותי - שניהם חובה
10.10.10
עמית יריב
(15 מאמרים בטיפים)
מינוי לעיתון
אפליקציית אנדרואיד
אפליקציית אייפון
ניוזלטר
תיק אישי
פייסבוק
טוויטר
יוטיוב
אצלך באתר
כלכליסט מפת האתר
אודות כלכליסט
ועידות כלכליסט
כלכליסט אצלך באתר
כתבו לנו
המייל האדום
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
המערכת
ההנהלה
פרסמו אצלנו
ארכיון השערים
קריקטוריסט
פודקאסט
התראות
פייסבוק
RSS
טוויטר
מינוי לעיתון
כלכליסט ביוטיוב
ניוזלטר
פודקאסט
דואר אדום
כל הזכויות שמורות לכלכליסט ©