אדום לבשר, לבן לדגים?
לא בהכרח. קודם כל שותים את מה שאוהבים, נקודה. אין חוקים ואין כמו ההתנסות האישית. המטרה היא שהאוכל לא יפגע בטעם היין או להיפך ויש תמיד הרבה יותר מיין מתאים אחד לכל מנה
14:5609.12.10
5 המלצות להתאמת יין ואוכל :
- טעם אישי – הכי חשוב. כל הכללים והחוקים לא יעזרו אם אינכם אוהבים את היין או שסתם לא מתחשק לכם עליו.
- עוצמת הטעמים – רצוי להתאים את עוצמות הטעמים והמרקם של היין ושל האוכל כך שלא ישתלטו האחד על השני
- סוג האירוע – לכל אירוע ולכל ארוחה האופי שלהם וכך גם היין שיתאים להם. אפשר בשקט לסמוך כאן על האינטואיציה
- בישול ביין – כאשר מנה מבושלת ביין או מוגשת ברוטב על בסיס יין, מומלץ בדרך כלל ללוותה ביין זהה או ביין בעל אופי דומה
- טעם אישי – כבר אמרנו? אז נחזור שוב, טעמכם האישי הוא החשוב ביותר ואיתו באמת שאין מה להתווכח