$
טיפים

איך מתאימים בירת בוטיק ישראלית למנה

עכשיו כבר לא מספיק להבין ביין: רצוי שתדעו לענות גם על השאלה איזו בירה הולכת עם מנה כבדה וחורפית, ואיזו עם מנה קלילה וחומצית

גלי וולוצקי ועמית יריב 10:2911.11.10

טרנד בירות הבוטיק בעיצומו, והמבשלות הישראליות לא נותרות מאחור, ומפגינות נוכחות הולכת וגדלה בתפריטי המסעדות. בירות הבוטיק ניחנות בטעמים מורכבים, שיכולים להאפיל על טעמי המנה בהתאמה לא נכונה, או להחמיא לה ולהדגיש את טעמי חומרי הגלם כשהבחירה מוצלחת. על כן זה הזמן להחיל את הכלל של התאמת יינות למנות גם לבירות. לפניכם שבע מנות והשידוך המושלם להן של בירת בוטיק ישראלית.

 

קולוני

 

הבירה: בזלת אייל ענברי (29 שקל). של מבשלת הגולן, בריכוז של 6.4% אלכוהול. עובר תסיסה שנייה בבקבוק ואינו מסונן, מה שמשאיר את הבירה על מצע קבוע של שמרים. התוצאה היא בירה בעלת מתקתקות מעודנת המשלבת טעמים של ציפורן ומרירות כשותית. המנה: כבדי עוף בתפוחים וברנדי (65 שקל). כבדי העוף נצרבים על הפלנצ'ה ומוגשים ברוטב מעט מתקתק של תפוחי עץ וברנדי, ויוצרים שילוב טעמים קלאסי. לצד פירה תפוחי אדמה, מדובר במנה עשירה ומנחמת. השילוב: מתיקות המנה ושילוב הציפורן בבירה עם התפוח בכבדים מבשר טובות. פרטים: דרך בית לחם 7 ירושלים.

 

קולוני. הבירה: בזלת אייל ענברי. המנה: כבדי עוף בתפוחים וברנדי קולוני. הבירה: בזלת אייל ענברי. המנה: כבדי עוף בתפוחים וברנדי צילום: חיים צח

 

כתית

 

הבירה: אלכסנדר בלונד (30 שקל). הבירה של מבשלת אלכסנדר היא בלונדית, אבל לא בהירה לגמרי. עם 5.3% אלכוהול ופירותיות עשירה המזכירה טעמי אפרסק בשל. המנה: קלמארי בגריל עם יוגורט, גרגרי חומוס ובצל ספרדי חם וטחינה אל ארז (85 שקל). המנה משלבת טעמים מזרח־תיכוניים מובהקים עם אוריינטציה מרוקאית. גופי הקלמארי הטריים הצרובים בגריל, החומוס ושפע עלי הכוסברה המעטרים את המנה מזכירים את האוכל של הסבתות, בביצוע של מטבח עילי. השילוב: הטעמים האינטנסיביים של המנה יפגשו בירה שאופייה מובהק אבל לא משתלט וישלים את המנה בלי להאפיל עליה. פרטים: היכל התלמוד 4 תל אביב.

  

כתית. הבירה: אלכסנדר בלונד. המנה: קלמארי בגריל עם יוגורט, גרגרי חומוס ובצל ספרדי חם וטחינה אל ארז כתית. הבירה: אלכסנדר בלונד. המנה: קלמארי בגריל עם יוגורט, גרגרי חומוס ובצל ספרדי חם וטחינה אל ארז צילום: עמית שעל

 

Voila

 

הבירה: ליבירה חיטה (25 שקל). בירת החיטה הזו של מבשלת ליבירה היא בעלת 5.7% אלכוהול ומתאפיינת בצבע זהוב מרשים ובאף שמזכיר בננה בשלה. המנה: פטריות ממולאות בגבינות צאן ובזיליקום (27 שקל). שידוך קלאסי של פטריות וגבינות צאן עם טוויסט ים־תיכוני עדין של עגבניות שרי צלויות, שמן זית ושבבי שקדים קלויים לגימור בניחוח צרפתי דווקא. השילוב: המתקתקות המסוימת של הבירה תשתלב היטב במתקתקות של העגבניות הצלויות, והארומות האגוזיות ישתלבו באדמתיות הפטריות. פרטים: שדרות הנשיא 119 חיפה.

 

חדר האוכל

 

הבירה: דנסינג קאמל אמריקן פייל אייל (32 שקל). כמו רוב הבירות של המבשלה, גם זו שמחה ומתאפיינת בצבע בהיר ובטעמים עזים, הבולט שבהם דבש תמרים. המנה: קבב טלה בגריל (49 שקל). מנה ים־תיכונית מובהקת, עם טעמים אופייניים של בשר טלה, תיבול בהרט עדין, ירקות צלויים וטחינה בטעם לימוני. השילוב: לבירה טעמים המשלבים מתיקות וחומציות טובה, והיא תאזן את הטחינה שבמנה. בהיעדר טעמי תבלינים בבירה, היא לא תאפיל על תיבול. פרטים: שדרות שאול המלך 23 תל אביב.

  

חדר האוכל. קבב טלה בגריל עם בירה דנסינג קאמל אמריקן פייל חדר האוכל. קבב טלה בגריל עם בירה דנסינג קאמל אמריקן פייל צילום: אוראל כהן

 

הבסטה

 

הבירה: מלכה בהירה (25 שקל). האייל הבהיר בסגנון בלגי של מבשלת מלכה הוא בעל 6.5% אלכוהול. למרות ריכוז האלכוהול הלא נמוך, מדובר בבירה לא כבדה, שיש בה רמזי טעם וארומה של אדמה והדרים. המנה: פיצה לבנה עם כמהין ואספרגוס (89 שקל). רק בפיצה, אבל מדובר במנה אריסטוקרטית. הכמהין מעניק את טעמי האדמה החמים האופייניים לו, והאספרגוס את הרעננות. גבינת העזים "כתם" המשובחת של מחלבת קורנמל משתתפת בחגיגה, ואת התענוג משלים חלמון נוזלי של ביצה. השילוב: האדמתיות של הבירה תדגיש את האדמתיות של הכמהין בפיצה, ואילו החמצמצות ההדרית תחמיא לאספרגוס הרענן. שילוב מצוין. פרטים: השומר 4 תל אביב.

  

הבסטה. הבירה: מלכה בהירה. המנה: פיצה לבנה עם כמהין ואספרגוס הבסטה. הבירה: מלכה בהירה. המנה: פיצה לבנה עם כמהין ואספרגוס צילום: עמית שעל

 

בלזק

 

הבירה: נגב פורטר אלון (25 שקל). הבירה הנבחרת מבית מבשלת נגב מגיעה בריכוז של 5% אלכוהול ומיושנת עם שבבי עץ אלון. התוצאה היא בירה במרקם קרמי שצבעה חום כהה, כמעט שוקולדי. המנה: נקניקייה בכרוב ובירה (85 שקל). הנקניקייה עשויה בשר עגל בתיבול פפריקה מעושנת ושומן אווז, ומוגשת עם כרוב כבוש, תפוחי אדמה ועדשים שחורות. מנת ביסטרו צרפתית בטעמים כפריים וחורפיים. השילוב: המנה עשירה מאוד, כבדה, כהה וחורפית, ותשתלב היטב בבירה השוקולדית. יחד מדובר בשילוב החורפי הראוי ביותר אחרי וודקה וחמין. פרטים: האשל 11 אשדוד.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x