$
טיפים

איך מאחסנים יין

היין רגיש. בניגוד למיתוס המפורסם, היין אינו בהכרח טוב יותר ככל שהוא ישן יותר, ברוב המקרים ההפך הוא הנכון. בודדים הם היינות המשתבחים עם השנים וגם אז רק אם נשמרו בתנאים נאותים והתקופה אינה בלתי מוגבלת

יקבי כרמל 14:5009.12.10

5 המלצות לאחסון יין :

 

  • איפה שומרים – לתקופות קצרות (עד שנה): בארון מטבח חשוך, במזווה או בארון הבגדים. לתקופות ארוכות: במרתף יינות או במקרר יינות ייעודי. אבל הכי כדאי לשמור יין בבטן

 

  • בשכיבה – על מנת לשמור על מגע בין היין לפקק השעם בכדי שלא יתייבש. יותר ויותר יינות בעולם סגורים בפקקים שאינם שעם. אותם אין צורך להשכיב

 

  • לכמה זמן – מעט. בהעדר התנאים האופטימליים כדאי לרכוש מלאי לצריכה שוטפת ולא לחתונה של הנכד

 

  • התנאים – עבור יינות המתיישנים שנים רבות יש להקפיד על טמפרטורה מבוקרת (°12 - °16) לחות גבוהה (65% - 70%) וחושך

 

  • שמירת יין פתוח – לאחר הפתיחה רצוי לסיים את היין תוך כארבעה עד חמישה ימים. בזמן הזה רצוי לשמור את אותו במקרר

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x