מנכ"ל "חרגול פודטק" מציג את החזון לעתיד הקולינרי: ייצור המוני של חגבים
"חגבים הם מקור החלבון היעיל ביותר שהטבע מייצר עבורנו", הסביר דרור תמיר בכנס של כלכליסט, "בעוד שתוחלת החיים ממשיכה להתארך והאנושות ממשיכה לגדול, הביקוש לחלבון יזנק"
בזמן שיותר ממיליארד אנשים בעולם רואים בחגבים, חרגולים וצרצרים חלק בסיסי מהתפריט, החיך המערבי עדיין נרתע מייד מהמחשבה על היצורים המעופפים הקטנים. עם זאת, דרור תמיר, מייסד שותף ומנכ"ל "חרגול פודטק", שפיתחה שיטה לייצור המוני של חגבים למאכל, הציג את העתיד הקולינרי והוא רחוק מסטייק או פיצה. תמיר היה אחד ממשתתפי כנס "כשאוכל וטכנולוגיה נפגשים" של כלכליסט ובנק לאומי במתחם האירועים של Labs TLV.
- כך רותמים את מכונת הכביסה לבישול
- השף רז רהב משתמש בטכנולוגיה מתקדמת: "רוצה לעשות את האוכל מעניין הרבה יותר"
- "הטכנולוגיה לא מספיקה כדי למנוע בזבוז מזון"
"חגבים הם מקור החלבון היעיל ביותר שהטבע מייצר עבורנו", הסביר תמיר. "על פי המחקרים והתחזיות בעוד שתוחלת החיים ממשיכה להתארך והאנושות ממשיכה לגדול לצד איכות החיים הצומחת, הביקוש לחלבון יזנק. "הבשר המתורבת עוד רחוק מאוד מלהיות מוצר מסחרי על המדף וגם אכילת האצות היא עוד רחוקה מפיצוח, ולכן לא יהיה פתרון נכון יותר מחגבים".
החברה בראשות תמיר פיתחה בחווה שלהם בצפון טכנולוגיה ייחודית שמביאה את יכולת הייצור לרמות תעשייתיות מתקדמות. כך באמצעות יצירת מתקן ייעודי שמעניק תנאי אקלים מייטביים לאורך כל עונות השנה, הארכת זמני הרבייה, וגידול מחולק לשלבים, יכולים בצוות של "חרגול פודטק" להציע לתעשיות מאסיביות חלבון כל הזמן, בסדרי גודל משמעותיים.
בכנס סיפר תמיר על מגעים שמנהלת החברה עם ענקיות מזון ברחבי העולם כמו קוקה קולה, פפסיקו, איקאה ועוד. בין המוצרים שדנים בהם קברניטי התחום עם החברה מישראל הם משקה תפוזים מוגז מועשר בחלבון מחגבים, דוריטוס מועשר בחלבון חגבים וקציצות בשר מועשרות גם כן בחלבון חגבים.