כך רותמים את מכונת הכביסה לבישול
האומן יפתח גזית פיתח שקית וואקום המאפשרת בישול במכונת כביסה, גם כשמוכנסים אליה בגדים מלוכלכים, אבקת כביסה ומרכך. "זה מתכון שיכול להפוך את המכבסות ליעד מבוקש ויומיומי עבור חסרי הבית", אמר בכנס "כשאוכל וטכנולוגיה נפגשים", של כלכליסט
על המושג "עוף מכובס" שמעו בציבור ובקהילה הקולינרית מזה שנים, אבל אוכל שנעשה באמת במכונת הכביסה – כנראה שרובנו נוותר במבט ראשון. האומן יפתח גזית, בוגר החוג לעיצוב תעשייתי בבצלאל, מבקש לאתגר את הדרך שבה אנחנו מכירים את הבישול בעזרת פרויקט שיזם בו המזון מגיע מהכביסה אל הצלחת ופוגש על הדרך גם כמה בגדים מלוכלכים.
במטרה להנגיש להומלסים את האפשרות לבשל חשב גזית אילו כלים נגישים להם באופן זמין ובעלות נמוכה – ואת התשובה קיבל במכבסות של ארצות הברית. "מקומות שפתוחים 24/7 עם קורת גג, ללא שומרים או משטרה, זולים ומפוזרים בהיקף רחב, זה המתכון שהופך את המכבסות ליעד מבוקש ויומיומי כל כך עבור חסרי הבית", סיפר גזית. "ואז חשבתי על האפשרות של בישול בוואקום, טכנולוגיה שעדיין נחשבת ליקרה ויוקרתית מאד בה שמים את המזון בתוך שקית בכלי עם מים חמים בטמפרטורה גבוהה למשך זמן". גזית דיבר בכנס "כשאוכל וטכנולוגיה נפגשים" של "כלכליסט" ובנק לאומי במתחם האירועים של Labs TLV.
"בדיוק מה שמכונת הכביסה יכולה להציע רק במחיר זעום ובכל מקום, אלא שהיה צריך להגיע לשקית שתעמוד בתנאים הקשים". גזית פיתח יחד עם בת זוגתו שקית עמידה המאפשרת בישול במכונת הכביסה גם כשמכניסים אליה בגדים מלוכלכים, אבקת כביסה ומרכך.
עם סדרת מוצרים של דג שלם, סטייק וירקות מבושלים מציע המיזם של גזית מנה עקרית ואף ארוחה חמה לאלו שמוצרים כאלה נראו בלתי אפשריים במצבם. "עם תיבול ברמה מדויקת, עיצוב, ותוכניות כביסה, טמפרטורות וזמנים במקום הוראות הכנה המכבסה יכולה להפוך למסעדה או המטבח".