ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

השף רז רהב משתמש בטכנולוגיה מתקדמת: "רוצה לעשות את האוכל מעניין הרבה יותר"

רהב, בעלים של שתי מסעדות בת"א, סיפר בגילוי על הפרעת האכילה שלו שהובילה להתעמקות שלו באוכל ובתיעוד שלו ברשתות החברתיות. הוא משתמש במכונת וואקום, בישול מולקולרי, שימוש בקשרים כימיים ועוד

יואב סטולר 12:0024.04.18

 

 

בעידן בו האוכל שאנו צורכים הוא התוכן שגולשים משתפים הכי הרבה ברשתות החברתיות, הטכנולוגיה והעיצוב משנים את מה שבצלחת שלנו. השף רז רהב, מהשמות הלוהטים בשוק המסעדנות הישראלי, רק בן 26 וכבר מפעיל שתי מסעדות בתל אביב.

 

המסעדה הראשונה היא OCD, בה לוקח רז חומרים טריים על בסיס העונה עם חיבור עמוק לישראל ומבצע באמצעותם ובעזרת טכניקות בישול מתקדמות וטכנולוגיות כמו מכונת וואקום, בישול מולקולרי, שימוש בקשרים כימיים ועוד משחק של טעמים עם מרקמים, טמפרטורות וצורה. בנוסף, פתח רז את סנדוויצ'יית הגורמה "ברווזי", על שם הכינוי שנהגה אחותו לקרוא לו מאז שהיה ילד, בה הוא משלב טכניקות חדשניות במטבח המודרני עם הצורך להשביע כמה שיותר אנשים בסביבה אורבנית.

 

רהב הסביר אמש בכנס "כשאוכל וטכנולוגיה נפגשים" של "כלכליסט" ובנק לאומי במתחם האירועים של Labs TLV, על התשוקה שלו לאוכל שהתחילה והניעה אותו לבדוק ולחקור כל פעם מחדש כיצד אפשר לעבוד איתו.

 

"לפני כ-8 שנים התחילו יחסי האהבה-שנאה שלי עם אוכל. מה שהתחיל עם הפרעת אכילה שהייתה לי והתקדם לזה שהמשפחה בעיקר רצתה שאני אצא איתם למסעדות ואוכל איתם כל הזמן. דבר שהוביל אותי למצב שאני עוקב, חוקר ומסתכל כל הזמן ברשתות החברתיות אחרי האוכל – כמה אני הולך לצרוך, מתי אני אוכל ואיך", סיפר השף רהב. "אחרי כמה זמן ברחתי לארצות הברית שם המשכתי ללמוד, לקרוא, לבשל אבל בעיקר לאכול והבנתי שזו היא הדרך הכי טובה ללמוד על אוכל".

 

השף רז רהב בכנס השף רז רהב בכנס צילום: אוראל כהן

 

מאותו מקום של הרתיעה מאוכל למחקר מחודש שלו באופן כמעט טוטאלי, תיאר רהב את המעבר התודעתי שאיפשר לו לבחון שוב את ההגדרה של המטבח הישראלי ואת איך מבשלים. בדבריו מדגיש רהב שוב ושוב כי הוא עושה "מטבח ישראלי חדש", שמובסס על טהרת חומרי גלם טריים ועונתיים עם חוצפה ישראלית, כשהשימוש בטכנולוגיה מתקדמת מבחינתו הוא עוד כלי כמו הסכין שלו.

 

"אני מחפש לצאת מהקופסה ולעשות את האוכל מעניין הרבה יותר וזה מה שמאפשרת לנו הטכנולוגיה. יחד עם זאת, עלינו להבין באופן מעמיק הרבה יותר את התהליכים שעוברים על החומרים שאנו עובדים איתם", תיאר רהב את המטבח החדש.

 

לדבריו, הבישול המתקדם עובר תהליך התבגרות חשוב בשנים אלו, בו עוברים השפים מלעשות דברים חדשים על מנת להוכיח את הידע והטכניקה, ללהשתמש בטכנולוגיה על מנת להשיג את הטעם. "פעם הטכניקה הייתה היעד והטעם היה על הדרך, היום התקדמנו ואלו התחלפו וזו מגמה שרק תצמח".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x