$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

לאחר שפרש ונפרד מלבייב: בן־משה שב למירוץ על אפריקה

האחים סיידוף מתקדמים לסגירת העסקה לרכישת אפריקה ישראל עם הזרמת מזומן של 485 מיליון שקל, אך נציגות בעלי האג"ח נפגשת במקביל עם מוטי בן־משה, שיגיש הצעה מתחרה בשבוע הקרוב. גם הצעתו של ליווינגסטון קוסברג עדיין במירוץ

גולן חזני 07:1405.11.17

הקלפים במכירת אפריקה ישראל מתערבבים פעם נוספת. הצעה מפתיעה לרכישת החברה צפויה לבוא ממוטי בן־משה, בעל השליטה ברבוע כחול, שחוזר לתמונה לאחר שפרש מהמירוץ מול האחים נתי ועופר סיידוף ב־5 ביולי.  

במקביל, הצעת הרכישה של האחים סיידוף מתקדמת לסגירה — ומולה הצעה מתחרה נוספת. בסוף השבוע סוכמה הצעת ההסדר של נתי ועופר סיידוף עם נציגות מחזיקי האג"ח והיא תועלה להצבעה השבוע. בהצבעה תוצג גם ההצעה שהגיש האמריקאי ליווינגסטון (לי) קוסברג לרכישת השליטה בדניה סיבוס.

 

לפי ההצעה של סיידוף, הזרמת המזומן תהיה 485 מיליון שקל, לאחר הנחה של 15 מיליון שקל שקיבל במשא ומתן. בנוסף הוא יעניק 50% השתתפות באפסייד עתידי על שווי דניה סיבוס בהנפקה או בהכנסת משקיע. ההסכם מאפשר לו למשוך דיבידנדים מאפריקה זמן קצר לאחר ההסדר.

 

בן־משה ביקש ממחזיקי האג"ח לדחות את ההצבעה לתחילת השבוע הבא. במהלך השבוע, לאחר שביטל נסיעה לחו"ל, הוא מתחייב לשבת עמם ולגבש הסדר שיהיה טוב יותר משל סיידוף, וללא תנאים שיכולים להביא להפחתה במחיר. חלק מחברי הנציגות חושבים כי עסקה עם בן־משה תהיה מהירה יותר וטובה יותר, בעיקר לאחר שבמקרה של סיידוף מדובר בבעלים שלא נמצא בארץ והמשא ומתן עמו התנהל באופן איטי ובצורה שאילצה את המוסדיים להתקפל מול דרישות רבות שלו.

 

גם אם יוחלט שלא לדחות את האסיפה צפוי בן־משה להגיש הצעה משלו תוך שבוע, שתתבסס על זו של סיידוף, עם שיפורים שיהפכו אותה לכדאית יותר. זו תהיה הצעה מחייבת, כפי שגם ההצעה של סיידוף היא מחייבת. בן־משה היה מחויב כנראה כלפי לבייב בהסכם שלא מאפשר לו להתמודד לבדו, אך בשיחות עם הנציגות הוא אמר כי הוא "הולך לדבר עם לבייב" – וצפוי להגיש את הצעתו בלעדיו.

 

 

 

בן־משה פרש מההתמודדות לאחר התעקשות של בית ההשקעות פסגות כי שותפו ובעל השליטה לשעבר באפריקה לב לבייב לא ישתתף ברכישה. ל"כלכליסט" נודע כי בעשרת הימים האחרונים נפגשו חברי הנציגות פעמיים עם בן־משה ודנו בשובו למשא ומתן.

 

בכך מבצע בן־משה תרגיל נגדי לזה שעשו האחים סיידוף בסוף מאי האחרון, כשאפשרו לבן־משה וללבייב להגיע להסכמות על מתווה הסדר עם הנציגות וברגע האחרון הגישו הצעה שכללה מרכיבים משופרים בודדים. הדבר הביא לכך שלא הושגו הבנות עם אף קבוצה, והמו"מ, שנמשך כבר שנתיים, התארך בחצי שנה נוספת. ל"כלכליסט" נודע כי סיידוף הציב את 15 בנובמבר כתאריך סופי לקבלת תשובות.

 

לב לבייב ומוטי בן משה לב לבייב ומוטי בן משה צילום: אוראל כהן

 

סיידוף, שאת המשא ומתן מטעמו מנהלים היועץ המשפטי אמיר ברטוב והכלכלן אייל ידווב, יעמיד את הביטחונות הנוכחיים שבידי הסדרות כ"ו וכ"ז למחזיקי האג"ח בסדרות אלה. בנושא הפטור מתביעות לבעלי השליטה נשארים מחזיקי האג"ח עם זכויות תביעה מצומצמות. תמיר כהן, מנהל העסקים של סיידוף בארה"ב, שעומד בראש צוות המשא ומתן שלו, אינו שוהה בארץ ולא השתתף בפגישות ביום שישי ואמש. סיידוף מתכוון לבצע את העסקה באמצעות נאמנות שרשומה בתאילנד בשם Shayma שהמוטב בה הוא עופר סיידוף, ככל הנראה מטעמי מיסוי. עופר סיידוף, כך נודע, מתגורר בתאילנד.

 

הצעתו של קוסברג, המלווה בידי עו"ד יהודה רווה, כוללת שתי אפשרויות: לקנות את מניות השליטה (54%) בדניה סיבוס תמורת 324 מיליון שקל; או לקנות את המניות לפי שווי ההון העצמי בניכוי ההלוואה לאפריקה ישראל. אפשרות זו משקפת תמורה של 266 מיליון שקל בלבד.

 

ההצעה כוללת גם אופציות הדדיות לרכישת יתר המניות (46%) בתוך 18 חודשים, במחיר הרכישה של מניות השליטה בתוספת ריבית של 3.5% בשנה (לפני ניכוי דיבידנדים). במקביל יקבלו נאמני האג"ח אופציה לחייב את קוסברג לרכוש מהם את יתר המניות החל מ־15 חודשים ועד 18 חודשים מהשלמת העסקה. אם הצדדים יבחרו שלא לממש את האופציות שברשותם, מציע קוסברג כי הם יפעלו במשותף לרישום מניות דניה סיבוס למסחר בבורסה בתל אביב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x