בלעדי לכלכליסט
האחים סיידוף מתקרבים לרכישת אפריקה ישראל; מחר - פגישה מכרעת
הנושא היחיד שנותר במחלוקת הוא היקף ההנחה - סיידוף דורש 100-150 מיליון שקל ואילו מחזיקי האג"ח מוכנים ל-30-50 מיליון שקל
מחזיקי האג"ח של אפריקה ישראל מתקרבים לסגירה על מכירת החברה לאחים סיידוף. ל"כלכליסט" נודע כי הנושא היחיד שנותר במחלוקת הינו היקף ההנחה שיקבל סיידוף מהמחזיקים. סיידוף דורש הנחה של 100-150 מיליון שקל ואילו המחזיקים מוכנים להעניק הנחה של 30-50 מיליון שקל.
- האותיות הקטנות שלקחו מסיידוף את הבלעדיות במו"מ לרכישת אפריקה
- המיליארדר בוב סטארק מציע לרכוש את אפריקה ישראל ב-2.2 מיליארד שקל
על כל הנושאים האחרים שהיו במחלוקת, הקובננטים להפרת הסכם האג"ח, אפשרויות חלוקת הדיבידנדים ופערים אחרים, ישנה הסכמה עקרונית בין המחזיקים לחברה. עוד נודע כי מחר צפויה פגישה מכרעת בין נציגויות מחזיקי האג"ח של אפריקה לנציגים של סיידוף לנסות לגשר על הפערים ולהגיע להסכם סופי לפני ראש השנה.
ביולי האחרון האחים סיידוף קיבלו בלעדיות למו"מ למשך חודש, לאחר שפסגות ניטרל את ההצעה המתחרה של מוטי בן משה ולב לבייב, לרכישה משותפת, בשל העובדה שלבייב, בעל השליטה הנוכחי, הגיע לשני הסדרי חוב ולטעמם הוא לא יכול להיות חלק מהסדר נוסף. בן משה שסירב להתמודד ללא לבייב החליט לסגת.
הבלעדיות שניתנה לאחים סיידוף הופסקה, כשהסיבה, כפי שפורסם בכלכליסט, נעוצה במפרטים בעייתיים שהסתתרו באותיות הקטנות של הצעת הרכישה, ואשר המוסדיים הבחינו בהם באיחור.
סדרות האג"ח המרכזיות של אפריקה ישראל (כו' וכז') מובטחות במניות (51%) אפריקה נכסים ששוויין עומד על כ־1.15 מיליארד שקל. במסגרת המו"מ להסדר הציעו האחים סיידוף להנפיק עבור המחזיקים שתי סדרות אג"ח בהיקף של 800 מיליון שקל כל אחת, אבל באותיות הקטנות של ההצעה נאמר שרק אחת מהסדרות תהיה מגובה בביטחונות. פרט זה, שמהווה הרעה משמעותית במצבם של בעלי החוב, חמק מהרדאר של המוסדיים והמחזיקים אישרו ב־11 ביולי ברוב גדול את ההסכם עם האחים סיידוף. רק אחרי האישור, שהעניק לאחים בלעדיות של 30 יום לניהול מו"מ על בסיס ההצעה, התבררה הטעות שגרמה למבוכה רבה הן בקרב המוסדיים והן בקרב הנציגות שכוללת את פסגות, DK פרטנרס ומנורה.
היועצים המשפטיים הם אופיר נאור גיא גיסין והנאמן הרמטיק. את המכירה מנהל בנק ההשקעות אפשטיין קפיטל.
בשיחות שנוהלו עם נתי סיידוף ונציגו תמיר כהן הוצגה בפניהם הבעיה. סיידוף הסכים להעניק ביטחונות משופרים, אבל דרש בתמורה הנחה במחיר שהציע עבור השליטה באפריקה ישראל. לדבריו, שעבוד של מניות אפריקה נכסים שיוותרו פנויות בעקבות העסקה, לבנקים, תעניק לו אפשרות לקבל מימון של כ־300-200 מיליון שקל, שאותם ביקש לקבל כהנחה במחיר. הנציגות סירבה לתנאי זה והמחזיקים ביטלו ב־4 באוגוסט את הבלעדיות שהוענקה לאחים סיידוף במו"מ. האחים סיידוף הפקידו 2 מיליון דולר בידי המחזיקים ואלה הורו לנאמן האג"ח לפעול למימוש הפיקדון.
הצעתה המקורית של קבוצת סיידוף קובעת כי ביום ההסדר היא תרכוש בדרך של הקצאה פרטית 100% ממניות אפריקה ישראל, בעוד המניות הקיימות של החברה יבוטלו עם אישורו של הסדר נושים. עוד קובעת ההצעה כי מחזיקי האג"ח יוותרו במסגרת ההסדר על האג"ח הקיימות שברשותם, ויקבלו בתמורה אג"ח חדשות, 505 מיליון שקל במזומן ונכסים נוספים בשווי מוערך של 125 מיליון שקל.
בימים האחרונים חלה התקרבות בין הצדדים, כשאת המו"מ מביל מטעם האחים עופר עיני יו"ר ההסתדרות לשעבר. עיני קיים פגישות עם המוסדיים. עיני מכהן כיום כיו"ר התאחדות הכדורגל, ובתחילת השנה חשף "כלכליסט" כי הוא מונה לנשיא קרן הנדל"ן אינבו. הקרן משקיעה, לטענתה, בנדל"ן בארה"ב ובאירופה, ופונה למשקיעים חסרי ניסיון ומציעה להם השקעות נדל"ן בחו"ל. מדובר בתפקיד ייצוגי בעיקרו, שנועד לסייע לקרן עם שם מוכר בהליך השיווקי.
בנוסף, עיני שותף עם שרגא ברוש – נשיא התאחדות התעשיינים שעמד מולו בתהליכי משא ומתן בין עובדים למעסיקים – בחברת הגז עושרד, העוסקת בשיווק גז לצרכנים בינוניים וקטנים בתעשייה. החברה רוכשת את הגז ממאגר תמר ודואגת להולכתו וחלוקתו לצרכני הקצה תוך גזירת עמלת תיווך. במרץ האחרון תבע דוד וולף, המחזיק ב־6.9% ממניות עושרד, את ברוש ועיני. וולף טען כי ביקש למכור 5% מאחזקותיו אך המכירה סוכלה על ידי השותפים דרך שינוי תקנון החברה.