$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

שוק ההנפקות רותח: חמש חברות נוספות בדרך לבורסה

השנה הונפקו יותר חברות מבארבע השנים הקודמות יחדיו – והרשימה מתארכת. יעקב לוקסנבורג ינפיק פעילות לוגיסטית, האחים יעקובי ינפיקו חברת תשתיות ורשת הולמס פלייס תנסה לשפר את הכושר הפיננסי. ואחת לשנה הבאה: קרן הנדל"ן של עמיר בירם

אורן פרוינד 06:4618.10.17

שוק ההנפקות הראשוניות בתל אביב יצא מהתרדמת. חמש חברות צפויות לצאת בקרוב להנפקה ראשונית (IPO) בבורסת תל אביב. חברת YSB של האחים יעקובי, חברת הסחר הבינלאומי GAVEL של יעקב לוקסנבורג, רשת הולמס פלייס וחברת רימון צפויות לצאת להנפקה עד סוף נובמבר, על בסיס הדו"חות הכספיים של הרבעון השני של 2017. בנוסף, חברת JTLV, קרן הנדל"ן של עמיר בירם, מבצעת הכנות להנפקת פעילות הנדל"ן שלה לקראת תחילת 2018. כך נודע ל"כלכליסט". 

 

 

 

 

מתחילת 2017 בוצעו 14 הנפקות ראשוניות של חברות שגייסו יחד 2.7 מיליארד שקל. מדובר בשינוי מגמה משמעותי ביחס לשנים קודמות, שבהן שרר קיפאון בשוק ההנפקות הראשוניות. כך, למשל, בשנת 2012 לא היו הנפקות ראשוניות כלל, בשנת 2013 היו ארבע הנפקות (איי.די.אי, מנדלסון תשתיות, קדימהסטם וסומוטו); בשנת 2014 היו חמש הנפקות ראשוניות (שפיר, אינרום, אשטרום, מגדלי הים התיכון וסקיילין); בשנת 2015 שתי הנפקות (ויתניה ואורון); ובשנת 2016 שלוש הנפקות בלבד (אוברסיז, מגוריט וונטייז).

 

הולכים על הנפקת קניונים

קרן JTLV צפויה להנפיק את פעילות הנדל"ן המניב (בעיקר קניונים) בלבד. לפעילות שווי נכסי נקי שנע בין 800 מיליון שקל למיליארד שקל, כך שההנפקה צפויה להיות בשווי הזה או מעט פחות. הקרן הוקמה לפני שנתיים על ידי עמיר בירם ושותפים בה גם מייסדי בית ההשקעות אקסלנס, אחיו של עמיר רוני בירם וגיל דויטש, יבואן טויוטה ג'ורג' חורש ואיש העסקים צביקה בירן, המשמש יו"ר הקרן. יחד עם קבוצת מוסדיים שהובילה, שכוללת את הפניקס, מנורה וקרנות הפנסיה של עמיתים, רכשה החברה את קניון רננים ואת קניון סביונים מחברת מליסרון במיליארד שקל. הקרן מחזיקה ב־10% מהשליטה בקניונים והמוסדיים ב־90%.

 

 

 

האחים יעקובי מכים שנית

ההנפקה של קרן JTLV צפויה רק בשנת 2018, אך ארבע הנפקות ראשוניות מתוכננות עוד בשבועות הקרובים. החברה הראשונה שצפויה להנפיק היא חברת תשתיות הבנייה YSB של האחים אמיר ופיני יעקובי, שהגישה טיוטת תשקיף לרשות ניירות ערך וצפויה לצאת להנפקה ראשונית לפי שווי מבוקש של חצי מיליארד שקל לפני הכסף.

מדובר בניסיון הנפקה שני של YSB, לאחר שהניסיון הקודם ב־2007 לא הצליח. החברה ניסתה לבצע אז הנפקה משולבת של חוב והון לפי שווי חברה של כ־260 מיליון שקל. כמו אז, גם הפעם חברת החיתום של פועלים אי.בי.אי תבצע את ההנפקה, וגם הפעם היא צפויה לכלול גיוס חוב, בהיקף שעדיין לא פורסם.

 

YSB, שנוסדה על ידי משפחת יעקובי ב־1974, עוסקת בתכנון וביצוע פרויקטים קבלניים בתחומי האלקטרומכניקה, התנועה, הבקרה והביטחון ומתן שירותי אחזקה מערכתיים. הלקוחות שלה הם גופים ציבוריים וממשלתיים, משרד הביטחון, החברה הלאומית לדרכים, עיריות ורשויות מקומיות.

 

שווייה של YSB הכפיל את עצמו מאז 2007 בעקבות התנופה האדירה בבנייה בישראל. YSB היא החברה־האם של חברת מינוליד, מעין גרסה קטנה של חברת אלקטרה בע"מ, שעוסקת בפעילות אלקטרומכנית כמו התקנת תשתיות ומעליות לבניינים. מינוליד היתה שותפה עם קבוצת אלוני־אסייג ברכישה של אורתם סהר, החברה הכושלת של אמיר נחום. על פי ההערכות, לחברה הכנסות שנתיות של מיליארד שקל ורווח שנתי נקי של 250–300 מיליון שקל.

 

מממנים בריאות

חברה נוספת שהגישה תשקיף חסוי לרשות היא רשת מכוני הספורט הולמס פלייס של ריצ'י האנטר, שצפויה לצאת להנפקה לפי שווי לפני הכסף של 350–400 מיליון שקל. הרשת הממוזגת מונה כיום 33 מועדונים ו־120 אלף חברים, וההכנסות השנתיות שלה מגיעות ל־380 מיליון שקל. ה־EBITDA (רווח תפעולי בניכוי הוצאות מימון הפחתות ופחת) השנתי עומד על 40 מיליון שקל. בשלוש השנים האחרונות רשמה הרשת עלייה של 25% ברווח הנקי בכל שנה.

 

הקרן של האנטר, גרין לנטרן, מחזיקה ב־30% מהולמס פלייס ושולטת בחברה באמצעות מניית זהב (מניית שליטה). משפחת פישר מאנגליה, מייסדת הרשת, מחזיקה ב־38%. ברשת שותפים גם בנק הפועלים (16%) ובעל השליטה באלון רבוע כחול מוטי בן־משה (16%).

 

 

ריצ'י האנטר ריצ'י האנטר צילום: אוראל כהן

 

 

עוזרים לאמזון באירופה

חברה נוספת שצפויה לצאת להנפקה ממש באותו זמן היא GAVEL, חברת הסחר הבינלאומי של יעקב לוקסנבורג ושותפו זאב פלקוביץ'. החברה צפויה לצאת להנפקה לפי שווי מבוקש לפני הכסף של 450–500 מיליון שקל. הפעילות כוללת מחסנים וסוכנים ביותר מעשר מדינות באירופה. המודל הוא לספק תשתית של משלוחים עבור חברות ענק כמו אמזון. החברה מספקת גיבוי למוצרים שחסרים במלאי או יכולה להקל עליה במקומות שבהן אינה ערוכה. פעילות זו תלויה כמעט לחלוטין בקשרי העבודה מול אמזון, המהווה את הלקוח העיקרי (יותר מ־90%).

 

החברה ציינה כי היא צופה הכנסות של 90 מיליון יורו ב־2017, עלייה של 15% לעומת התקופה המקבילה. הרווח הנקי צפוי להסתכם בכ־6 מיליון יורו, עלייה של 18% ביחס לתקופה המקבילה.

 

ירבו הכנסותיהם כרימון

ההנפקה הרביעית לשבועות הקרובים תהיה של חברת רימון, העוסקת בתחום מערכות המים והשבת קולחים, הולכת גז ובניית תחנות כוח קטנות. רימון תנסה להנפיק בתל אביב לפי שווי של 450 מיליון שקל לפני הכסף. רימון מוחזקת בידי האגודה השיתופית גרנות מארגוני הקיבוצים (66.7%), המוכרת יותר כבעלת 7% ממניות תנובה והמחזיקה הגדולה בה אחרי ברייטפוד הסינית, והמנכ"ל והמייסד יוסי אלמלם (33.3%). נראה כי המטרה של אלמלם בהנפקה היא להנזיל את החברה שהוא הקים ולהכין את הקרקע לאקזיט עתידי.

 

בנוסף לכל אלה, קרן הריט CMCT צפויה גם היא לגייס בתל אביב – אך במניות בכורה. הקרן של שאול קובה ואבי שמש, שנסחרת בנאסד"ק, צפויה לגייס מיליארד שקל בזמן הקרוב.

 

 

יעקב לוקסנבורג יעקב לוקסנבורג צילום: אוראל כהן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x