בלעדי לכלכליסט
רגע לפני שסיידוף לוקח: הצעה מפתיעה לרכישת דניה סיבוס
ג'יי ליווינגסטון קוסברג בן ה־80 הפקיד דמי רצינות של 10 מיליון שקל לרכישת 54% ממניות דניה סיבוס לפי שווי שוק של 600 מיליון שקל. ההצעה עשויה לשבש את התוכניות של האחים סיידוף, שיישבו את המחלוקות העסקיות בדרך לרכישת אפריקה
דווקא כשנציגות האג"ח של אפריקה ישראל מתקרבת לחתימת הסכם עם האחים נתי ועופר סיידוף, הגיעה אתמול (ג') הצעה מעניינת מצד אחד ומעט מוזרה מצד שני, לרכישת השליטה בדניה סיבוס.
- דניה סיבוס הצליחה לעצור את עבודות הפיתוח לשכונה של 7,253 יח"ד בקריית ביאליק
- פיצוץ במו"מ באפריקה בגלל דרישה לפטור מתביעות ללבייב
- ההסדר באפריקה מתנדנד; האחים סיידוף: "תרצו תקחו, לא תרצו לא תקחו"
ג'יי ליווינגסטון קוסברג בן ה־80 מארה"ב הציע לרכוש 54% ממניות דניה סיבוס לפי שווי של 600 מיליון שקל לחברה. שווי זה כולל את האחזקות של דניה סיבוס באפריקה מגורים (74%), שהיא אחד משני הנכסים האטרקטיביים של אפריקה ישראל, שעומדת למכירה בהסדר חוב.
קוסברג הוא יהודי אמריקאי, נשיא הפדרציה היהודית של יוסטון לשעבר, שמייעץ לקרנות השקעה ומשקיע בעצמו. בעוד שדניה סיבוס פעילה בתחום הבנייה למגורים והתשתיות, עיקר השקעותיו של קוסברג הן דווקא בתחום הרפואה והמכשור הרפואי. עם זאת, הוא השקיע גם בקרן תש"י (תשתיות ישראל) ופרקליטו עו"ד יהודה רווה אחד ממייסדי הקרן. קוסברג הפקיד דמי רצינות של 10 מיליון שקל בידי רווה, שאותם הוא אמור לקבל חזרה בתנאים מסוימים. "הוא חושב שיהיה פה פוטנציאל להשקעה טובה. אבל הסיפור עוד רחוק מלהיות קרוב למימוש", אמר רווה.
נציגות בעלי האג"ח של אפריקה ישראל לא החליטה אם להתקדם עם קוסברג, ולא ברור אם תעשה זאת, שכן נכון לאתמול היא התקדמה שלב נוסף במשא ומתן לסגירת העסקה לרכישת אפריקה עם סיידוף. עתה נותר רק לסכם את הטיוטות המשפטיות, אחרי שהסוגיות העסקיות נפתרו, ביניהן סוגיית אמות המידה הפיננסיות שיתלוו לאג"ח החדשות שתנפיק אפריקה ישראל בהסדר החוב והשאלה מאיזה תאריך יחלו אותן אג"ח לצבור ריבית.
לאחרונה הצטרפו לנציגות שתי סדרות האג"ח הגדולות באפריקה נציגיהן של קרן קלירמרק וחברת הפניקס במקומה של קרן DK שפרשה. קודם לכן כללה הנציגות רק את נציגיהם של בית ההשקעות פסגות ושל חברת מנורה מבטחים, בשעה שאת סדרת האג"ח הקטנה (כ"ח) מייצג רק אדוארד קלר, שנתמך בידי מגדל שוקי הון.
אפריקה ישראל, שבבעלות לב לבייב (48%) והציבור (52%), נמצאת במצב של חדלות פירעון, לאחר שהכריזה במאי הקודם כי אין ביכולתה לשרת את חובותיה למחזיקי האג"ח, שמסתכמים ב־2.8 מיליארד שקל.