$
בארץ

המסעדנים מציעים: פתיחת עסקי המזון ב-20 במאי בתנאים מחמירים

לפי המתווה הממשלתי, המסעדות ובתי הקפה אמורים להיפתח רק ב-16 ביוני; המסעדנים שבים ומציעים - הפעם במפגש עם בכירי משרד הבריאות במסעדתו של השף חיים כהן - לפתוח במועד מוקדם יותר; בין התנאים שהם מציעים לפתיחה: המרחק המינימלי בין לקוחות בשני שולחנות סמוכים יהיה 40 ס"מ לפחות, ותפוסה של עד 70% בבארים

אורנה יפת 21:0014.05.20
המסעדנים ממשיכים להפעיל לחץ על הממשלה בניסיון להקדים את פתיחת עסקי המזון ל-20 במאי - זאת בשעה שהמסעדות ובתי הקפה אמורים להיפתח רק ב-16 ביוני במסגרת חזרת המשק לשגרה. הערב (ה') הם הציגו לאנשי משרד הבריאות הצעה למתווה חדש לפתיחת עסקיהם. 

 

 

 

הפגישה בין הצדדים אורגנה על ידי איגוד המסעדות, והתקיימה במסעדת יפו תל אביב של השף חיים כהן. נכחו בה פרופ' איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, ופרופ' סיגל סדצקי, ראש שירותי בריאות הציבור. השניים הגיעו לבחון את המתווה שהציגו כהן ושי ברמן, מנכ"ל איגוד המסעדות והברים.

 

 

שי ברמן שי ברמן צילום: דנה קופל

 

המתווה שהוצג לאנשי משרד הבריאות אינו שונה באופן מהותי למתווה שהציג הענף לפני כשבוע בפגישה שקיים עם ראש עיריית תל אביב רון חולדאי.

 

על פי המתווה שמציע האיגוד, קבוצות הומוגניות של לקוחות יכולות לשבת באותו שולחן או ביחד על הדלפק או הבאר. המרחק המינימלי בין לקוחות בשני שולחנות סמוכים יהיה 40 ס"מ לפחות. לגבי הבארים, מציעים באיגוד תפוסה של עד 70% מהתפוסה המותרת בימים רגילים.

 

בנוסף, הכלים במסעדות, בבתי הקפה ובבארים יישטפו במדיח בטמפרטורה של 70 מעלות לפחות, העובדים יעברו הדרכה, וכל נותני השירותים שבאים במגע עם לקוחות יחבשו מסכות פנים. עובד שלא יגיע עם מסכה לא יורשה להיכנס לעבודה ויום זה יירשם לו כיום היעדרות.

 

העובדים יעמדו בכל כללי הבידוק שקבע משרד הבריאות הכוללים בדיקת חום, ותשאול על מצב בריאותם. עוד מציעים באיגוד כי לא תהיה אפשרות של שירות עצמי, כל המוצרים יסופקו על ידי צוות העובדים ולקוחות לא יוכלו לגעת במוצרי מזון. מזון מוכן מראש יהיה ארוז בניילון נצמד או כל אריזה מבודדת אחרת.

 

תעשיית המסעדות, הבארים והמועדונים בישראל מונה מעל 14 אלף בתי עסק. מאז התפרצות נגיף הקורונה, רובם המכריע סגורים לחלוטין או פתוחים למשלוחים בלבד. על פי נתוני איגוד המסעדות, מעל 203 אלף עובדים מועסקים בענף, מתוכם הוצאו לחל"ת 150 אלף. באיגוד אומרים כי המתווה מבוסס על השוואות עם מדינות אחרות בעולם ועל המלצות ארגון הבריאות העולמי וכי הוא גובש בעזרתם של מומחים בתחום בטיחות המזון ובריאות הציבור.

x