המסעדנים קוראים להקדים את פתיחת המסעדות ובתי הקפה
איגוד המסעדות מציע לפתוח את המסעדות כבר ב-15 במאי תוך שמירה על מרחק בין השולחנות. בעמותת "מסעדנים חזקים יחד" דורשים פתיחה מיידית
המסעדנים מקדמים מהלכים לפתיחה של בתי קפה ומסעדות מהר יותר מכפי שמתכננת הממשלה. איגוד המסעדות והברים קיים הבוקר מסיבת עיתונאים יחד עם ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, ובה הציגו מתווה חזרה לפעילות של האיגוד בתמיכת העירייה.
- 50% מבקשות ההלוואה של מסעדנים – סורבו
- כך מסייעת ניו יורק לבעלי המסעדות והברים: "יהיה נורא לאבד את העסקים האלה"
- “מובטלים יוותרו על מסעדות לפני חדרי הכושר"
על פי המתווה, העסקים יוכלו להיפתח ב-15 במאי תוך שמירה על המלצות משרד הבריאות וארגון הבריאות העולמי. המתווה של איגוד המסעדות והברים כולל פתיחת עסקים בתפוסה של 70%-100%, ועיריית ת"א תאפשר לעסקים להשתמש בשטחים ציבוריים יותר נרחבים, כפי שהבטיחו למסעדנים גם הקניונים.
הבוקר שלח איגוד המסעדות מכתב לשר הבריאות יעקב ליצמן עם פירוט המתווה המוצע לפתיחת עסקים בענף המסעדנות. לפי המתווה המוצע, המרחק בין השולחנות בתוך המסעדה יהיה 2 מטרים, ובישיבה בחוץ יהיה מרחק של 1.5 מטר בין שולחן לשולחן.
"מסמך זה נכתב לאחר עריכת השוואות עם מדינות אחרות בעולם ומבוסס על המלצות ארגון הבריאות העולמי", כתב מנכ"ל האיגוד שי ברמן החתום על המכתב ביחד עם השף חיים כהן. "על פי כל הנתונים שאספנו, אין מניעה לפתוח את העסקים שלנו כעת ותאריך היעד שהצבנו לעצמנו לפתיחה מחודשת הוא 15 במאי".
במקביל, פועלת עמותת "מסעדנים חזקים יחד" מול שר הכלכלה אלי כהן על מתווה שונה. על פי המתווה הזה, המרחק בין שולחנות וכסאות יעמוד על 1 מטר בלבד בשטח הישיבה. כמו כן, הם לא מוכנים לחכות לפתיחה ב-15 במאי כפי שמציע איגוד המסעדות, ומבקשים מהממשלה פתיחה מיידית של המסעדות ובתי הקפה.
למרות שמהדיונים בממשלה עלה כי בכוונתה לפתוח את המסעדות באמצע יוני, ההחלטה עדיין לא התקבלה, כפי שלא נקבע לגבי יתר הענפים שטרם חזרו לפעול. הממשלה גם לא קיבלה החלטה בנוגע ל"תו הסגול" שיאפשר למסעדות לפעול, אולם המסעדות הקדימו אותה והציגו כעת "תו סגול" עצמאי. כדי שזה יקרה לא מספיקה התמיכה של חולדאי, אלא נדרש שהממשלה תקבל את ההחלטה ותאשר את הדרך לפתוח מסעדות.
הממשלה זכתה לביקורת חריפה בשבועות האחרונים בנוגע לריכוזיות שבה היא נוקטת באמצעות תקנות שעת החירום. כך למעשה אם הייתה נותנת יותר חופש לרשויות המקומיות, שבלאו הכי מכירות את העסקים ואופן תפעולם טוב יותר, ייתכן ומתווה היציאה היה יכול להיות יעיל יותר, כפי שמציגים עכשיו המסעדנים.