שדולת הנשים לשר האוצר: מנה אישה לתיק הכלכלה
מכתב ששלחה שדולת הנשים לשר האוצר מותח ביקורת על כוונתו למנות את יו"ר ועדת הרפורמות אלי כהן לשר הכלכלה וקורא לו למנות אישה. בכנסת עלה שמה של ח"כ רחל עזריה שממוקמת לפני כהן ברשימת כולנו
שדולת הנשים בישראל, הפועלת נגד אפליית נשים, פנתה במכתב לשר האוצר משה כחלון בבקשה לשקול למנות אישה לתיק הכלכלה שכיום הוא מאייש ומתכוון להעבירו לח"כ אלי כהן.
מול המינוי המסתמן של כהן, שממוקם במספר שמונה ברשימת כולנו, עלה שמה של ח"כ רחל עזריה שממוקמת חמישית ברשימה במסדרונות הכנסת. עזריה אמורה להחליף את ח"כ אלי אלאלוף כיו"ר וועדת הרווחה והעבודה. אלאלוף לא מעוניין להמשיך ברוטורציה שתוכננה, בה עזריה תקבל חצי מהקדנציה כיו"ר הוועדה שהוא עומד בראשה.
- ח"כ רחל עזריה: "אם לא יהיה שינוי בשוק תחליפי חלב נגיע למצב של פיקוח על המחיר"
- כחלון רודף אחרי סוסים במקום לטפל בהימורים
- ועדת הכספים מתנגדת לתוכנית של האוצר להטיל מס על פיצויי פיטורים
במכתב לכחלון ציינו יו"ר השדולה אלה אלקלעי והמנכ"לית עו"ד מיכל גרא מרגליות כי "נשים במדינת ישראל משרתות כיום בתפקידים בכירים ביותר בשירות הציבורי, אולם אין חולק כי ברשות המבצעת קיים תת־ייצוג בולט לנשים. כך, מתוך 20 שרים המכהנים כיום בממשלה, ארבע בלבד הן נשים, המהוות 20% בלבד מכלל חברי הממשלה, באופן הרחוק מלייצג את חלקן של נשים בכלל האוכלוסיה".
מרגליות התייחסה גם לפער בין גברים לנשים במינויים של כחלון וציינה כי "מתוך עשרה ח"כים שנכנסו בתחילת הכנסת העשרים לכנסת, ארבע היו נשים (שיעור משמעותי של 40%, הגבוה מהשיעור הכללי של נשים בכנסת). לעומת זאת, עבור שלושת התיקים שקיבלה מפלגת כולנו במסגרת המשא ומתן הקואליציוני, מינית שלושה גברים ואפס נשים".
במכתב מתייחסות השתיים לפסיקת בג"ץ לפיה "חובת הייצוג ההולם כוללת חובה אקטיבית לנקוט אמצעים סבירים שמטרתם להביא לאיתורה ולמינויה של מועמדת ראויה. בנוסף, קבע בג"ץ כי בחינת הייצוג ההולם תיעשה על פי מבחן התוצאה ואין די בכוונה טובה או בחיפוש פורמלי".
סוגיה נוספת שמעלות השתיים במכתב היא הקצאת מקומות בנבחרת הדירקטורים לנשים, זאת בהמשך ליוזמה של כחלון שנחשפה החודש ב"כלכליסט" להקצות 80 מקומות בנבחרת הבאה למנהלים צעירים בתחום ההייטק. "אנו קוראות לך להקצות לנשים מחצית מהמקומות בענף ההייטק ובענפים הנוספים מהם מורכבת נבחרת הדירקטורים", כתבו השתיים. "וככל הדרוש, להתאים את תנאי הקבלה כך שנשים תוכלנה להצטרף לנבחרת באופן דומה להתאמה המתוכננת לגבי מנהלים צעירים".
מלשכת שר האוצר נמסר כי הם ישמחו לקבל כמה שיותר פניות של נשים מנהלות בכירות בהייטק ולשלבן במסגרת המהלך לנבחרת הדירקטורים.