דעה
המאבק לשיוויון מגדרי שייך לכולם
עלינו ליצור שינוי שורשי במעמדן של נשים בעבודה. קיימת חשיבות עליונה להצמיח את דור המנהלות הבכירות הבא מתוך התעשייה הרחבה בישראל. כך נייצר מהפך ושיוויון אמיתי
למרות הישגים משמעותיים בעשורים האחרונים בקידום נשים, בישראל של שנת 2021 הפערים המגדריים בשוק העבודה עודם נפוצים, והדבר בא לידי ביטוי בפערי שכר ובשיעור הנשים במשרות בכירות, במוקדי קבלת החלטות ובתפקידים שעד כה היו מזוהים עם עובדים גברים.
המצב הזה חייב להשתנות, גם אצלנו בכתר. המאבק לשוויון אינו עניין של נשים בלבד, הוא מאבק חברתי הנוגע לכל אחד ואחת מאיתנו.
- מחקר: גברים סובלים יותר מאבטלה ארוכת טווח, נשים - מ"דלת מסתובבת" בסגרים
- מהפכת "בום ריצה" במגזר הערבי: גם אלפי נשים משתתפות
- השאלה הפשוטה שיכולה לעזור לנשים להתקדם בעבודה
לפי נתונים שפרסם מכון אדוה, פערי השכר בישראל בשנת 2020 לא רק שלא הצטמצמו אלא אף גדלו. נתוני הדו"ח מראים, כי על כל שקל שמרוויח גבר בישראל, אישה באותו התפקיד מרוויחה בממוצע 68.4 אגורות בלבד. פערי השכר מחריפים ומשתנים בהתאם ללאום, מגדר, גיל, השכלה ועוד. פערי השכר בין נשים וגברים משתנים בהתאם לסקטור העבודה המדובר ונעים בין 50% ל-26% בהתאם למיומנות.
וזה מחזיר אותנו לנושא השוויון. שוויון הוא ערך עליון לתפיסתי. שוויון בין מגזרים, גילאים וכמובן מגדרים. ובהתאם, אנו רוצים לעשות שינוי אמיתי במעמדן של הנשים בתעשייה בכלל ובכתר בפרט, כחלק מהשאיפה שלנו לשנות לטובה את פני החברה בישראל. ניפוץ תקרת הזכוכית ושינוי שורשי במעמדן של נשים בדרגי הנהלה ותפקידי תעשייה מסורתיים הוא התחלה טובה. אך חשוב מכך, השינוי שאנו רוצים להתחיל היום מטרתו לשנות תפיסות בקרב המעסיקים בתעשייה ובקרב עובדות פוטנציאליות. את העובדות והמנהלות הבאות נשמח לגייס כבר היום ובכך לייצר שוויון. אבל אני רואה חשיבות עליונה להצמיח את דור המנהלות הבכירות הבא מתוך כתר ומתוך התעשייה הרחבה בישראל. כך נייצר מהפך. כדי לעשות זאת אנחנו צריכים בראש ובראשונה לייצר עבורן סביבת עבודה מתגמלת, כזו המעניקה הזדמנות אמיתית להתחיל, לצמוח ואז לשעוט קדימה.
לרגל יום האישה הבינלאומי, אנו מכריזים על מהלך פורץ דרך עבורנו, כמעסיק גדול בישראל ועבור התעשייה הישראלית בכלל. מהיום, אנו מתחייבים לקדם נשים בחברה ובתעשייה הישראלית ע"י העדפה מתקנת לגיוס נשים בכל משרה פתוחה, מתפקידי שטח ועד תפקידי ניהול בכירים מאוד. אך לא די בכך, בנוסף מעתה נשווה מיוזמתנו את תנאי ההעסקה של כל עובדת שתגוייס לחברה ונציע לה באופן יזום את השכר הממוצע אותו מרוויחים גברים בתפקיד מקביל. מהלכים אלו יקדמו את תמונת ההעסקה של נשים בישראל ובתעשייה הישראלית בפרט, ויסייעו לגשר על פערי השכר המקוממים בין גברים לנשים.
ב- 8 מפעלינו בישראל אנו מעסיקים כ-2,000 עובדות ועובדים. נשים מהוות 48% מתפקידי המטה, אך תמונת המצב המאוזנת משתנה כשזה עובר לאזור הייצור, שם מועסקות רק 13% נשים. כדי לשנות זאת ולהכשיר נשים לתפקידי איכות, ייצור, ניהול ייצור ועוד אנו מבינים שיש לעשות שינוי בתפיסתם של תפקידי תעשייה מסורתיים, אשר מהווים למרבה הצער חסם כניסה של נשים לתעשייה הישראלית הפורחת והמוערכת בעולם. כדי לעשות זאת נציע הכשרות בתשלום לעובדות חדשות, גם ברמה פרטנית, על מנת שאלו יוכלו לאייש תפקידים שעד כה היו שכיחים יותר בקרב עובדים גברים.
אנחנו מקווים שהמהלך הנוכחי שיזמנו יעודד נשים להצטרף לתעשייה ולדרוש את שמגיע להן, ויביא לכך שחברות נוספות ילכו בעקבותינו ויתחייבו לנושא.
אודי שגיא הוא מנכ"ל משותף של כתר