הניצחון של הפועל באר שבע: בין חלום למציאות
11 נקודות על הניצחון של הפועל באר שבע על מאריבור: מי אתה טוני? אליניב המלך, הקטר תומאש, היעדרותו של הבלם מיגל ויטור ועוד
1. ערב משונה ומעניין התנהל לו אתמול בטרנר
המומנטום הבעייתי של הפציעות של הפועל באר שבע אכן נתן את אותותיו על שחקני הקבוצה בתחילת המשחק, אבל דווקא הגול שספגו ממאריבור הוא זה שהעיר אותם, גרם להם לטרוף יותר קילומטרים בכל ספרינט, ולחזור מהר למשחק ולהפוך אותו לשלהם. בסוף היה חסרות עוד כמה שיניים כדי להבקיע שער נוסף, והבאר שבעים יסעו למשחק החוץ עם יתרון זעיר, שלא מבטיח דבר.
- הפועל באר שבע נגד מאריבור: משחק מורכב מכל הבחינות
- מועדון קרב - על הניצחון של באר שבע על לודוגורטס
- מאני טיים ביולי: ניצחון של הפועל באר שבע מול הונבד
2. מאריבור איננה לודוגורטס או סלטיק
מדובר בקבוצה מסודרת ומנוסה שיודעת את העבודה, אבל עם מעט מאוד כישרון וניצוץ יצירתי. מה שכן – רגע אחד של חוסר תשומת לב – והיא תהיה שם כדי להעניש, וראינו את זה מצוין בגול של מרקוס טבארס. בגומלין הם ישחקו עם יותר ביטחון, אבל הקבוצה עדיין בתהליכי גיבוש. בהגנה הם סבירים, אבל התיאום ההתקפי, כמעט שלא קיים שם עדיין. באר שבע בהחלט שווה גול במשחק הבא, כי פשוט ביחס למאריבור היא באמת קבוצה איכותית הרבה יותר. ואם זה מה שאמר מנהל המדיה החברתית של מאריבור בעצמו, אי אפשר להתווכח.
3. מי אתה טוני?
נוואקמה - מיהו טוני נוואקמה ובמה זכינו שמגיע לנו לראות את הבחור הזה כאן בגודל טבעי. כבר לא נעים להרעיף סופרלטיבים על התופעה הזו. מדובר באחד האנדרייטדים הגדולים באירופה, אם לא בעולם. ברצינות. האדמה זזה באצטדיון אחרי הפצצה שלו לחיבור - שער השיוויון הקריטי. זה נראה כאילו הקבוצה תלויה בו בחלק ההתקפי, אבל האמת? כשיש שחקן חם ברמה הזו, אין שום סיבה שלא תהיה תלות מסוימת בו.
4. השתחרר לו הברק
ברק בכר, מאמן הפועל באר שבע, בהתחלה היה קצת לחוץ עם הגול של מאריבור, אבל מהר מאוד חזר להיות בכר החיוני שמנהל את העניינים. כיוון, שינה, הרגיע ודירבן. בדיוק מה שמצופה ממאמן במשחק כזה. יפה היה לראות את הכימיה בינו לבין מהראן ראדי. לאורך המשחק הם דיברו לא מעט ביניהם וזה היה יפה לראות את השיחה הקצרה בין המוח, למוח שבמגרש.
5. ראדי - ציון 10
כל פס היה במקום, בזמן, בזרימה של ההתקפה, מדויק, בנה התקפות, הניע מהלכים והיה, כאמור בסעיף הקודם, המוח של ברק בכר על הדשא. הופעה מושלמת של שחקן בלתי נגמר, שעוד ייזכר כאחד הגדולים בכדורגל הישראלי לדורותיו.
6. אליניב המלך
אליניב ברדה - מלך וסמל אמיתי. התחמם מחצית וחצי ועדיין עודד את כולם, שחקנים ואוהדים כאחד. המחווה שעשה לאיסק קוואנקה לפני שעלה, כשעצר את החימום, זז הצידה והחל למחוא לו כפיים, הראתה עד כמה מדובר במענטש ובג'נטלמן, אחד שאכפת לו מהמערכת ורוצה בהצלחתה. כשיפרוש, עיריית באר שבע יחד עם המועדון צריכים לבנות פסל שלו מחוץ לטרנר. "סטייל תיירי הנרי מחוץ לאצטדיון של ארסנל. או לפחות לקרוא על שמו את אחד הרחובות באזור. אגדה.
7. הלוחם דן
דן אייבינדר – במחצית הראשונה היה נראה שהוא עדיין לא מצליח לעכל את מה שהרמות האלה דורשות, אבל במחצית השנייה הוא פשוט התעלה. נלחם, חילץ שני כדורים קריטיים שיכלו להתפתח למצבים מסוכנים של מאריבור ובכלל, נתן הכל במגרש. אם ימשיך ככה, יענה על מה שבאר שבע צריכה, יוכל לשלב את האיכויות שלו בהמשך ואולי ישכיח את חסרונו של הובאן.
8. הקטר תומאש
תומש פקהארט – לא ידוע אם הוא זה שלא בעניינים, או יותר נכון השחקנים שלא בעניינים שיש להם את יאן קולר החדש ברחבה וצריך לשים לו כדור על הראש כי זה מה שהוא עושה הכי טוב. באר שבע חייבת לעבוד על תרגילים לפקהארט. כבר מאתמול בלילה. לא הגיוני ששחקן עם יכולות כאלו באוויר ועם גובה כזה לא מקבל קרוסים מדויקים לראש כדי לנעוץ. החיסרון של מאור בוזגלו במסירות רוחב ניכר, וכדאי לעבוד על קרוסים כי פקהארט פה בדיוק בשביל זה, וספציפית בשביל לעשות את זה באירופה.
9. לואי טאהא הראשון
טהא - קצת התרגש, חוסר תיאום עם שיר צדק עלה בגול שבשכונה היו מכנים "טעות של בית סוהר", אבל בסך הכל הכללי – הוא היה טוב מאוד, בהגנה שכרגע מסתמנת כלא יציבה.
10. חור בדמות ויטור
בין אם זה בליגה האירופית ובין אם זה בליגת האלופות – יהיה צריך לעשות התאמות בהגנה בעקבות היעדרותו של הבלם מיגל ויטור, שחקן השנה שעברה. זה לאו דווקא אומר עכשיו להקפיא שחקן כזה או אחר ולהשקיע ברכש, אבל בהחלט יש מקום חשיבה מחוץ לקופסה, שתעזור להפוך את קבוצת האנשים שיש שם ליחידה ההגנתית אחת, כפי שהם היו עד לא מזמן.
11. אמונה
2-1 זו תוצאה שבירה לקחת לגומלין ביום שלישי, אך הכל אפשרי. אחרי הכל, כמו שכתבו להם האוהדים בתפאורה לפני המשחק:
Believe. Your Dreams Will Come True
הכותב הוא מייסד ועורך BabaGol, בלוג כדורגל המסקר את הכדורגל על היבטיו ההיסטוריים, הפוליטיים והתרבותיים במזרח התיכון, אמריקה הלטינית, אפריקה ועוד