$
ספורט ישראלי

מאני טיים ביולי: ניצחון של הפועל באר שבע מול הונבד

ניצחון 1-2 בבית בנוקאאוט אינו מספק ביטחון – נהפוכו. אם הפועל באר שבע לא תעבור את הונבד אחרי המשחק הבא בהונגריה, היא לא תשחק באירופה השנה – וזה משהו שהמועדון, ובמיוחד אלונה ברקת, לא יכול להרשות לעצמו

אורי לוי 12:3313.07.17
ערב. אמצע יולי. באר שבע. חום של 30 מעלות צלזיוס, לחות של 56%.

 

התפאורה הנ"ל אינה מסט של מערבון, אלא ממשחק מוקדמות ליגת האלופות, שפתח את עונת 2018-2017 של הפועל באר שבע. אלופת הונגריה, בודפשט הונבד, הגיעה לעיר למשחק ראשון מתוך שניים בסיבוב השני של מוקדמות הצ'מפיונס ליג. 

 

 

 

הפועל באר שבע נגד הונבד. - העפלה לליגת האלופות תהיה שווה להפועל באר שבע הרבה כסף. הרבה מאוד. עבור מועדון בתנופה משמעותית, שהתוכנית שלו, מקצועית ועסקית, נבנתה על מנת להשיג מטרה זו, הפסד בסיבוב השני של מוקדמות ליגת האלופות אומר ריסוק הפירמידה הכלכלית, שינוי התוכנית העסקית, ובשטח – השתחררות מהתחייבויות כבדות מדי. הפועל באר שבע נגד הונבד. - העפלה לליגת האלופות תהיה שווה להפועל באר שבע הרבה כסף. הרבה מאוד. עבור מועדון בתנופה משמעותית, שהתוכנית שלו, מקצועית ועסקית, נבנתה על מנת להשיג מטרה זו, הפסד בסיבוב השני של מוקדמות ליגת האלופות אומר ריסוק הפירמידה הכלכלית, שינוי התוכנית העסקית, ובשטח – השתחררות מהתחייבויות כבדות מדי. צילום: אי פי איי

 

 

אמנם רק 13 ביולי, אך הבאר שבעים שיחקו שלשום (ג') את הראשון מבין שני המשחקים החשובים ביותר שלהם השנה. המשחק החשוב ביותר של העונה? מאני טיים ביולי? כן. ובפער.

 

ניצחון 1-2 בבית בנוקאאוט, אינו מספק ביטחון – נהפוכו. הוא מערער. אם הפועל באר שבע לא תעבור את הונבד אחרי המשחק הבא בהונגריה - שייערך בדלתיים סגורות בשל עונש קודם של הקבוצה ההונגרית - היא לא תשחק באירופה השנה, וזה משהו שהמועדון, ובמיוחד, אלונה ברקת, לא יכולים להרשות לעצמם.

 

ברקת הציבה את שלב הבתים של ליגת האלופות כיעד המרכזי של המועדון העונה. לאחר שתי אליפויות רצופות, שנייה דומיננטית במיוחד ועוד קמפיין אירופי מזהיר בעונה שעברה, זוהי מטרה מתבקשת ולגיטימית. בנוסף, זוהי מטרה משתלמת כלכלית. אם בעונה שעברה הפועל באר שבע הכניסה לקופת המועדון כ-3.56 מיליון יורו רק מהליגה האירופאית, העפלה לשלב הבתים של ליגת האלופות תכניס להפועל באר שבע סכום משמעותי פי כמה. העפלה לשלב הבתים של הצ'מפיונס ליג בעונה שעברה העניקה לכל מועדון שעשה זאת 12.7 מיליון יורו. כל ניצחון זיכה בבונוס של 1.5 מיליון, וכל תיקו 500 אלף יורו. לשם השוואה, ניצחון בליגה האירופאית היה שווה 360 אלף. בקיצור - העפלה לליגת האלופות תהיה שווה להפועל באר שבע הרבה מאוד כסף. עבור מועדון בתנופה משמעותית, שהתוכנית שלו, מקצועית ועסקית, נבנתה על מנת להשיג מטרה זו, הפסד בסיבוב השני של מוקדמות ליגת האלופות אומר ריסוק הפירמידה הכלכלית, שינוי התוכנית העסקית, ובשטח – השתחררות מהתחייבויות כבדות מדי.

 

עם כל המספרים האלה על הכף, הפועל באר שבע פתחה את המשחק אתמול בסערה. אמנם הפעם האוהדים לא סיפקו כוריאוגרפיה יוצאת דופן, אלא כתובת פשוטה וטובה, עם סאונד נהדר. הקהל הבאר שבעי שוב הדגים עד כמה הוא שייך לרמות הגבוהות ביותר של אירופה והמזרח התיכון, ואצטדיון טרנר שוב הרגיש כמקום הכי טוב לשחק בו כדורגל בין איסטנבול לקהיר.

 

המחצית הראשונה נפתחה עם שער של מליקסון שנפסל בשל נבדל, ראדי פספס מעט במסירות, אייבינדר הפריע לוואקמה בכדור שיכל לשים אותו לבד מול השער, וניכר היה שהוא עצמו, כמחליף של סלע איתן כמו אובידיו הובאן, עוד צריך ללמוד את חבריו החדשים.

 

מישי קורהוט ההונגרי של באר שבע היה ההונגרי הטוב במגרש, לעומת חבריו מהונבד שלא חיברו שתי מסירות בעשרים הדקות הראשונות. ככל שעבר הזמן, באר שבע דמתה יותר ויותר למכונה שמחפשת את הגץ הנכון שיעביר לה את הסוויץ' לאון. ואז זה קרה.

 

מהלך אחראי של בן ביטון בהגנה, שהפך להתקפה דרך הצד של קורהוט, שהעביר לאוגו, שהעביר לוואקמה, שמסר לראדי, שהשאיר למליקסון, שחיפש את סהר, וכמעט זה נכנס. לאורך זמן מה במחצית הראשונה, באר שבע שלטה במשחק כמו רקדנית בלט במופע סולו אחרי הרבה זמן שלא הופיעה, או כמו אקדוחן קצת עייף שמתחמם ומתחיל לצלוף יותר ויותר קרוב למרכז המטרה.

 

בדקה ה-35 כדור חופשי של מליקסון מצא את הראש של הבלם הטוב בישראל – מיגל ויטור – שהרשית בנגיחה מרשימה והרים את טרנר ואת העיר באוויר. המחצית הראשונה הותירה רושם חיובי, ובעוד הבאר שבעים היו בקרוז קונטרול, אלופת הונגריה, נראתה פחות או יותר כמו שילוב אפרפר ולא יעיל של רעננה ומכבי פתח תקווה.

 

למחצית השנייה ההונגרים כבר עלו אחרת. צופפו, נשכו, בעטו, ויצאו למתפרצות. סגירות מהירות בהגנה, וריצה מהירה למתפרצות, סיפקו הרגשה שבאר שבע התעייפה מעט. הנגיעות הפכו הססניות במקצת, והחדות של המחצית הראשונה נראתה מעומעמת. אבל לבאר שבע יש את טוני וואקמה, וברגע אחד החליט לעשות מעשה, ובעוד ריצה מצד שמאל לאמצע מצא בהרמה נהדרת את אייבינדר, שבהופעת בכורה כבש בוולה עם העקב שער נדיר ביופיו לפינה השמאלית של השער. 2-0, והכל הזכיר את העונה שעברה. עוצמה תכליתיות, סטייל. באר שבע.

 

על פניו, לאחר שעה של משחק, נראה היה שבאר שבע לא השתנתה הרבה. כמו כל מכונה, שצריכה כיוונונים אחרי קילומטראז' מסוים, אבל בסיכום הכללי של המחצית הראשונה, באר שבע הראתה שהיא לא מתכוונת לרדת מהגל שהיא רוכבת עליו בשנים האחרונות. אמצע יולי, חום אימים ולחות לא אופיינית, אבל הקבוצה, והקהל, בשלהם.

 

עשר דקות חלפו להן ופתאום נפער חור בהגנה, והחלוץ האיטלקי של הונבד, דוידה לאנזאפמה נגח פנימה. שער חשוב מאוד להונגרים, שמעניק להם המון ביטחון לקראת הגומלין. ההונגרים החלו להרגיע את המשחק, והצליחו לשתק את באר שבע. מאז השער שספגו, ברק בכר וחניכיו לא הצליחו למצוא את האנרגיה לתקוף באותו קצב ולהט של המחצית הראשונה. וההונגרים, שלא הזכירו במאום את האתוס הפושקאשי של המועדון, החלו לבזבז זמן, לשחק אגרסיבי ולצאת למתפרצות, לזכות בשריקות הנכונות מהשופט, ממש לפי הספר.

 

כך קרה, בדומה למפגש טירספול בשנה שעברה, שמיתרון מבטיח נגד קבוצה פחות טובה ממנה, באר שבע סיימה את המשחק מעט מאוכזבת ומודאגת מהגומלין. "למדנו את באר שבע ויש לנו טקטיקה טובה מאוד איך לעצור אותה", אמר המאמן ההולנדי של הונבד אריק ואן דר מיר במסיבת העיתונאים בסוף המשחק. "מה היא? אתם ראיתם בעצמכם היום, ואני לא אסביר לכם אותה ואעשה אתכם יותר חכמים ממה שאתם כבר עכשיו", סיכם בקלאסה ויצא מהחדר.

 

כעת, ההונגרים צריכים בסך הכל להבקיע שער אחד ולהגן כמו מטורפים בכדי לעלות. אז נכון שבאר שבע שיחקה טוב בחלקים מהמשחק והזכירה את הקבוצה של שתי העונות האחרונות, אבל גם בעונות אלו היו לקבוצה ולאוהדיה רגעים קשים, מלאי חששות וחרדות.

 

בגלל המענקים מאופ"א, הנפילה ביכולת והפרצה שמצא וואן דר מיר בטקטיקה של בכר, ה-Double Header בין באר שבע להונבד הוא למעשה מפגש די גורלי. למעשה הוא באמת מערבון. כזה בשני חלקים. החלק הראשון, המדברי, הסתיים כמו שבבאר שבע מכירים בשנים האחרונות טוב מאוד – ניצחון של יכולת מצוינת וכדורגל טוב עם יריות מדויקות למטרה, אבל מלווה בדקות ארוכות של נפילת מתח, לחץ, וחרדה.

 

לא בטוח אם העובדה שהחלק השני של המערבון, זה ההונגרי, ייערך באווירה של משחק אימון, עומדת לצידה של הונבד, או לזה של באר שבע. מה שבטוח, אם שחקני האלופה הישראלית לא יפגעו שם טוב במטרה, יהיו לכך השלכות מרחיקות לכת, על הכיוון אליו תלך השנה של המועדון.

 

 

אורי לוי הוא מייסד ועורך BabaGol , אתר כדורגל בינלאומי המתמקד בהיבטים התרבותיים הפוליטיים והחברתיים של המשחק במזרח התיכון, אפריקה, אמריקה הלטינית ועוד. 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x