$
חדשות נדל

ראיון כלכליסט

"אדע לשכנע רשויות מקומיות לתמוך בבנייה"

זאב בילסקי יגיע לתפקיד יו"ר מטה הדיור לאחר שכיהן 22 שנים כראש עיריית רעננה. את הניסיון שלו ברשויות המקומיות הוא מתכוון לגייס כדי לשפר את היחסים עם השלטון המקומי, להאיץ את הבנייה ולקדם תשתיות

נמרוד בוסו 22:0223.01.18

"חייבים לעבוד על הכל במקביל", אומר ל"כלכליסט" ראש עיריית רעננה זאב בילסקי ביום שלאחר ההכרזה המפתיעה של כחלון על מינויו לתפקיד יו"ר מטה הדיור במשרד האוצר.

 

בילסקי מודע לרשימת המשימות הארוכה שעומדת לפניו בתפקידו הבא ‑ התחדשות עירונית שמוסיפה הרבה מאוד דירות במרכזי הערים, דיור להשכרה ארוכת טווח וקידום תשתיות לאומיות.

 

"קל מאוד להגיד בוא נקדם פה 5,000, 6,000 או 10,000 יחידות דיור, אבל צריך לתת לאנשים גם פתרונות תחבורה, גם מבני ציבור כדי שהרשות המקומית תוכל לעמוד בזה ולא תקרוס, כל הדברים האלה צריכים לקרות ביחד, ואני מקווה שאצליח".

זאב בילסקי. על הצורך בפתרונות מקיפים: "קל מאוד להגיד בואו נקדם בניית יחידות דיור, אבל צריך לתת לאנשים גם פתרונות תחבורה ומבני ציבור כדי שהרשות המקומית תוכל לעמוד בזה ולא תקרוס" זאב בילסקי. על הצורך בפתרונות מקיפים: "קל מאוד להגיד בואו נקדם בניית יחידות דיור, אבל צריך לתת לאנשים גם פתרונות תחבורה ומבני ציבור כדי שהרשות המקומית תוכל לעמוד בזה ולא תקרוס"

 

אולם כאשר הוא נשאל באשר לסיבה שבגללה לדעתו מצא כחלון לנכון למנות דווקא אותו למחליפו של אביגדור יצחקי בראשות מטה הדיור, גם בילסקי יודע מה הערך המוסף שהוא מביא עמו. "למה שר האוצר בחר אותי, צריך לשאול אותו. אבל אני מעריך שהניסיון שלי עם ראשי רשויות, שאני כל כך הרבה שנים בתחום המוניציפאלי, ושהיום כל נושא התכנון עובר בסופו של דבר דרכן, כל זה הופך את הקשר עם ראשי הרשויות לחשוב מאוד".

 

נראה שהתקשורת כיום בין הממשלה והשלטון המקומי בנושא הדיור לקויה.

"אני מעריך שאוכל לתרום עם הקשר האישי שלי עם כל ראשי הרשויות. אנחנו ממש מרגישים שאנחנו יחד הרבה שנים. אני רואה את החסמים שאיתם הרשויות המקומיות מתמודדות, כשאתה מגיש תוכנית לוקח שנים לאשר אותה בוועדות המחוזיות".

 

כשמדובר בבנייה למגורים – מי שבמידה רבה נתפסות כחסם על ידי משרד האוצר הן הרשויות המקומיות בעצמן.

"תלוי איפה, ולכן גם במקום שרשות מקומית נתפסת כחסם, אני זה שיכול לבוא לראש העיר ולשבת יחד איתו. שנינו באנו מאותו בית ספר, שנינו מכירים את המצוקות, אני יכול להעריך את האפשרויות לשחרור החסמים, לסיוע לרשות המקומית, להבין את המצוקות שלהם. אני אפשיל שרוולים ואעבוד 24 שעות ביממה, כדי לנסות במקביל לקדם את כל הנושאים העומדים על הפרק".

 

לפני שנבחר על ידי כחלון לתפקיד הבכיר, נבחר בילסקי לא פחות מחמש פעמים על ידי תושבי רעננה לראשות העיר, וכשיפרוש בחודש אפריל לטובת משרד האוצר יסיים זמן כהונה מצטבר של 22 שנה בתפקיד. את הקדנציה הרביעית קטע ב־2005 אחרי שנתיים בלבד לטובת תפקיד יו"ר הסוכנות היהודית. משם המשיך לכהונה בודדת כחבר כנסת בספסלי האופוזיציה מטעם "קדימה", וב־2013 שב והתמודד על ראשות העיר רעננה וניצח פעם נוספת. כעת הוא עושה דרכו חזרה אל הזירה הלאומית.

 

איך אתה וכחלון הגעתם אחד לשני?

"אני מכיר אותו הרבה שנים, מפעילותו כחבר כנסת ושר, תמיד היינו בקשר ואני עוקב אחריו כשר אוצר, והוא מכיר את הפעילות שלי כראש עיר. ברגע שהוא פנה אליי הוא הציג את הנושא כשליחות לאומית, כאחד הנושאים החשובים שעומד על סדר יומה של הממשלה ‑ ואני איש של שליחויות לאומיות. עשיתי את זה בסוכנות, עשיתי את זה בכנסת, ואני שמח

 

אתה צפוי לסיים את תפקידך הנוכחי כראש עיריית רעננה חצי שנה לפני הבחירות לרשויות המקומיות, דבר שכבר עכשיו מעורר מהומה בזירה העירונית. אתה מרגיש בנוח עם הבלאגן שהולך להיות עכשיו?

"אני לא חושב שזה בלאגן. הודעתי לפני מספר חודשים שאני מסיים את תפקידי ושלא אתמודד לקדנציה נוספת. בסופו של דבר עשינו הכל בצורה מסודרת. תקציב עיריית רעננה עבר, ויש את כל מה שצריך כדי לסיים באופן מכובד".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x