איך למנוע מכסף להרוס לכם את הזוגיות
הנושא הפיננסי הוא אחד הגורמים המרכזיים לבעיות במערכות יחסים רומנטיות, אך אפשר לנקוט בכמה צעדים כדי למנוע בעיות בהמשך הדרך
- איך לדבר על כסף בתחילת מערכת יחסים זוגית
- טיפ משריל סנדברג לרווקות: כך תזהו אם הדייט שלכן שווה חתונה
- כלכלנים מצאו: שתי השאלות שמנבאות בצורה מדויקת גירושים
סקר מ-2015 שערכו בבנק סאן טראסט, מצא שהנושא הפיננסי הוא הגורם המרכזי ללחצים במערכות יחסים. לפי הסקר, 35% מהנשאלים ציינו כי כסף מהווה את הגורם המרכזי לבעיות עם בני הזוג.
בשל כך, באתר CNBC פרסמו עצות פיננסיות עבור זוגות שעומדים לעמוד מתחת לחופה, בתקווה למנוע בעיות עתידיות:
1. שוחחו על נושאים כספיים:
התחילו בכך שתדברו על המשמעות של כסף בעיניכם והעלו יעדים. אם אחד מבני הזוג הוא חסכן מטבעו והשני בזבזן, מחלוקות בוודאי יתפתחו בהמשך אם לא תגיעו מראש להסכמה. "חשוב להיות מסוגלים לנהל דיאלוג בריא על כסף ולשמור את הרגשות בצד", אומר קרל.
2. ערכו תקציב:
ברגע שתסכימו על יעדים הקשורים לכסף, עליכם להחליט ביחד כיצד לעמוד בהם. פירוש הדבר קביעת סדרי עדיפויות להוצאות ולחסכונות. בין אם תפתחו חשבון משותף או שכל אחד ישמור על חשבון הבנק שלו (או שילוב של שתי האפשרויות), ודאו ששניכם מתכוונים לדבוק בתכנית. חלק מהזוגות מכניסים לתקציב כסף המיועד עבור כל אחד מהם לבזבוזים, כך שהם יכולים להוציא כסף מבלי לתת דין וחשבון. "לא כולם אוהבים להסביר מדוע הוציאו כסף על סיבוב נוסף במגרש הגולף או יצאו לארוחת ערב עם חברים", אומר קרל.
3. דברו על חובות:
יש סיכוי שלפחות אחד בני הזוג מגיע לנישואים עם חובות על שמו. לכן עליכם להסכים על תכנית לשלם את החובות. ככל שתקדימו לסגור את החובות, כך תוכלו להתקדם לעבר הגשמת היעדים הפיננסים המשותפים שלכם כמו רכישת בית או נסיעה לחופשה.
4. דאגו לחסכון לפנסיה
אתם אולי עוד רחוקים מגיל הפרישה, אבל אין סיבה לא להתחיל לחסוך לקראת השנים שבהן לא תעבדו. נסו להגדיל ככל הניתן בהתאם ליכולתכם את ההפרשות לקרן הפנסיה, כאשר המעסיק כמובן יפריש את חלקו לפי החוק.
5. עדכנו את המוטבים:
חשוב שבכל החשבונות הפיננסים שלכם (קרן פנסיה, קרן השתלמות, ביטוחים) תעדכנו את בן או בת הזוג כמוטבים, זאת למקרה של מוות פתאומי. "כשמתחתנים חייבים לדאוג אחד לשני, ולכן ודאו שהמוטב הוא בן או בת הזוג", מסביר קרל.
6. שקלו רכישת ביטוח סיעודי:
זוגות נשואים רבים שוקלים לרכוש ביטוח חיים, אך לפי קרל קרוב לוודאי שיזדקקו יותר לביטוח סיעודי. כשבריאים וצעירים קשה להעלות על הדעת שלא תוכלו לעבוד, אך מחלה קשה או תאונה יכולות להוביל לחודשים – אם לא שנים – של הישארות בבית בלי יכולת לעבוד. לכן, בדקו אפשרויות של ביטוח סיעודי אם דרך מקום העבודה או באופן פרטי.