יו"ר רשות ני"ע מזהיר את המוסדיים: "בהצבעות שכר - אל תהיו קטנוניים"
שמואל האוזר בכנס החברות הציבוריות: "לא נקבל גישה לפיה אם הגבילו לי את השכר, אעשה זאת לאחרים. אנו נעקוב אחרי משקיעים מוסדיים שינקטו בגישה הלא רצויה"
"לא נקבל הצעות חרקירי של משקיעים מוסדיים בחברות ציבוריות ריאליות. השיקול כיצד להצביע צריך להיות ענייני ולא אישי. לא נקבל גישה לפיה אם הגבילו לי את השכר, אעשה זאת לאחרים. אנו נעקוב אחרי משקיעים מוסדיים שינקטו בגישה הלא רצויה", כך אמר הבוקר (ג') יו"ר רשות ני"ע שמואל האוזר בכנס השנתי של איגוד החברות הציבוריות.
- 80% מהחברות הקטנות בבורסה עוברות לדיווח דו-שנתי
- האוזר: "הקלות מס בשוק ההון הן צו השעה, יעודדו את הפעילות"
- יו"ר רשות ני"ע : "הפיקוח שאנו מציעים על פלטפורמות ההלוואות P2P הוא פיקוח לייט"
האוזר הרחיב בהקשר זה ואמר באופן חד משמעי שמדובר בנושא שיהיה תחת מעקב. "הבעיה היא לא רק אנטרופי (חברת ייעוץ למוסדיים -ר"ש). לעיתים קרובות מאוד מי שמבקשים זאת הם גם המשקיעים המוסדיים עצמם".
"זה נעשה כדי ליצור לחץ על המחוקק לשנות רוע הגזירה. תיקון 20 לחוק החברות הוא זה שמסדיר כיצד מאשרים תגמול. לדידי תיקון 20 במהות הוא יצירת קשר בין ביצועים לשכר. אני מצפה ממשקיעים המוסדיים להיות ענייניים ולא קטנוניים", הוסיף האוזר בהקשר זה.
האוזר גם התייחס לנושא של הקלות המס ואמר: "יש להתייחס לבורסה כאיזור עדיפות לאומי ולתת הקלות מס למשקיעים ולחברות בבורסה". האוזר הוסיף ואמר בהקשר זה כי לדעתו הקלות המס הללו הן אפליה מתקנת "שתעשה לדעתי לתחום מה שמהפיכת הסלולר של השר כחלון עשתה להתנעת התחרות בשוק הסלולר בישראל", סיכם.
האוזר התייחס גם ליובש בבורסה בת"א וציין כי הוא ממשיך להיות אופטימי: "זהו דיבור לא נכון שהבורסה מתייבשת. השנה יש חיזוקים לאופטימיות הזו, ואני צופה שיפור משמעותי בבורסה. לראשונה מאז המשבר, יש שינוי מגמה במחצית הראשונה של שנת 2017. מספר ההנפקות הראשונות במחצית הראשונה של שנת 2017 גדול מסך ההנפקות של כל שנת 2016 ושנת 2015. נפחי המסחר היומי במניות הגיעו ל-1.5 מיליארד שקל בממוצע במחצית הראשונה של שנת 2017 בהשוואה ל-1.3 מיליארד שקל לפני שנה ו- 1.08 בשנת 2012, ואני צופה המשך המגמה". מתחילת 2017 היו חמש הנפקות ראשוניות בבורסה: מנרב, רציו, לסיכו, מדיפאואר ונובולוג.
אילן פלטו, יו"ר איגוד החברות הציבוריות, אמר כי "השנה יש התקדמות בהנפקות בבורסה. עברנו לסיטואציה שהיום התחרות היא על הקרדיט על ההקלות ולא תחרות על מי ישית יותר רגולציה". פלטו הציג סקר שערך האיגוד לקראת הכנס בקרב החברות הציבוריות, ממנו עולה כי שליש מהחברות כיום בבורסה רוצות להימחק, שיעור גבוה, אך מדובר בירידה לעומת שנה שעברה - אז כמעט מחצית מהחברות רצו להימחק.
שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, אמר כי "אני חושב שיש לבוא ולעצור את כל ההידרדרות בבורסה. יש להמשיך בהשגת היעדים כמו למשל כמות החברות שינפיקו כאן. יש חברות תעשייתיות נהדרות שלא נמצאות היום בבורסה".
אלי גרונר, מנכ"ל משרד ראש הממשלה, שהשתתף בכנס התייחס לסוגיית הפערים בהערכות השווי והמכפילים שמביאה בסוף של יום חברות להעדיף להנפיק בנאסד"ק ובבורסת ניו-יורק ולא בת"א. גרונר אמר בהקשר זה כי "כל שבוע אנו מקיימים פגישות עם גורמים זרים שרוצים להשקיע פה אבל הם משום מה מדלגים על הבורסה פה".