בלעדי לכלכליסט
על הכוונת של מגוריט: דיור בר השגה בפרויקט מידטאון תל אביב
קרן הריט דיווחה מוקדם יותר כי היא מנהלת מו"מ לרכישת 30 יחידות דיור בתל אביב ב-70 מיליון שקל - ל"כלכליסט" נודע כי מדובר בדירות בפרויקט היוקרתי; במקביל, הנהלת החברה הודיעה על רכישה עצמית של מניות, זאת לאחר שמניית החברה איבדה 15% מאז שהונפקה
קרן הריט מגוריט דיווחה היום (א') על מו"מ לביצוע עסקה ראשונה לרכישת נכס מאז גייסה מהמשקיעים 240 מיליון שקל בספטמבר האחרון. הקרן דיווחה כי היא מנהלת מו"מ לרכישת 30 יח"ד במתחם בתל אביב בתמורה ל-70 מיליון שקל. לכלכליסט נודע כי מדובר בדירות של דיור בר השגה בפרויקט הדירות מידטאון שנמצא בבעלות החברות קנדה ישראל, אלקטרה בניה ויורוקום.
- ההיתר הרבני שלח גם את הציבור החרדי להשקעה בקרן הנדל"ן מגוריט
- חקר ביצועים: השבוע של כחלון, סלינגר ומגוריט
- בשוק עולה, לא פשוט לרכוש מקבצי דיור בהנחה
מגוריט, שמנוהלת על ידי מתי דב (מנכ"ל) ואייל גבאי (יו"ר), מנהלת את המו"מ לא עם החברות עצמן אלא עם משקיע זר שרכש את הדירות האלו מהחברות וכעת במו"מ למכור אותן למגוריט. הדירות עצמן מושכרות במחיר של כ-4700 שקל לחודש לדירה ובסך הכל 1.7 מיליון שקל בשנה. מדובר בתשואה שנתית נמוכה של 2.4% כנהוג בפרויקטים של דיור להשכרה, אלא שמגוריט מקווה שערכן של הדירות יעלה וכך גם התשואה. הצדדים עדיין מנהלים מו"מ ומקווים להשלים את העסקה בתוך חודש מהיום. בנוסף מגוריט בוחנת רכישתץ נכסים חדשים ובעיקר דרך מכרזים של דירה להשכיר (חברה ממשלתית לדיור להשכרה).
אחרי נפילה של 15% החברה מבצעת רכישה עצמית
קרן הריט מגוריט הונפקה בתל אביב בספטמבר האחרון לאחר שגייסה 240 מיליון שקל, בעיקר מגופי צדקה מהעולם החרדי. מאז הגיוס בספטמבר הקרן מנהלת מו"מ לרכישת נכסים אולם טרם הצליחה להגיע להסכם מחייב. המניה הגיבה בהתאם והשלימה עד יום חמישי האחרון נפילה של 15% מאז ההנפקה. בעקבות הנפילה הודיעה היום בצעד חריג הנהלת מגוריט כי היא מתכוונת לבקש אישור מבית המשפט לבצע רכישה עצמית של מניות (Buy Back) בהיקף של עד 10 מיליון שקל.
כלומר, אותן מניות שהיא מכרה למשקיעים בהנפקה במחיר של שקל, היא מציעה לרכוש בחזרה במחירי השוק שנעים היום סביב 85-90 אגורות למניה. רכישה עצמית של מניות על ידי החברה הוא צעד שכמעט שווה ערך לחלוקת דיבידנד ולרב הוא נעשה לאחר שהחברה מציגה רווחים כלשהם ובטח שלא מספר חודשים לאחר ההנפקה. כך או כך, המשקיעים אוהבים את הדיווחים והמניה מגיבה היום (א') לשני הדיווחים בעליות שערים בבורסת תל אביב.
מגוריט הוקמה על רקע הטבות מיסוי חדשות שהעניק משרד האוצר כדי לעודד השקעות בדיור להשכרה לטווח ארוך, על פיהן קרנות ריט שיתמקדו בתחום המגורים להשכרה בישראל, יוכלו לרכוש דירות במס רכישה מופחת בשיעור של 0.5%, בהשוואה למס רכישה בשיעור של 8% שמשלמים משקיעים הרוכשים דירות.
הקרן הודיעה כי תרכוש לפחות 20 יחידות דיור בכל פרויקט בפריסה גיאוגרפית או מקבצי דיור שיוצעו למכירה על ידי המדינה. הקרן תשכיר ותחזיק את הדירות לפרקי זמן ארוכים. על פי החוק הקרן מחויבת לחלק באופן קבוע מדי שנה לפחות 90% מרווחיה, שינבעו מדמי השכירות שיניבו הדירות, כדיבידנד לבעלי מניותיה.
המשקיעים בקרן הריט מגוריט הם קופות הצדקה לאלמנות ויתומים (60 מיליון שקל) קופת הפנסיה של חברה קדישא (40 מיליון שקל) קרן קיימת לישראל (40 מיליון שקל) ואקסלנס גמל (40 מיליון שקל). בחברת הניהול של הקרן מחזיקים ארז רוזנבוך (32%) חיים וייספיש (11%), קופת צדקה לאלמנות ויתומים (12%), אייל גבאי (5%), יעל אנדורן (5%), המנכ"ל מתי דב (5%), אקסלנס (8%), קק"ל (8%), חברה קדישא (8%), ודירקטורים בחברה (6%).
מהנהלת מגוריט ישראל נמסר, כי "מגוריט מקדמת עסקה לרכישת כ-30 יח"ד בכ-70 מיליון שקל. מדובר בחלק ממתחם המוקם במרכז העיר וצפוי להימסר במהלך שנת 2017. העסקה מתאימה לאסטרטגיית הקרן הבוחרת במתחמים המשלבים תשואה לצד פוטנציאל להשבחה. ביי בק בתור קרן ריט שזה עתה הוקמה, אנו עמלים על יצירת פורטפוליו נכסים איכותי ומקווים כי בקרוב יבשילו מספר מו"מ לכלל עסקאות מחייבות. איננו עוסקים בפעילויות פיננסיות, אך יחד עם זאת וכפי שנמסר בדיווח, לאורך הדרך, נשקול לרכוש מעת לעת מניות הקרן".