$
פרסום ושיווק

המסעדות מצאו פתרון: שליחים ל”טווח קצר”

אחרי שהוחלט, עם תחילת הסגר הנוכחי, שמסעדות ובתי קפה יוכלו לעבוד רק במתכונת של משלוחים, החלה לצוץ תופעה של משלוחים לטווח קצר. נכון לעכשיו, טוענים המסעדנים, זו הדרך היחידה של חלקם להתקיים

רעות ברנע 08:0813.10.20

אחרי שהוחלט, עם תחילת הסגר הנוכחי, שמסעדות ובתי קפה לא יוכלו לעבוד במתכונת של טייק אווי כמו בסגר הראשון אלא רק במתכונת של משלוחים, החלה לצוץ תופעה של משלוחים לטווח קצר. כמה קצר? זה מאוד תלוי. זה הולך ככה: הלקוח מתקשר מבחוץ למסעדה, מזמין מהתפריט ומקבל אותו אליו ב"משלוח" בטווח קצר — יש מקומות שעם הזמנת המנה מוציאים אותה עם "שליח" לספסל הסמוך, יש כאלה שדורשים מהלקוחות לחכות מעבר לכביש, ויש כאלה שגם מגדילים לעשות ועוטפים את הקפה והמאפה בשקית נייר חומה משל היו מוכרים אלכוהול בתקופת היובש בארצות הברית.

 

מסעדה ריקה (ארכיון) מסעדה ריקה (ארכיון) צילום: אלעד גרשגורן

 

החוקיות של כל העניין הזה לא ברורה בשלב זה. כבר חולקו מספר קנסות לבתי קפה ומזון שפעלו כך (למשל בית הקפה "ניסו" ביפו או חומוס "ח'ליל" ברמלה) בטענה שהמשלוחים הללו הם בעצם טייק אווי ישיר מהמסעדה, מה שנכון לעכשיו אסור על פי הנחיות הסגר. אבל ההמצאה המבריקה (או הקומבינה) כבר זכתה לשם בז'רגון המקצועי – שמ"ק (שליח מרחק קצר). המסעדנים, מצדם, מסבירים שמכיוון שלא כולם יכולים להחזיק מערך משלוחים או לעבוד עם העמלות הגבוהות של וולט ותן ביס – אין להם בעצם ברירה. אם הם רוצים להמשיך לעבוד, זו הדרך היחידה בה הם יכולים לפעול.

x