מסעדות בעולם מצמצמות את התלות בענקיות המשלוחים: "אנחנו מדממים"
בעוד העולם מתבצר בבית בשל משבר הקורונה, יותר ויותר מסעדות נסמכות על משלוחים. אולם בלי ישיבה במקום הן מתקשות לפצות על העמלות הדרקוניות שגובות ענקיות משלוחי המזון, והחלו לחפש דרכים לחתוך בעלויות
- הערכות במערכת הבנקאית: רוב הבקשות לאשראי מצד מסעדות ובתי הקפה צפויות להידחות
- משלוחים וטייק אווי בזמן קורונה: עד כמה זה באמת בטוח?
- מחאה נגד העמלות של שירות המשלוחים Wolt: "המסעדות מפסידות"
קריאות דומות נשמעו אף לפני פרוץ מגפת הקורונה, אולם כעת, בעוד העולם מתבצר בבית, יותר ויותר מסעדות נסמכות על משלוחים. בלי ישיבה במקום, המסעדות מתקשות לפצות על העמלות הדרקוניות שגובות ענקיות משלוחי המזון, עמלות שיכולות להגיע לכדי 30% ממחיר ההזמנה.
גם בישראל העמלות לחברות המשלוחים נעות בין 25% ל–27%. התלונות על העמלות הגבוהות הגיעו גם למחוקקים שבוחנים אפשרויות להגבלתן, למשל מועצת העיר ניו יורק, ששוקלת להגביל את גובה העמלות ל־10% בלבד.
בהתאם, מסעדות החלו לחפש דרכים כדי להוריד את התלות בענקיות השילוח. הן מעודדות לקוחות להזמין משלוחי פיק־אפ, מאמנות עובדים לשמש גם כנהגי שליחויות ופונות לחברות שילוח קטנות, שמציעות תעריפים נמוכים יותר. הובן, למשל, הפסיק את קשריו העסקיים עם דורדאש ויצא בקמפיין ברשתות החברתיות שמעודד את השימוש בחברת השילוח המקומית פייבור דליברי שלא גובה עמלות ממסעדות. במסעדת קונדאדו טאקוס שבאוהיו המלצרים מגישים את האוכל ללקוחות שמחכים בחניה.
ענקיות השילוח, אולי בתגובה לביקורות ולמהלכים אלה, יצאו בשלל מבצעים. בחודש שעבר הכריזו דורדאש ופוסטמייט כי יציעו חודש ללא עמלות למסעדות חדשות שיצטרפו לשירותיהן. בנוסף דורדאש יצאה בהנחה של 50% על עמלות לכ־150 אלף מסעדות מקומיות בארה"ב, קנדה ואוסטרליה, וגראבהאב הודיעה כי תדחה גביית עמלות למסעדות מקומיות.
אך מסעדות רבות טוענות שמבצעים אלה רחוקים מלהספיק. "אנחנו נזכור להם איך הם התייחסו אלינו הרבה אחרי שהמשבר ייגמר", אמר הובן.