הציפיות ל"ברקזיט קשה" הפילו את הליש"ט לשפל של 23 שנים מול השקל
המטבע הבריטי ירד ב-1% מול המטבע הישראלי והשער היציג נקבע על 4.61 שקלים; פריקו: "הליש"ט צפויה להמשיך להיחלש אל עבר רמות שפל"
מחזורים גובהים נרשמו היום (ב') בשוק המט"ח העולמי כשבמרכז החדשות הנפילה של הלירה שטרלינג הבריטית, לקראת נאומה של ראשת הממשלה הבריטית תרזה מיי מחר - נאום שיעסוק ככל הנראה בהליך הפרידה מהאיחוד האירופי.
- "טראמפ ומיי סיכמו בטלפון כי ימשיכו את מורשת תאצ'ר ורייגן"
- הקרב לריסון שכר בכירי החברות הפרטיות מתחיל בבריטניה
- חקר ביצועים: השבוע של יאיר סרוסי, תרזה מיי והרפורמה בפנסיה
הסאנדיי טיימס דיווח אתמול שמיי צפויה להכריז בנאום על "ברקזיט חזק ונקי", ושבכוונתה לנתק, בניגוד להערכות, את הממלכה מהשוק האירופי לגמרי, ובכלל זה מכפיפות לחוק הסחר והמכס של אירופה - צעד שיאפשר לבריטניה שליטה מלאה על חוקי ההגירה וביטול הכפיפות שלה לבית המשפט האירופי לצדק. ללא שני תנאים אלה, בריטניה לא תוכל להיות חלק מהשוק האירופי המשותף, בדומה לשוויץ ולנורבגיה. המו"מ מול אירופה צפוי להיפתח בחודש מרץ.
המטבע הבריטי הגיב בירידה חדה של 1% מול השקל לשפל של 23 שנים - 4.6 שקלים. כמו כן, הוא משלים ירידה של 45% ב-10 שנים מול המטבע הישראלי. בשווקים העולמיים, הליש"ט מאבד 1.2% מערכו מול המטבע האמריקאי, ל-1.203 דולר.
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו אמר כי "להערכתנו, תרזה מיי תיישם 'ברקזיט קשה' ותביא להיחלשות משמעותית בלירה שטרלינג אל מול המטבעות המרכזיים בעולם וגם אל מול השקל הישראלי. הליש"ט צפויה להמשיך להיחלש אף לעבר רמות שפל של 1.13 דולר לליש"ט ואף למטה מכך, אולם חולשה זו תגביר את ההשקעות באנגליה ותהווה אפקט מקזז להשפעה השלילית של הברקזיט. מצד אחד חולשת הליש"ט תסייע לכלכלה הבריטית, אך מנגד סגירת שווקים כאירופה תפגע ברמת החיים ותוביל לירידה בשכר לעובד לפגיעה בעושרו של הציבור ולאובדן של עשרות עד מאות אלפי משרות כבר בטווח הזמן המיידי".