"טראמפ ומיי סיכמו בטלפון כי ימשיכו את מורשת תאצ'ר ורייגן"
במאמר שפירסם ב"וושינגטון פוסט" כתב שגריר בריטניה בארה"ב סר קים דארוק כי המנהיגים שוחחו ביניהם והבהירו שישתפו פעולה באופן הדוק
נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ וראש ממשלת בריטניה תרזה מיי התחייבו בשיחות טלפון שקיימו ביניהם כי "ימשיכו את מורשת רונלד רייגן ומרגרט תאצ'ר" - כך לפי שגריר בריטניה בוושינגטון סר קים דארוק שסיפר על השיחות הללו במאמר שפירסם ב"וושינגטון פוסט". דארוק אף הגדיר את ניצחונו של טראמפ כ"היסטורי ומרשים בקנה מידה חסר תקדים".
- "טראמפ יהיה פרגמטי, אירופה לא תתפרק"
- שר המסחר של טראמפ: "הברקזיט הוא מתנה ליריבות של בריטניה"
- כך אפשר חלוץ נשיאי הטוויטר את עליית טראמפ
משבר דיפלומטי מביך
"בשיחות הטלפון שקיימו עד כה, טראמפ וראש הממשלה מיי הבהירו כי מערכת היחסים המיוחדת השוררת בין בריטניה לארה"ב היא חזקה מתמיד", כתב. "הם יתנהלו תוך שיתוף פעולה הדוק, בהמשיכם את המורשת של מנהיגים קודמים, כמו הנשיא רייגן וראש הממשלה מרגרט תאצ'ר". מדיניותו הכלכלית של רייגן היתה בעיקרה קיצוצי מס והגמשת שוק התעסוקה שהביאו לצמיחה, בעוד תאצ'ר הובילה סחר חופשי, תחרותיות ומסים נמוכים.
דבריו אלה פורסמו במסגרת הניסיון ליישר את ההדורים בין ממשלי המדינות לקראת כניסת ממשל טראמפ לבית הלבן בחודש הבא. זאת לאחר שבחודש שעבר נקלע דארוק למרכזו של משבר דיפלומטי, כאשר טראמפ הציע כי מנהיג מפלגת UKIP היורוסקפטית נייג'ל פראג' ימונה לשגריר בריטניה הבא בארה"ב. "אנשים רבים היו רוצים לראות את נייג'ל פראג' מייצג את בריטניה כשגרירם בארה"ב", אמר טראמפ. "הוא יעשה עבודה נפלאה!". אף כי פראג' ציין כי הוחמא, בהודעה רשמית מדאונינג 10 נמסר כי "המשרה מוחזקת על ידי שגריר שנכנס לתפקידו רק השנה" וכי הוא "עושה עבודה נפלאה". מאוחר יותר הבטיחה מיי לדארוק כי משרתו אינה בסכנה.
"ברקזיט ובחירתו של טראמפ משקפים את הלך הרוח של ציבור הבוחרים", כתב השגריר במאמרו. לדבריו, נצחונו של טראמפ והברקזיט יצגו הצבעות על "נושאים שונים", אך בשתי המדינות צריכות הממשלות "להכיר, להבין ולטפל בחששות של ציבור הבוחרים". כמו, למשל, התחזקות אליטה גלובלית חדשה המשחקת על פי כללים אחרים ואשר חייה מנותקים מאוד מהקיום היומיומי של הציבור הרחב.
דארוק התייחס במאמרו למדיניות שצפויה בריטניה לנקוט ואשר תשקף את מאוויי מי ששואפים לכלכלה הוגנת יותר. "אנחנו נפתח אסטרטגיה תעשייתית חדשה על מנת לוודא כי האנשים העובדים בכל חלקי בריטניה ירוויחו מההזדמנויות שמביא עמו הסחר", כתב. "כאשר נעזוב את האיחוד האירופי, בריטניה תנצל את הכוח וההיקף של הכלכלה שלה על מנת לכונן בריתות סחר חדשות ודינמיות", ציין. "עם בעלות ברית ישנות ושותפים חדשים, כולל ארה"ב, שותפת הסחר הגדולה ביותר שלנו".
אבן פינה בסדר העולמי
"על בריטניה וארה"ב לפעול בשיתוף פעולה הדוק מתמיד בנושאי סחר וביטחון", כתב. "במשך עשרות שנים, השותפות ביננו היתה אבן פינה של הסדר העולמי. כברית, נמשיך להיות חזקים. 2016 היתה השנה שבה הבוחרים השמיעו את קולם באופן חד וברור. 2017 תהיה השנה שבה נוכיח כי אנו קשובים להם".