איך להפסיק לחשוב יותר מדי - ולקבל החלטות בעבודה
סמכו על תחושת הבטן ומצאו את ה'פלואו' שלכם - אנשים אנליטיים הם הרבה פעמים גם מצליחים, אבל לפעמים ניתוח יתר של כל דרכי הפעולה האפשרויות וההשלכות שלהן עלול להוביל דווקא לקיפאון וחוסר יכולת לקבל החלטה או לפעול
כמה מחקרים אקדמיים מצביעים על כך שמנכ"לים מועדים להיות בדיכאון בשיעור כפול מאשר כלל האוכלוסיה. במקרים מסויימים יש כאלה שמצליחים כל כך טוב בבית הספר או באוניברסיטה אך נראה שהם לא מצליחים לנקוט בפועלות הדרושות על מנת למצות את הפוטנציאל הגבוה שלהם.
- מכפר בגליל, דרך עמק הסיליקון - ועד למנכ"ל בתאגיד בינלאומי
- איך מנהלים זמן בחברת סטארט-אפ
- בעולם העבודה החדש, כל מנהל חייב להיות גם מנהל משאבי אנוש
מחקרים אחרים מצאו שאחד הדברים המשותפים למנכ"לים מצליחים, כאלה שמובילים את הארגון שלהם לתוצאות טובות, הם כאלה שמקבלים החלטות במהירות, גם אם הן לא תמיד ההחלטות הכי נכונות. חשובה יותר עצם ההחלטה. אחד הדברים שמפריעים להחלטות הוא ניתוח יתר של כל החלטה, כל ההשלכות והתוצאות של דרך הפעולה, וזה משהו שאנשים עם מוח אנליטי נוטים לעשות יותר.
באתר Fast Company פרסמו כמה הצעות שיסייעו לכם להתמודד עם ניתוח יתר וחשיבה שעוצרת עשייה:
1. הבינו את הקשר בין 'תחושת בטן' והחלטות מהירות
אינטואיציה היא מיומנות שתוכלו לפתח שתאפשר לכם לפעול במהירות וביעילות רבה יותר. משחיזים אותה באמצעות ניסיון ותרגול. אולי שמעתם פעם הסיפור על הכבאי שזיהה אותות עשן בבניין בוער, ופעל על פי האינטואיציה שלו, הוא התעקש שכולם יעזבו את הבניין הזה. זמן קצר לאחר מכן התפוצץ הבניין. הוא ניגש לזיכרון נשכח, קבור בתת מודע על דפוסי עשן, סמך עליו ופעל בהתאם. ייתכן שמוחו האנליטי לא הגיע לאותה מסקנה. במצבים מסוימים יתכן שלא יהיה לכם זמן לנקוט בניתוחים.
תחושת בטן ואינטואיציה אולי אינם תחליף לתודעה האנליטית, אך הם בעלי ברית רבי עוצמה כדי להפוך אתכם ליעילים יותר בעבודה. 'תחושת בטן' יכולה להיות חשובה יותר ממה שאתם חושבים. המעי, פשוטו כמשמעו, מכיל רבים מאותם נוירוטרנסמיטרים כמו המוח; למעשה, ישנם שני מסלולים עצביים העוברים מהמעי למוח (ורק אחד עובר בדרך אחרת). המעיים שולחים מידע למוח ותוכלו להשתמש בתחושת הבטן והאינטואיציה כדי לסנן את ההחלטות שאתם שולחים למוח לעיבוד. אז במקום לנתח 100 אפשרויות, אתם מצמצמים אותן לאחת או שתיים ומנתח אותן.
2. מצאו את מצב ה'פלואו' שלכם
בעבודה, חשוב לחפש באופן פעיל את מצב הזרימה, ה'פלואו', כל מנת להיות פרודוקטיביים. המצב הזה, שמגיע מתחום הפסיכולוגיה החיובית, הוא מצב בו אתם לא שמים לב לזמן, אתם מרוכזים מאוד במשימה שעל הפרק, הוא מאופיין באתגר כך שהמיומנויות שלכם כולן נרתמות באופן טבעי. במצב זה, אנשים רבים מרגישים שהם הכי פרודוקטיביים, יצירתיים ושמחים. תחשבו על סיטואציה שבה לא שמתם לב שהזמן עבר בזמן שעשיתם משהו, ותשאלו את עצמכם מה היה שם.
אי אפשר להיות במצב 'פלואו' בזמן של חשיבת יתר. המוח הפעיל יתר על המידה מפריע למיקוד ולקליטה הנדרשים. אנשים שמדברים על מצב של זרימה בהקשר של העבודה הרבה פעמים מתרגלים דרכים להרגיע את מוחם, בין אם זה באמצעות מדיטציה, מיינדפולנס או הליכה.
3. הימנעו מחשיבה שמונעת עשייה
אנשים רבים חושבים על דברים במשך תקופה ארוכה במקום לעשות זאת בפועל. כמה אנשים 'חושבים' לעזוב את עבודתם במשך שנים? או 'חושבים' על פתיחת עסק? המוח שלנו (שנועד בתפקידו האבולוציוני לשמור על בטיחותנו) מספר סיפורים כדי למנוע מאיתנו לפעול. אם אנחנו שקועים בשלב החשיבה והתכנון אנחנו במידה מסויימת בטוחים. אם אתם פועלים באיזור הנוחות שלכם אתם מרגישים בטוחים.
בסביבת העבודה הגישה הזאת לא מועילה. אחרי שעשיתם את בדיקת הנאותות ואת המחקר הגיע הזמן לפעול. כך שהם חשבו לעשות משהו במשך תקופה ארוכה, במקום לעשות זאת בפועל. כמה אנשים "חושבים" לעזוב את עבודתם במשך שנים? או "לחשוב" על פתיחת העסק הזה? המוח שלך בעבודה, אנחנו משתפרים וצומחים באמצעות פעולה. אנחנו לומדים ומשתפרים תוך כדי תנועה ולכן בהרבה מקרים, לא להחליט ולא לפעול זה גרוע יותר מאשר לפעול לא נכון או להחליט החלטה שגויה.