בלעדי לכלכליסט
האוצר דורש מגילה גמליאל לפנות את הלשכה בת"א - "או שנקזז מתקציב התפעול של משרדך"
למרות החלטת ממשלה, השרה להגנת הסביבה והנהלת המשרד מסרבים לפנות את משרדיהם בת"א ולעבור למשרדים שהוקצו להם בירושלים. האוצר מקציב להם דד ליין עד לסוף השבוע להגשת לו"ז למעבר. "אי המעבר משית עלויות כפולות על משלם המסים בהיקף של כ-140 אלף שקל בחודש". תגובת המשרד להגנת הסביבה: "פנייה תמוהה. מרביתן המכריע של יחידות המטה של המשרד ממוקמות כיום בירושלים"
משרד האוצר מעלה הילוך בקרב שהוא מנהל מזה תקופה ארוכה מול הנהלת המשרד להגנת הסביבה והשרה גילה גמליאל באשר לכפל הלשכות של המשרד ושל השרה בתל אביב וירושלים - ונותן להם דד-ליין להגשת מועד לפינוי.
- בדרך: חקיקה עם סנקציות למשרדי ממשלה שלא יעברו לירושלים
- המשטרה ומשרד החינוך: אלה הגופים שדחו ב-2019 את מרבית בקשות חופש המידע
- ההנחה של ועדת החריגים לבעלה של גילה גמליאל
"נודע לי כי מסיבות שאינן ברורות המשרד מסרב לפנות את יחידותיו ברחוב מנחם בגין 125 בתל אביב לרבות לשכת השרה, אל מעונו החדש בירושלים", כתב רו"ח עוזי שר, סגן בכיר לחשב הכללי, למנכ"ל המשרד להגנת הסביבה דוד יהלומי ולשרה גמליאל במכתב ששלח להם ביום שני. מדובר במשרדים ששטחם עומד על 1,060 מ"ר.
לקריאת המכתב של רו"ח עוזי שר - לחצו כאן
עוד הוא כותב כי "אי המעבר משית עלויות כפולות על משלם המסים בהיקף חודשי של כ-140 אלף שקל ומהווה זלזול בכספי הקופה הציבורית". סגן החשב הכללי נותן לגמליאל והנהלת המשרד דד ליין עד לסוף השבוע הנוכחי להעביר לידיו לו"ז באשר למועד מעבר עובדי המשרד לירושלים. "ככל שלא יתקבל לו"ז כאמור", הוא כותב במכתב שמוען גם לכל צמרת האוצר, "יפעל אגף החשב הכללי לקיזוז העלויות העודפות מתקציב התפעול של המשרד".
מדובר בסוגייה שבמחלוקת כבר זמן רב בין אגף החשב הכללי למשרד להגנת הסביבה. בהתאם להחלטת ממשלה שהתקבלה על העברת היחידות הארציות של הממשלה לירושלים, הוקצו ליחידות הארציות של המשרד להגנת הסביבה, כולל לשרה, משרדים בירושלים כבר בפברואר 2018.
כבר במכתבים קודמים ששלח אגף החשב הכללי למשרד להגנת הסביבה נכתב כי היחידות האלה בירושלים עדיין לא אוכלסו כנדרש, ומנגד הלשכות בקרית הממשלה עדיין לא הושבו למדינה, למרות התחייבות להחזירן עד מרץ 2020, וכי מדובר בכפל תשלומים ויצירת חסמים תפעוליים שמסבים עלויות גבוהות. בחישוב שנתי מדובר על עלות של כ-1.7 מיליון שקל עבור הלשכות הכפולות – כ-5 מיליון שקל בשלוש השנים מאז הוקצו היחידות בירושלים למשרד להגנת הסביבה.
כך למשל במכתב קודם ששלח שר ליהלומי בפברואר הוא כתב לו כי המשרד להגנת הסביבה לא השיב את המשרדים למינהל הדיור הממשלתי על אף ההתחייבות לעשות זאת עד מרץ 2020. "מאחר שהמשרד להגנת הסביבה הוא יחידה ארצית הוא מחויב לעבור לירושלים. התנהלות המשרד עומדת בניגוד להחלטות ממשלה", נכתב. עוד כתב כי "השימוש בשטח נעשה תוך הפרת החלטות הממשלה ובניגוד לכללי מינהל תקין. מיותר לציין כי תקציב המשרד להגנת הסביבה נושא בעלויות מיותרות של כפל דמי שכירות ונלוות עבור שטחי המשרדים".
"מרביתן של יחידות מטה המשרד כבר עובדות מירושלים"
במכתב תגובה ששלח יהלומי לחשב הכללי יהלי רוטנברג היום, הוא כתב לו כי "קיבל בתמיהה" את המכתב, "שכן על רקע ההתיינות בנושא בין הצדדים פנייה זו אינה ברורה". הוא מציין כי מרביתן המכריע של יחידות המטה של המשרד, הכוללות מאות עובדים ממוקמות כבר כיום בירושלים. הוא מציין כי קיים מול אגף החשב הכללי היוועצות "כדי למצוא פתרונות ראויים ונכונים למספר זעיר של עובדים, אשר לדעת המשרד, צרכי העבודה שלהם מחייבים עבודה במרכז הארץ", ומזכיר כי דיון בנושא נדחה כדי לאפשר למידה לעומק של הצרכים והחלופות השונות, "במיוחד בתקופה מאתגרת זו" – כשהוא מתייחס כמובן לתקופת הקורונה.
לדבריו, "מדינת ישראל והעולם כולו נאלצים להתמודד עם אתגרים חסרי תקדים, המלווים בשיבוש סדרי העבודה המוכרים לנו. עובדי המגזר הציבורי נדרשו לעבוד בקפסולות ובריווח וההגעה לירושלים בהיעדר תחבורה ציבורית נהפכה לבעייתית בעבור עובדים רבים". עוד הוא כותב כי "השימוש במשרדים בתל אביב נותן לעובדים גמישות, חוסך נסיעות ומאפשר להם לאזן בין העבודה לבין צרכי המשפחה בתקופה מורכבת זו".
יהלומי כותב כי "איננו מזלזלים בהיבטים הכספיים כלל ועיקר וכאמור השתדלנו לאזן בין הצורך לשמור על רמת שרות גבוהה לבין צרכי העובדים בצל הקורונה והמגבלות. נשמח לדון עמכם בפתרונות נכונים, יעילים וסביבתיים שיתנו מענה לצרכי העבודה והעובדים ובמיוחד לנכוח המציאות המתחדשת".
לדברי גורמים המעורבים בהתנהלות שבין האוצר להגנת הסביבה, לגמליאל, תושבת תל אביב, נוח מאוד שיש לה לשכה בתל אביב לצורך פגישותיה, והיא כמעט ולא מגיעה ללשכה שהוקצתה לה בירושלים.