$
מחפשי עבודה

ה'צרות' חוזרות להייטק: השכר עולה, וכך גם דרישות המועמדים

השקעות ההון בחברות הייטק ישראליות גם בתקופה של משבר הביאו לתנופה מחודשת בתחרות על הטאלנטים. חברות בצמיחה צריכות לגייס עובדים, והמועמדים מצידם, מציבים דרישות חדשות ברוח התקופה, חלקם נעלמים באמצע תהליך הגיוס או מסרבים לבצע את משימות הבית. כך נראה שוק תעסוקה שחוזר לעצמו

מעין מנלה 13:2128.02.21

אין סימן טוב יותר לחזרה לשיגרה בהייטק מאשר דרישות המועמדים לעבודה. אם במהלך שנת 2020 גם חברות ההייטק חוו ירידה בשכר, צמצום והקפאת גיוסים ותופעה של 'היצמדות לכיסא', כלומר עובדים שלא מעוניינים לעבור למקום עבודה חדש, הרי שהיום נראה שה'צרות' חזרו להייטק. הדרישות, בהתאם לרוח התקופה, מתמקדות יותר בעבודה גמישה ופחות ב'פינוקים' שניתן למצוא במשרד.

 

"כשיש תחרות מרובה בשוק ותהליך הגיוס מתנהל מרחוק יש קושי לרתום מועמדים לתהליך ולתרבות הארגונית", אומרת דניאל ארבל, HRBP מחברת מודיעין הסייבר IntSights. "לאחרונה, אנו עדים לתופעות חדשות כמו: 'גוסטינג', מועמדים שנעלמים פתאום כלא היו, מועמדים שלא מבצעים את משימות הבית או אף מבקשים לעבוד מהבית כחלק מתנאי העבודה".

 

גם חגית טנא,-פרג, מנהלת משאבי אנוש בחברת אוטונומו מספרת שההייטק חזר להתנהג כמו לפני המשבר. "במהלך השנה שעברה, במיוחד במחצית הראשונה של השנה הרגשנו ששוק התעסוקה עומד במקום. הייתה הרבה אי ודאות, עובדים פוטנציאליים חששו לעזוב מקום עבודה אחד ולעבור לאחר כי אף אחד לא ידע מה הולך לקרות. מועמדים שקבעו ראיונות ביטלו אותם ברגע האחרון והחברות עצמן היו מאוד זהירות בהתנהלותן וגייסנו במשורה. בתקופה האחרונה אנחנו רואים שחברות רבות גייסו כספים והשקעות וההייטק בהתאם, חזר להתנהג כמו לפני המשבר, עם צורך גדול בעובדים. גם אנחנו מגייסים לכל המחלקות ומרגישים כי התחרות גברה מאוד בחודשים האחרונים".

 

מעבר לתחושתן של מנהלות משאבי האנוש, גם המספרים מראים שהתחרות על הטאלנטים חזרה ביתר שאת. לפי פול צוקר, מנכ"לית נישה מקבוצת דנאל מספר המשרות הפנויות בהייטק כרגע חזר לרמה של ינואר 2020. "באפריל ירדנו ב-60% במספר המשרות ואחר כך זה לאט לאט חזר. השוק חזר להיות שוק של מעסיקים ובהתאם גם הדרישות". שתי מגמות שמתרחשות כעת בשוק התעסוקה בהייטק הן העדפה ברורה של מועמדים לחברות בהן יש גמישות וכן דרישה לרמות שכר גבוהות ב-10-15% בממוצע.

 

"העבודה מהבית שהחלה בתחילת המשבר ועד היום בחלק לא מבוטל מהחברות יצרה העדפה ברורה לחברות בהן יש גמישות: עבודה מהבית או מודל היברידי המאפשר הגעה למשרד ליומיים או שלושה. לא מעט מועמדים פוסלים מיידית הצעה לתפקיד נדרש ומעניין אם ידוע כי החברה חזרה לעבודה מלאה מהמשרד. בחלק מהשיחות אף עלתה בקשה לעבודה מלאה מהבית באופן קבוע. בנוסף, מועמדים דורשים רמות שכר גבוהות יותר אחרי שבחרו להקפיא תהליכי חיפוש בתקופת המשבר בשל אי הוודאות. השוק הפך להיות שוק של מועמדים ולכן רמות השכר עולות", אומרת צוקר.

ראיון עבודה בוידאו, למעסיקים קשה יותר להתבלט בגיוס עובדים מרחוק ראיון עבודה בוידאו, למעסיקים קשה יותר להתבלט בגיוס עובדים מרחוק צילום: שאטרסטוק

 

מיכל גרשון סובול, VP Global HR של Kryon אומרת כי "דרישות השכר של המועמדים בהחלט עלו, בשוק המקומי וגם בזה הגלובלי. למועמדים מוכשרים יש מגוון אפשרויות והצעות כל העת. שפע האפשרויות מחייב את הארגון לשמור על אטרקטיביות, הן בהיבט השכר והן בהיבט הגמישות. לדעתי, מודל העבודה ההיברידי כאן להישאר ומאפשר למועמדים שמקום מגוריהם מרוחק להשתלב גם בתעשייה במרכז".

 

החברות, שנאבקות על הטאלנטים במרחב הויראטואלי חשות שהתחרות החריפה. "תחום הפינטק חווה צמיחה אדירה בשנה האחרונה ואנחנו נדרשנו לגייס עשרות עובדים בשנה מורכבת. עד אמצע 2020 הייתה תחושה שתהליך הגיוס היה קצת יותר מאוזן, אבל בשנה האחרונה הקושי הולך וגדל כי לעובדים יש מגוון של אפשרויות. ציפינו שהמשבר יקל קצת על תהליכי הגיוס אבל נוכחנו לדעת שבדיוק להיפך. קיים קושי גדול יותר לבלוט ביחס למתחרים כשהתהליך כולו נעשה בזום. למרות המשבר, המשכורות במהלך השנה הנוכחית עלו. בדיונים עם מועמדים עולה כמובן האופציה של עבודה מהבית אבל הופתענו לגלות כי הרבה מהם דווקא רוצים לקום בבוקר, להגיע למשרד ולפגוש את החברים שלהם. זו גם הסיבה שבגללה אנחנו לא רואים כרגע צורך להכניס עבודה מהבית כחלק מחוזה העסקה", אומרת מורן ממון, מנהלת HR של Stampli.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x