העובדים המבוקשים ביותר בהייטק, משתכרים 35-45 אלף שקל בחודש
הביקוש עבור מתכנתי NODE צמח בשנה האחרונה ב-21% והם משתכרים בין 22 ל-30 אלף שקל בחודש; התחומים המבוקשים ביותר: טכנולוגיות ציוד רפואי, בינה מלאכותית וביג דאטה. "לאור העובדה כי היום אין משמעות לחיי החברה והווי , בבחירת משרה מועמדים נותנים משקל רב יותר לתנאי השכר המוצעים"
- אתגרי 2021: האם קטר ההייטק יצליח למשוך מהבוץ את הכלכלה?
- מחקר: הכנסה גבוהה של ההורים מגדילה את הסיכוי להפוך ליזם הייטק
- האוצר על 2020: יציבות בהייטק, שוק העבודה נפגע קשה יותר מבמדינות אחרות
עבור מי ששוקל לעשות הסבה למקצועות התוכנה כדאי לדעת שחמש השפות המבוקשות ביותר בשוק כיום הן Python, JAVA, C++, NODE ו-react. מתכנתי NODE משתכרים בין 22-30 אלף שקל בחודש כאשר יש להם בין שלוש לחמש שנות ניסיון, מתכנתי JAVA מרווחים 25-32 אלף שקל בחודש וכך גם מתכנתי Python.
התחומים המבוקשים ביותר בהייטק כרגע הם טכנולוגיות ציוד רפואי, אשר הביקוש לעובדים בה גדל ב-27%, בינה מלאכותית, עם צמיחה של 28% בביקוש, ביג דאטה (22%), deep Learning, אבטחת סייבר וחברות פיננסיות וביטוח.
הנתונים של בית התוכנה SQLink מתבססים על אלפי תהליכי גיוס בחודש שהתקיימו בשנים 2020-2019 במאות חברות. "ישנה עלייה משמעותית בגיוסים מהחציון השני של 2020 לאחר הסגר הראשון בדרישה בשוק לגיוסים טכנולוגיים", אומרת לוטם גבאי דנינו, סמנכ"לית גיוס של קבוצת SQLink.
השכר בשנה החולפת נשאר דומה ל-2019. "ניתן לחלק את השנה לשניים. בחציון הראשון של 2020 היו מגמות של ירידה בשכר בשל חברות שהקפיאו גיוסים ומועמדים שנותרו ללא עבודה והסכימו להתפשר על השכר שלהם. ברבעון האחרון לאור הביקוש העולה בשוק, יש עלייה בשכר באחוזים בודדים ביחס לשכר שהוצע לאותן משרות בשנת 2019", היא אומרת.
שיאני השכר בהייטק הם חוקרי אבטחת מידע שטווחי השכר המשולמים להם נעים במנעד רחב בין 29 אלף שקל בחודש ל-60 אלף שקל בחודש. מפתחי DEVOPS במקום השני עם שכר שנע בין 35-45 אלף שקל בחודש לעובדים עם שלוש עד שש שנות ניסיון, אחריהם מפתחי Linux Lernel עם 32-45 אלף שקל בחודש ומפתחי Big Data Python עם שכר שנע בין 28 ל-38 אלף שקל בחודש.
המועמדים, מצידם מסתכלים קודם כל על התנאים והשכר, אחר כך הם מחפשים אתגר והתפתחות מקצועית, משמעות בעשייה, איזון עבודה ובית ולבסוף מיקום קרוב. "היציבות התעסוקתית חשובה יותר מבעבר למועמדים ולכן הם יותר סלקטיבים בבחינת החברה אליה הם הולכים ויציבותה. לאור העובדה כי היום אין משמעות לחיי החברה והווי, מועמדים נותנים משקל רב יותר לתנאי השכר המוצעים בשיקולים לבחירת משרה".