הותר לפרסום: איתן אורנשטיין הוא השופט הבכיר שהתכתבות שלו עם אפי נוה הופצה
נשיא בית המשפט המחוזי בת"א טוען כי ההתכתבות שניהל ערב מינויו עם ראש לשכת עוה"ד לשעבר הייתה לגיטימית, ועסקה במינוי שופטים. אורנשטיין: "מדובר בהתכתבות עניינית, והניסיון לייחס לה מימד של התחייבות על בסיס אישי כלשהו - אין לו שחר"
הותר לפרסום: נשיא בית המשפט המחוזי בת"א איתן אורנשטיין הוא השופט הבכיר שהתכתבות שלו עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר, אפי נוה, הופצה. לטענת אורנשטיין, ההתכתבות שניהל ערב מינויו הייתה לגיטימית ועסקה במינוי שופטים.
מדובר בהתכתבות שדלפה מהטלפון הנייד של נוה שנפרץ, וההתכתבויות בו הועברו למשטרה במסגרת חקירת פרשת מין ומינויים. היא נערכה בעת שאורנשטיין היה ראש מחלקת פירוקים בבית המשפט המחוזי והיה מועמד לתפקידו הנוכחי כנשיא.
"כל ניסיון לייחס לה מימד אחר - אין לו שחר", אמר היום בדיון נציגו בדיון, עו"ד ברק לייזר. החלטת השופט עלאא מסארווה מבית משפט השלום בת"א לפרסם את שמו של אורנשטיין נמסרה בעקבות עתירה שהגישו כלי תקשורת, ולאחר שאורנשטיין עצמו לא התנגד לפרסום.
- מה חיפשה הדס שטייף בטלפון של נוה? "שקד ונוה השמיצו את שופטי העליון"
- המשטרה פתחה בבדיקת דליפת המידע מהטלפונים של אפי נוה
- נוה: "שטייף העידה שעם קצת לחץ על אישתי היא תעשה נזק"
בתחילת השבוע שעבר דווח כי חומרים מהנייד של נוה, כאלו שלא שימשו את המשטרה והפרקליטות בחקירתם הפלילית בפרשת המין והמינויים, אך כן נמצאים בטלפון הנייד שנלקח מנוה, הודלפו לכאורה ונמצאים אצל אנשים שונים שאינם קשורים לתיק.
בעקבות הדיווח, סנגוריו של ראש לשכת עורכי הדין לשעבר, אפי נוה, הגישו ביום רביעי תלונה למשטרה - ורמזו כי מדובר בעיתונאית הדס שטייף שהעבירה מלכתחילה את החומרים למשטרה.
עם ההחלטה להגיש כתבי אישום בכפוף לשימוע נגד נוה והשופטת אתי כרייף בפרשת "מין תמורת מינוי", הפרקליטות החליטה להעניק חסינות לשטייף שנטען כי נטלה את הנייד שלו שלא כדין על אף הפגיעה בפרטיותו של נוה. "על פי מסמכים שהועברו לידינו, אותה חסינות תמוהה הותנתה בין היתר בהצהרת שטייף כין אין בידיה עוד חומרים מהניידים", טענו הסנגורים שהזכירו כי על כל החומרים שהיו בטלפון הוטל צו איסור פרסום.
השופטת כרייף היא תובעת משטרתית לשעבר המכהנת זה שנתיים וחצי בבית משפט השלום בפתח תקווה ונתניה. המשטרה חושדת שההחלטה למנותה לשופטת ביולי 2016 הושפעה מקשר אינטימי שקיימה עם נוה זמן קצר לפני הבחירה בה, אחרי שעברה את כל שלבי המיון הראשוניים. לפי החשד, בתמורה לקשר השפיע נוה על חברי הוועדה לבחירת שופטים להעדיף את כרייף על פני מועמדים אחרים.
אורנשטיין: "נבחרתי לתפקיד בזכות כישוריי"
באמצעות דוברות הרשות השופטת מסר אורנשטיין: "מדובר בהתכתבות שהתקיימה במאי 2016 בין עו"ד נוה כראש לשכת עורכי הדין דאז ובין השופט איתן אורנשטיין כמי שהיה אז מועמד לנשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב. הסמכות בחוק למינוי נתונה בידי שר המשפטים (אז השרה איילת שקד) בהסכמת נשיא בית המשפט העליון (אז הנשיאה מרים נאור), וזאת לאחר קבלת המלצה מאת ועדה מייעצת שראיינה את המועמדים וכן גורמי חוץ שונים, ובהם ראש לשכת עורכי הדין.
"לקראת גיבוש עמדת הלשכה לעניין המועמד המומלץ על ידה, קיים עו"ד נוה כראש הלשכה שיחות עם המועמדים השונים וביניהם השופט אורנשטיין, בהן ביקש לברר מהי תוכנית העבודה הארגונית שלו ומהם השיפורים הניהוליים שבכוונתו לבצע אם ייבחר לתפקיד.
"במסגרת זו ציין עו"ד נוה בפני השופט אורנשטיין, כי ראוי לחזק את ההתמקצעות בתחומים שונים בבית המשפט המחוזי ובהם התחום הנזיקי, המינהלי ותובענות ייצוגיות, אשר לגביהם מתלוננים עורכי-הדין שבית המשפט המחוזי בתל אביב אינו נותן מענה מקצועי מספק, ולכן מעדיפים עורכי-הדין להגיש את תביעותיהם בערים אחרות.
"השופט אורנשטיין השיב לכך באומרו כי הוא מתכוון לתקן את הדבר ולפעול לשיפור ולחיזוק ההתמקצעות של השופטים המופקדים על תחומים אלה. על רקע זה כתב עו"ד נוה לשופט אורנשטיין, ערב הופעתו לפני הוועדה המייעצת, שנוכח התחייבותו זו הוא מתכוון לתמוך במועמדותו וכי הוא המועמד המועדף על הלשכה.
"מדובר בהתכתבות עניינית הנוגעת לנושאים מערכתיים-ניהוליים והניסיון לייחס לה מימד של התחייבות על בסיס אישי כלשהו אין לו שחר. השופט אורנשטיין אכן נבחר בהמלצת הוועדה המייעצת לנשיא בית המשפט המחוזי על ידי השרה שקד והנשיאה נאור, וזאת בזכות כישוריו המצויינים לתפקיד והוא ממלא את התפקיד בהצלחה רבה קרוב לשלוש שנים".
מטעם עורכי דינו של נוה, עורכי הדין בעז בן צור, כרמל בן צור וגיא רוה נמסר: "היום ניתנה החלטה בבקשות כלי תקשורת שונים לפרסם תכתובות בין נוה לשופט אורנשטיין ושופטים נוספים. בית המשפט הבהיר כי צווי איסור הפרסום, ובכלל זה פרסום כל התוכן מהטלפונים הניידים של נוה - שנגנבו ונפרצו - נותרים בתוקפם. זאת, בעיקר נוכח הפגם החמור בהשגת התכנים תוך ביצוע עבירות. בית המשפט הבהיר כי נוכח 'הפגיעה הקיצונית במיוחד', כלשון בית המשפט, בפרטיותו של נוה וצדדים שלישיים עימם שוחח, אין הצדקה לפרסם תכנים אלה. עוד הבהיר בית המשפט כי "'הטענה שמדובר בחומר שהושג בשלב הראשוני, לפני העברת החומר למשטרה, בדרך של ביצוע עבירה פלילית, הוא נתון שלא ניתן להתעלם ממנו והוא ילווה את הדיונים בתיק זה בכלל המישורים'. בהתאם לכך, נדחו מרבית הבקשות לצמצום צו איסור הפרסום. בצד זאת, הבהיר בית המשפט כי נוכח הסכמתו של הנשיא אורנשטיין, יש לאפשר את פרסום התכתובות עימו. בא-כוח הנהלת בתי המשפט הבהיר במהלך הדיון כי מדובר בהתכתבות לגיטימית, ועתה לאחר חשיפתה ניתן לראות כי היא מדברת בעד עצמה, כפי שציין בית המשפט הנכבד בעצמו במהלך הדיון".