$
משפט

בלעדי לכלכליסט

מה חיפשה הדס שטייף בטלפון של נוה? "שקד ונוה השמיצו את שופטי העליון"

בעדותה במשטרה פירטה כתבת גלי צה"ל הדס שטייף אילו חומרים מצאה בטלפונים הניידים של ראש לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה; הרשימה חושפת שרוב החומר שחיפשה היה בעל אופי רכילותי. שקד: "פריצה לטלפון סלולרי היא עבירה חמורה"

תומר גנון וענת רואה 09:5507.01.20

החומרים שהופקו מהטלפונים הניידים הישנים של ראש לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה, כללו מידע לכאורה מתוך שיחות בינו לבין שרת המשפטים לשעבר איילת שקד, שבהם הם "ביזו והשמיצו את שופטי העליון ובהם נשיאה".

 

 

כך טענה כתבת גלי צה"ל הדס שטייף, במסגרת העדות שמסרה לחוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה במשטרה (יאח"ה) ב־10 בינואר 2019. העדות נגבתה לאחר ששטייף מסרה לחוקרים בביתה את הטלפונים שקיבלו מפרודתו של נוה, חני, ואשר נפרצו על ידי יולי רוזנברג, אז ממובילי מאבק המתמחים והיום עו"ד.

 

עוד טענה שטייף בעדותה כי החומרים שנחשפה אליהם כאשר "חיטטה", לדבריה, בתכתובת הווטסאפ שנמצאו ב־2 מתוך 4 מכשירים שהעבירה לה הגברת נוה, כללו גם מידע על "קבלנות קולות – גיוס קולות בבית היהודי; תיאום עמדות והדלפות בין נוה לשקד; ומידע על כנסי לשכת עורכי הדין באילת".

מימין: ראש לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה. כתב אישום בכפוף לשימוע באשמת שוחד מיני. שרת המשפטים לשעבר איילת שקד מימין: ראש לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה. כתב אישום בכפוף לשימוע באשמת שוחד מיני. שרת המשפטים לשעבר איילת שקד צילום: עמית שעל

 

"ההכוונה" היחידה שהעבירה שטייף לחוקרים לאחר שחיטטה בתכתובות, והבשילה לבסוף להגשת כתב אישום בכפוף לשימוע נגד נוה ושופטת השלום אתי כרייף, נגעה למידע שלטענתה הצביעה על חשד ל"מינוי שופטות בתמורה לשוחד מיני".

 

"כעיתונאית ‑ התביישתי"

 

בתחילת העדות של שטייף, שהתקיימה 6 ימים לפני מעצרו של נוה, נמסר לה על ידי החוקרים, סגן ניצב אסף ולפיש ורב פקד עודד אררה, כי בקשתה לקבלת חסינות, בקשר להשגת הטלפונים והפקת המידע מהם, תישקל. לשטייף הובטח כי אם לא תקבל חסינות - הדברים שתגיד בעדותה לא ישמשו נגדה.

 

בעדותה, שחלקים ממנה נחשפו בשבוע שעבר במסגרת הערער שהגיש נוה על ההחלטה שלא להעמיד את שטייף ורוזנברג לדין, וחלקים נוספים ממנה מתפרסמים כאן לראשונה, סיפרה שטייף כיצד הדפיסה וקטלגה בקלסרים את החומרים שמסר לה רוזנברג.

"אני מוסרת לכם החוקרים 4 עמודים שבהם יש את שמות עורכות הדין והשופטת שאפי נוה קיים איתן יחסים מיניים והן קיבלו תפקיד – מה שאני קוראת לו שוחד מיני", צוטטה שטייף בתמליל העדות. חקירת המשטרה מצאה לבסוף תשתית ראייתית בחשד לביצוע עבירות שוחד מיני רק נגד השופטת כרייף.

 

לאחר שגוללה שטייף את המידע שנחשפה אליו, שאת חלקו לא ניתן לפרט בשל צנעת הפרט, היא סיפרה על החיפושים שערכה בהתכתבויות של נוה עם עיתונאים. "התחלתי לשבת על החומרים יומם ולילה, כשאני נחשפת לעוד ועוד דברים שגורמים לי 'כאב בטן'. בין היתר, מערכת הקשרים שנוה ניהל עם עיתונאים בכירים, הדרך בה מצאו דרכם לאמצעי התקשורת מינוי שופטים, וכעיתונאית - התביישתי. בעצם הבנתי מערכת 'תן' ו'קח' בין נוה לעיתונאים שהיא נוגדת את חוקי האתיקה העיתונאית (סוויטות, מסעדות וכיוצ"ב)".

יומיים לפני מעצרו של נוה, ב־14 בינואר 2019, בשעה 20:00 בערב, זומנה חני נוה לעדות. החוקרים ביקשו מגברת נוה לתאר את אירועי אותו יום, אשר מהם עולה שנוה כבר ידע שהטלפונים שלו לא בבית והיה מוטרד מכך מאוד.

 

נוה תיארה כיצד באותו בוקר קמה לשגרת יומה, שלחה את הילדים למסגרות ובסביבות השעה 10:00 בבוקר "נשמע צלצול בדלת וראיתי את אפי שהוא הגיע. אני אומרת לכם שזה לא אופייני לאפי לבוא לבקר, כי הוא מגיע רק כשהוא מגיע לקחת את הילדים, אני בקושי מדברת איתו.

 

"אפי מבקש לדבר איתי בארבע עיניים ושלא בנוכחות אמא שלי, שהיתה בבית". נוה המשיכה לתאר כי "נכנסנו לאחד החדרים בדירה והוא שאל אותי אם דיברתי עם מישהו בקשר לזה שהיה לו קשר עם שופטות או מועמדות לשיפוט. עניתי לאפי שאין לי מושג על מה הוא מדבר, וזאת מכיוון שאני לא מכירה את הפרטים.

 

הדס שטייף הדס שטייף צילום: יריב כץ

 

"שאלתי אותו אם זה נכון השמועות האלו. אפי ענה לי שהכל קשקוש, אז אני עניתי ושאלתי אותו שאם הכל קשקוש, אז למה הוא טוען שאני מעלילה עליו בפני אנשים? אני אמרתי לאפי בפרצוף שאני מדברת עם כולם על בר כץ (בת־זוגו של נוה שהוגש נגדה כתב אישום בפרשת הדרכונים ‑ ת"ג וע"ר) כי יש לי בטן מלאה עליו. אבל לגבי שופטות אין לי מושג על מה הוא מדבר", אמרה נוה בעדותה.

 

בהמשך עדותה סיפרה נוה כי "אפי שאל אותי אם אני קשורה לזה, כי הוא הבין שקיימות הקלטות שיש למשטרה. הוא ועורך דינו בועז בן צור העלו ביניהם סברה שאולי אני דיברתי עם איזשהו עיתונאי ואיזשהו עיתונאי הקליט אותי. אמרתי לאפי שלא דיברתי עם אף אחד על הנושא הזה כי לא ידעתי עליו בכלל.

 

"ואז יצאנו מהחדר", תיארה נוה, "והלכנו לכיוון הסלון. אפי פתח המגירה במזנון בסלון וחיפש טלפונים. הוא שאל אותי אם אני ראיתי או אם אני יודעת איפה הטלפונים שהיו זרוקים שם. לשאלתך, החוקר, אם הטלפונים אכן היו זרוקים שם אני עונה שכן, אותם הטלפונים היו זרוקים המון זמן.

 

"אני אמרתי לאפי במענה לשאלה שלו שאין לי מושג על מה הוא מדבר ושיחפש את הטלפונים במשרד שלו. לכם אני אומרת שהטלפונים שהיו בשימושו של אפי בעבר היו אצלי בבית הרבה מאוד זמן. אפי היה נוהג להחליף כל הזמן טלפונים, מלא מכשירים. בעיקר כדי להחליף דגמים, לפחות כך הוא אמר לי. ואז אפי הלך".

 

לדברי נוה, "אחרי שאפי עזב את ביתי, אספתי את שתי הבנות שלי ונסענו לאירוע פרטי של הילדים. אפי הצטרף והגיע עצמאית לשם". בסוף האירוע, לדבריה, "ניגש אליי אפי שוב ושאל אותי אם יכול להיות שמישהו לקח את הטלפונים תוך שהוא אומר לי: 'הטלפונים זלגו'. עניתי לו שאין לי מושג ושאלתי אותו מה יש בטלפונים האלה בכלל ומה הוא בכלל 'נתקע עליהם'".

 

מימין: אפי נוה בעת שכיהן כיו"ר לשכת עורכי הדין, אסתר חיות נשיאת בית המשפט העליון מימין: אפי נוה בעת שכיהן כיו"ר לשכת עורכי הדין, אסתר חיות נשיאת בית המשפט העליון צילום: יאיר שגיא

 

"איני זוכר אם הסתכלתי בהודעות טקסט"

 

עדויות מעניינות נוספת שהגיעו לידי "כלכליסט", נוגעת לפורץ הטלפונים רוזנברג. בין עדותו הראשונה של רוזנברג (43), שוטר צבאי בעברו, מ־12 בינואר 2019, לממצאי החקירה לגבי המידע שהופק מהטלפונים, התגלו פערים. הוא זומן להשלמת חקירה ב־6 בנובמבר 2019. הפער, לדעת החוקרים, נבע מכך שהקלטות שהיו לכאורה על הניידים של נוה הועלו בפייסבוק. חוקרים חששו שרוזנברג שמר מידע מתוך הטלפונים שדלף לרשת.

 

רוזנברג הכחיש בתוקף. "אין לי עותק משום חומר שהורדתי מהנייד, לא במדיה ולא במודפס. לשאלתכם, מרגע מסירת החומר להדס לא היה לי עותק. זה הורד ישירות לדיסק און קי שנמסר להדס. לאחר הורדת החומר כיביתי את המכשירים, שמתי אותם או בדירה או ברכב, לא זוכר איפה הם היו זרוקים. יום או יומיים או חצי יום לאחר מכן, הדס ביקשה אותם ומסרתי לה.

 

"לא סיפרתי על מעשיי לאיש", המשיך רוזנברג. "איש לא ראה אותי עושה זאת, לא נחשף לחומר והיחידה שיודעת היא הדס... לשאלתך איני זוכר אם הסתכלתי בהודעות טקסט, הודעות דואר אלקטרוני או יומן שיחות, זה פשוט לא עניין אותי".

 

מאיילת שקד נמסר כי "פריצה לטלפון סלולרי וחיטוט בחייו האישיים של אדם היא עברה חמורה עליה יש שנות מאסר רבות. 5 שנות מאסר עברה על חוק המחשבים ועוד 5 שנים על החוק להגנת הפרטיות. אם הפרקליטות תתן חסינות למעשה פשע כזה, המשמעות שהיא מעודדת אנרכיה. אני מציעה שרשויות אכיפת החוק יטפלו בזה".

x