$
מחפשי עבודה

30 אלף שקל בחודש עם ניסיון ב-HR: הכירו את המקצוע החדש - מנהל מותג מעסיק

חברות טכנולוגיה גדולות עולות מדרגה בקרב על הטאלנטים עם קמפיינים פרסומיים מושקעים. מיקרוסופט גייסה את מירי פסקל למשימה, איביי הביאה את המנכ"ל שיספר על החברה ו-Ness הדגישה את המשמעות; בחלק מהחברות מעסיקים אף 'מנהל מותג מעסיק' במשרה מלאה במטרה לגייס עובדים - איך מגיעים לתפקיד ומה עושים במסגרתו ביומיום

מעין מנלה 20:4520.12.19

"שיטת מירי פסקל לראיונות עבודה" זהו שמו של סרטון פרסומי לגיוס עובדים למרכז הפיתוח של מיקרוסופט ישראל. ענקית הטכנולוגיה שכרה 'כוכב' לקמפיין פרסומי מהסוג שפעם היה שמור למוצרים, ומיועד לצרכנים - על מנת לפנות לעובדים פוטנציאלים ולמתג את החברה כמקום עבודה אטרקטיבי. באיביי ישראל גייסו לקמפיין כזה את המנכ"ל וב-Ness הדגישו בקמפיין גיוס העובדים את המשמעות בעבודת המהנדס. הקמפיינים האלה הם חלק מעליית המדרגה במלחמה על הטאלנטים בחברות הטכנולוגיה ומטרתם מאוד מוגדרת - להביא מספר מסויים של קורות חיים על מנת שבסופו של דבר אחוז מסויים מתוכם יגוייס לעבודה בחברה.  

 

חברות הטכנולוגיה מתחרות על אנשים עם מיומנויות מאוד ספציפיות ומוצאות את עצמן במצב בו שכר גבוה, אירועים נוצצים, שיעורי יוגה או נופש חברה בחו"ל כבר לא מספיקים כדי למשוך עובדים. באותה מידה גם לא מספיק שהחברה תהיה מותג כמו איביי, אינטל או מיקרוסופט - כולן צריכות להשקיע מאמצים במכירת החברה כמקום עבודה. אם פעם המטרה של קמפיינים פרסומיים הייתה לחשוף את המותג, היום הקמפיינים נועדו בראש ובראשונה לגיוס עובדים, ורק אחר כך לחשיפת המותג.

 

 

 

שראל דניר, סמנכ"ל פיתוח עסקי בחברת התוכן Peach שראל דניר, סמנכ"ל פיתוח עסקי בחברת התוכן Peach צילום: דן ברונפלד

"חברות ההייטק שמתחרות על ה'שכל' המאוד עשיר שיש פה בארץ חייבות להבליט את הערכים המוספים שיש להן. המרואיינים היום באים לראיין את המעביד והחוכמה היא לספר את הסיפור המותג דרך המקומות שמבליטים אותו באופן אותנטי מול המתחרים. לכולם יש תנאים טובים, מה שצריך להראות זה מה שמייחד את הארגון שלך", אומר שראל דניר, סמנכ"ל פיתוח עסקי ב-Peach, משרד תוכן שאחראי בין היתר על הקמפיין של איביי ושל Ness. "למשל באיביי, קיבלנו משימה להביא 750 קורות חיים למהנדסי דאטה. הם היו צריכים לגייס כמה עשרות וברמת התוצאה הגענו ל-850 קורות חיים ויעד גיוס בפועל של עובדים מתאימים שהחברה יכלה לקלוט. מכיוון שכמו בכל תעשייה ברגע שהמודעות הגנריות הפכו שקופות, ויש מאמץ גדול מאוד בגיוס כוח אדם - חייבים לייצר בולטות בצורות אחרות, לפנות בפריזמה אחרת שלא הייתה מוכרת עד היום", הוא אומר.  

 

 

 

התחרות העזה מסמנת כי העתיד הוא במיתוג ופרסום מקומות עבודה כשגרה. ככל שיש יותר מקומות עבודה שבהם יש צורך במהנדסים מוכשרים כל חברה תצטרך להסביר למה כדאי לעובדים לבחור דווקא בה. הקמפיינים של איביי או אינטל כללו גם שילוט חוצות שהיה מותאם ומכוון למקומות ספציפיים בהם יש קהילת עובדי הייטק וכן היה פרסום בפייסבוק, לינקדאין וטאבולה. דניר חושב שיכול להיות שבעתיד נראה פרסומות למקומות עבודה גם בטלוויזיה, הכל תלוי בקהל היעד ובבחירת הפלטפורמה הנכונה.

 

שלט חוצות ברמת החיל בתל אביב, קמפיין גיוס עובדים של איביי שלט חוצות ברמת החיל בתל אביב, קמפיין גיוס עובדים של איביי

 

 

המקצוע החדש - מנהל מותג מעסיק

 

כחלק מהמאמץ להתבלט בשוק תחרותי, חברות מסויימות כבר מתחילות להעסיק 'מנהל מותג מעסיק' במשרה מלאה בתוך החברה. מדובר בחברות גדולות ובניצנים ראשונים, כך שנכון להיום יש כ-20 מנהלי מותג מעסיק פעילים בישראל ורובם מגיעים מעולמות ה-HR, כאשר חלקם מגיעים משיווק. אפשר למצוא את התפקיד הזה בחברות גדולות כמו אמזון, WIX, איביי, צ'ק פוינט, אינטל, NSO, נייס ומיקרוסופט. השכר, אגב, נע בין 20 ל-30 אלף שקל בחודש בהתאם לדרג ולניסיון של האדם המאייש את התפקיד.

  

פול צוקר, מנכ"לית נישה פול צוקר, מנכ"לית נישה
"מיתוג מעסיק הוא טרנד עולמי שהגיע לישראל בשנים האחרונות. כיום כבר מתקיימים כנסים וקורסים ייעודיים שעוסקים רק במיתוג מעסיק, וזה מעיד על החשיבות הרבה של הנושא בשוק התעסוקה. הצורך הגיע מהתחרות על הטאלנטים, שהפכה קשה בעולמות הטכנולוגיים, כאשר חברות לא הצליחו לעמוד באתגרי הגיוס המאסיביים. כל מנכ"ל יכריז שמנוע הצמיחה העיקרי של הארגון הוא ההון האנושי. הצורך הקריטי לגייס עובדים 'טאלנטים' מאלץ את הארגון לצאת מ'איזור הנוחות' המסורתי שלו, במסגרתו המועמד הוא זה שמחזר אחרי מקום העבודה. היום זה הפוך, ונוצרה מציאות בה הארגון מחזר אחרי המועמדים. חברות זיהו צורך אמיתי לייצר מוניטין של מקום שכדאי לעבוד בו. במקביל, הארגון צריך ללמוד לדבר ב'שפה' של המועמדים, וכאן יש משמעות להרגלים ולתרבות של כל דור - דור ה-X ילידי '64-80', דור ה-Y ילידי 81'-99' ודור ה-Z ילידי המאה ה-21. בסביבה החדשה הזו, נדרש הארגון להביא לידי ביטוי יכולות שלאו דווקא קיימות או מחודדות אצלו", אומרת פול צוקר, מנכ"לית חברת ההשמה נישה מקבוצת דנאל. 

 

בשנתיים האחרונות החלו בישראל לזהות את הצורך והדרישה לתפקיד החדש של 'מנהל מותג מעסיק'. "אם עד עכשיו חברות היו מפזרות את התפקיד בין כמה פונקציות, ללא תקציב מוגדר או מדדים, כיום יש כבר צורך בעובד במשרה מלאה שיאייש את התפקיד הזה. במהותו, התפקיד מתאפיין ביצירתיות, ביכולות דינמיות שנעות בין היכרות עמוקה עם עולמות תוכן שונים, יכולות שיווק דיגיטליות, הבנה ברשתות חברתיות, וכן יכולות נוכחות שטח (מיטאפים) ומכירה (עמידה מול קהל). מנהל מיתוג מעסיק ישתלב בדרך כלל במחלקת משאבי האנוש ו/או השיווק, וכך או כך חייבת להיות עבודה משותפת של שתי המחלקות הללו. המטרה היא להגיש את הצעת הערך הארגוני לקהל היעד של הארגון באופן חוויתי. אחת המשימות של מנהל מיתוג מעסיק היא ניהול חווית המועמד בתהליך הגיוס, ככזה שמשאיר מועמד עם חוויה חיובית, בין אם ייקלט בתום התהליך ובין אם לא. המועמדים הפוטנציאליים בדרך כלל יגיעו מעולמות השיווק או ה-HR, כאשר השילוב ביניהם הוא הטוב ביותר. פונים אלינו יותר ויותר גורמים לאיוש תפקיד זה, ואין ספק שמגמה זו רק תלך ותתרחב בשנים הקרובות. אנו צפויים לראות בשנה הקרובה עוד ועוד בקשות מצד ארגונים לאיוש התפקיד הזה", היא אומרת.

 

מתוך קמפיין גיוס עובדים של NESS, התמקדות במשמעות מתוך קמפיין גיוס עובדים של NESS, התמקדות במשמעות צילום מסך: youtube

 

 

שירי גרוסברד, מנהלת מותג מעסיק וחווית עובד ב-AppsFlyer החלה את דרכה המקצועית בעיתונות, ויש לה רקע בשיווק וכן ב-HR. היא ריכזה בעבר ושיווקה תוכניות לימוד למנהלים בכירים ב- Kellogg- Recanati. בצד ה-HR היא הקימה עם שותף את Join Digital Talent Agency, חברת השמה למקצועות הדיגיטל. "הדור של היום כבר לא מחפש יציבות תעסוקתית ואינו מחפש את מקום עבודתו ל-30 השנים הבאות. קריטריונים רבים מעניינים את המועמד, ואנו כמעסיק חייבים לתת להם מענה, כדי להיות אטרקטיביים בשוק התחרותי. בסוף היום, מי שמפעיל את המכונה אלה אנשים, ואתה כמעסיק רוצה לגייס את האנשים הכי טובים ולהשאיר אותם אצלך. יחד עם זאת, אין טעם לייצר מיתוג מעסיק אם אין משהו שעומד מאחורי זה. הרעיון הוא לייצר את הצעת הערך של המעסיק -EVP ערכים כמו שמירה על הסביבה, חיי משפחה וכדומה, ולייצר חוויות שמתכתבות עם זה. קודם כל לייצר תכנית שיווקית ולאחר מכן לעמוד מאחוריה, ולא באופן חד פעמי. אני מאוד מאמינה שמיתוג מעסיק זה לא לדבר על כמה שאנחנו טובים, אלא באמת להיות טובים ולייצר לעובדים כלים להפצת המסר הזה. היום יום שלי עוסק ביצירת חוויות שמשקפות נכונה את הערכים שלי כמעסיק והנעה של העובדים שלי לדבר את הערכים האלה בחוץ", היא אומרת.

 

מירי בר נתן, מיתוג מעסיק גלובאלי ותקשורת פנים, בטאבולה הגיעה לתפקיד מעולמות השיווק. היא עוסקת בתחום השיווק בחברות הייטק B2B מאז 2008. לפני טאבולה עבדה במגוון תפקידים בחברות כמו אלווריון, בטר פלייס ואלוט תקשורת. לתפקידה הנוכחי הגיעה לפני כשלוש שנים לתפקיד במשרה חלקית עבור פרויקט שיווק ומיתוג מעסיק לקהילת המפתחים של כחצי שנה. בסיום הפרויקט, הבינו בחברה שיש צורך בתפקיד מנהל מיתוג מעסיק על בסיס קבוע ובמשרה מלאה. "מיתוג מעסיק הוא לגיוס כמו ששיווק הוא למכירות - כלומר שיווק לכל דבר ועניין. ברור לנו שאם יש לנו מוצר למכור אז נצטרך קודם כל לשווק אותו - בטח בימינו כשהצרכנים שלנו מחליטים מה יקנו הרבה לפני שהם אפילו נכנסים לחנות. גם משרה בחברה היא מוצר ולכן צריך גם אותו לשווק והיום הרבה יותר מבעבר כי הצרכנים שלנו (קרי: המועמדים) נמצאים ברשתות החברתיות, בקבוצות פייסבוק, באירועים חברתיים והם מגבשים עלינו דעה עוד הרבה לפני שבכלל הצענו להם את המוצר. אז אם יש לנו מוצר שאנחנו רוצים למכור, ויש לנו קהל לקוחות (פוטנציאלים וקיימים) שנרצה למכור להם - ברור שאין שאלה לגבי הצורך בשיווק", היא אומרת.

 

"היום יום שלי כמנהלת מיתוג מעסיק נע בין אסטרטגיה לטקטיקה. מצד אחד אני עושה מחקר שוק על הקהלים שלי, מנסה להבין מה מעניין אותם, איזה מסר רלוונטי עבורם, איפה אפשר למצוא אותם ואילו פעילויות שיווקיות יהיו הכי אפקטיביים בבניית מערכת יחסים ארוכת טווח איתם. מצד שני, אני מנהלת את מגוון האירועים שבהם אנחנו פוגשים את הקהל, מוודאה שרואים אותנו ברשתות החברתיות, עובדת עם צוות הגיוס על חומרים שיווקיים וחווית הלקוח ומפעילה פעילויות שיווקיות מגוונות שיעזרו לנו לספר את הסיפור של טאבולה בצורה הטובה ביותר".

x