יום המאבק באלימות נגד נשים: הלימודים במוסדות האקדמיה יושבתו חלקית
אוניברסיטת בר-אילן תקיים כנס מיוחד בין 14:00 ל-16:00, באוניברסיטאות תל אביב, חיפה, בן גוריון, העברית ובמכללות שונות יושבתו הלימודים למשך כשעה. משמרות מחאה, עצרות והרצאות יתקיימו בשורת מוסדות אקדמיים ברחבי ישראל. הפירוט המלא בפנים
- נשים עובדות מדינה יוכלו לשבות מחר רק על חשבונן
- ההייטק אדיש למחאת הנשים
- לזה אין כסף: כך מסמסו השרים את המאבק באלימות נגד נשים
באוניברסיטת תל אביב לא יתקיימו מחר לימודים בין 12:00 ל-12:45, ובשעה זו תתקיים עצרת מחאה ותמיכה במאבק. באוניברסיטה העברית לא יתקיימו לימודים בין 11:45 ל-12:45. בשעה זו יתקיימו כמה אירועי מחאה ברחבי שני הקמפוסים (גבעת רם והר הצופים). האוניברסיטה גם קראה לחברי הצוות ולסטודנטים להגיע לבושים באדום לצורך הזדהות עם מטרות המאבק.
באוניברסיטת בר אילן יתקיים כנס בנושא בין השעות 14:00 ל-16:00 וההנהלה הודיעה כי מ-14:00 תתיר לכל הסטודנטים ולעובדיה לסיים את היום. באוניברסיטת בן גוריון לא יתקיימו לימודים בין 12:00 ל-13:00 ובמהלך השעה תתקיים בקמפוס עצרת מחאה. בטכניון לא יתקיימו מחר לימודים בגלל חופשת החנוכה המונהגת בלוח השנתי של המוסד. עם זאת, ההנהלה קראה לעובדים לנצל את יום החופש שלו הם זכאים.
באוניברסיטת חיפה לא יתקיימו לימודים בין השעות 10:00 ל-12:00. צעדת מחאה תחלוף על פני הקמפוס. "כמוסד חינוכי, וחשוב מכך, קהילה ערכית, אסור לנו לעמוד מהצד וחובה עלינו להשמיע את קולנו. חשוב לנו להבהיר למקבלי ההחלטות והגופים האחראים – שזוהי מציאות שאסור לאף אדם לקבלה ויש לעשות הכל כדי לשנותה", אמר נשיא האוניברסיטה פרופ' רון רובין. גם באוניברסיטת אריאל לא יתקיימו מחר לימודים בין 10:00 ל-11:00 ובמקום זאת תתקיים הרצאה מיוחדת על אלימות כלפי נשים.
האוניברסיטה הפתוחה הודיעה שתאפשר לעובדיה לבחור אם לשבות. במכון הטכנולוגי חולון יקיימו עצרת מחאה בשעה 13:15 שבה צפויים לעמוד הסטודנטים במשך 24 דקות לזכרן של 24 הנשים שנרצחו מתחילת השנה. במכללה האקדמית נתניה לא יתקיימו לימודים בין 11:30 ל-13:00. בשנקר לא יתקיימו לימודים בין השעות 12:00 -13:00. בבצלאל תתקיים משמרת מחאה בין השעות 10:00 ל-14:00, אולם הלימודים יתקיימו כסדרם.
במכללת לוינסקי לחינוך יופסקו הלימודים בין 09:00 ל-10:00 וסגל המכללה ייצא להפגין מחוץ לקמפוס בציר הסמוך למוסד האקדמי. "התגייסות הציבור לנושא מעוררת השראה ומצביעה על הכוח הנשי המשמעותי כדרך לחולל שינוי באחד מהנושאים החברתיים הבוערים, שנמצאים כיום על סדר היום הציבורי", אמרה נשיאת המכללה, פרופ' מיכל בלר.
גם ועד ראשי האוניברסיטאות (ור"ה) הודיע כי הוא תומך במחאה. במכתב ששיגר אתמול יו"ר ור"ה ונשיא אוניברסיטת תל אביב פרופ' יוסף קלפטר ליו"ר התאחדות הסטודנטים רם שפע, נכתב כי כל אחת מהאוניברסיטאות "תפעל כמובן כראות עיניה ובהתאם להחלטותיה הפנימיות בשיתוף הסטודנטיות והעובדות, באשר להפעלה ויישום של המחאות הצפויות ביום שלישי".