$
מעסיקים

יש לנו חדשות טובות וחדשות רעות - מה לספר קודם?

מחקרים מראים מה מרבית האנשים מעדיפים לשמוע קודם בשורות טובות או רעות, אז מדוע מנהלים רבים מעדיפים לנהוג דווקא הפוך

שירות כלכליסט 13:1428.01.18

"רוצים לשמוע קודם את החדשות הטובות או הרעות?"

 

זו שאלה שכולנו שאלנו ונשאלנו אינספור פעמים במשך השנים, גם בעבודה וגם בחיינו הפרטיים. כשמישהו שואל אתכם את השאלה הזאת כיצד תשיבו?

 

על פי דניאל פינק, כותב רב המכר "מתי: הסודות המדעיים של התזמון המושלם", תזמון הוא הכל, וזה תקף גם למסירת חדשות טובות או רעות. הוא מודה שמבחינה אינטואיטיבית, בעבודה עם אנשים, הוא תמיד חשב שהגישה הטובה ביותר היא למסור את החדשות הטובות קודם. הוא לא רצה לצאת מגעיל או תוקפני, ולכן הוא חשב שלספר קודם את החדשות הטובות ירכך את המכה הבלתי נמנעת של החדשות הרעות.

 

מנהלים מעדיפים לפתוח בחדשות הטובות אבל מרבית האנשים יעדיפו לשמוע קודם דווקא את החדשות הרעות מנהלים מעדיפים לפתוח בחדשות הטובות אבל מרבית האנשים יעדיפו לשמוע קודם דווקא את החדשות הרעות קרדיט: Fotolia

 

"אבל", אמר פינק בראיון לוושינגטון פוסט, "זה לא נכון- המחקר אומר לנו את זה בבירור רב. אם תשאלו אנשים מה הם מעדיפים, ארבעה מתוך חמישה יאמרו הם מעדיפים לשמוע קודם את החדשות הרעות. הסיבה קשורה לסיומות. בהינתן להם הבחירה, בני אדם מעדיפים סופים שמרוממים. אנחנו מעדיפים סיומות שעולות, שמכוונות למעלה ולא למטה".

 

זה מסביר מדוע אנשים אוהבים לראות סרטים או לקרוא ספרים עם סוף טוב ומלא השראה – כזה שגורם להם להרגיש טוב. פינק מוסיף ש"אנחנו נוטים לחשוב על עצמנו כמיוחדים. כשאנחנו נותנים פידבק אנחנו חושבים - "הו, הבנאדם הזה לא יכול לרצות לשמוע את החדשות הרעות קודם, גם אם אני הייתי רוצה זאת – אני הרי שונה ומיוחד." ולכן אנחנו פועלים בדרכים שהן שונות מהעדפותינו שלנו, כי אנחנו חושבים שלאחרים יש העדפות אחרות".

 

אז בפעם הבאה שיש לכם חדשות טובות וחדשות רעות למסור למישהו, לא תטעו אם תתחילו בחדשות הרעות. זה בדיוק מה שרוב האנשים רוצים לשמוע, ואתם לא עושים טובה לאף אחד בניסיון לרכך את החדשות הרעות בזה שתמסרו קודם את הטובות. הדבר נכון גם לעובדים אך בעיקר למנהלים שכן לרוב הידע והכוח נמצא אצלם ובסיטואציה שבה הם צריכים למסור בשורות לעובד, טובות או רעות, ידם על העליונה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x