האם הרפורמה בחברת החשמל תסתנן לחוק ההסדרים?
במשרד האוצר מתכוונים להשתמש בחוק ההסדרים כמנוף לחץ על העובדים, עיקר המחלוקת שמעכבת את התקדמות השיחות על הרפורמה היא הפיצוי שיקבלו העובדים
משרד האוצר מתכנן להכניס את הרפורמה המיועדת בחברת החשמל לחוק ההסדרים הקרוב. היום צפויות להתחדש השיחות בין ועד העובדים, ההנהלה ומשרדי הממשלה, לאחר עשרה ימי נתק.
- שיחות הרפורמה בחברת החשמל נתקעו, ביהמ"ש ידון בזכות השביתה רק באמצע החודש
- עלות הפרישה המסתמנת בחברת החשמל: עד 4.5 מיליארד שקל
- מנכ"ל חברת החשמל: "חברת החשמל חייבת להתייעל, עם או בלי רפורמה"
במשרד האוצר מתכוונים להשתמש בחוק ההסדרים כמנוף לחץ על העובדים, עיקר המחלוקת שמעכבת את התקדמות השיחות על הרפורמה היא הפיצוי שיקבלו העובדים. הוועד דורש פיצוי של 120% מהמשכורת האחרונה כפול מספר שנות העבודה ותוספת שכר של כ־2,500 שקל. האוצר מוכן לתת חצי מהתוספת וללא מרכיב אחוזי.
לפי לוח הזמנים המסתמן, השיחות יסתיימו עד סוף ינואר, ואז תגובש הרפורמה לחקיקה מחייבת. לפי המתווה המתגבש, חברת החשמל תמכור את תחנות הכוח רמת חובב, אשכול, אלון תבור ורידינג, ותישאר עם כ־40% מהיקף הייצור הנוכחי. מקטע ההולכה והחלוקה יישאר בידי חברת החשמל. שתי תחנות הכוח הפחמיות יאוגדו בחברה־בת בשליטת חברת החשמל.
מנגד, יותר לחברת החשמל להקים שתי תחנות כוח חדשות. בכל אחת משבע שנות יישום הרפורמה יפרשו מחברת החשמל כ־250 עובדים בפרישה מוקדמת, ויקבלו פיצוי ותוספת לשכר הפנסיוני שעלותם הכוללת נאמדת ב־3.5־4.5 מיליארד שקל. 100 בכירים בחברה יעברו לחוזה אישי.