$
מעסיקים

מסתבר שיש דבר כזה מנהלים חכמים מדי

מחקר חדש מצא שבכל הקשור להצלחה בעולם העבודה ובניהול - אינטליגנציה גבוהה יכולה דווקא להקשות ואף ליצור תחושה של ריחוק

שירות כלכליסט 14:0115.11.17
מסתבר שאפשר להיות חכמים מדי, כך לפחות עולה ממחקר שבדק מה מנהלי גיוס מחפשים בעובדים ובמנהלים.  

 

המחקר, שפורסם בכתב העת פסיכולוגיה יישומית (Journal of Applied Psychology ) מצא שחוכמה וידע כללי לא בהכרח מובילים לכך שמנהל נתפס כמוצלח בעיני עמיתיו למשרד והעובדים הכפופים לו. בהתחשב בהשפעות של גורמים כמו אישיות, מגדר, גיל והמדינה בה גרים, החוקרים מצאו שיש נקודה שבה ההשפעות של האינטליגנציה הגבוהה גורמת דווקא לתחושה של מנהיגות פחות טובה.

 

ג'ף בזוס וביל גייטס, מנהלים אינטליגנטיים מאוד נתפסים כמרוחקים ג'ף בזוס וביל גייטס, מנהלים אינטליגנטיים מאוד נתפסים כמרוחקים

 

 

לאינטליגנציה יש כמובן חשיבות עבור מנהלים יעילים. עם זאת, בשלב מסויים החוכמה המרובה של אותו מנהל מתחילה להקשות על העובדים, ואז ההשפעה של האינטליגנציה נעלמת.

 

במסגרת המחקר, ניתחו החוקרים את האישיות של 379 מנהלים בדרגי ביניים מרחבי העולם, כולל את המשוב שקיבלו מחבריהם לעבודה. הם מצאו כי "הקשר בין אינטליגנציה וסגנון ניהול הוא בתחילה חזק וחיובי, אך לאחר שמטפס לשיא הקשר הזה מתחיל להפוך לשלילי".

 

המנהלים שהעובדים זוכרים גם שנים אחרי שעזבו את מקום העבודה, הם אלה שמעוררים בנו השראה. לרוב מדובר באותם מנהלים שעזרו לסדר ענייני בירוקרטיה בצורה שסייעה לכם לעשות את העבודה שלכם בצורה הטובה ביותר. החוקרים כינו את סגנונות הניהול הללו כ"מובילות לשינוי" ו"ממוקדות מהות", וגילו כי אלו הן הדרכים היעילות ביותר להפוך למנהל טוב.

 

באותו מחקר, מנהלים עם איי.קיו הגבוה מ-120 קיבלו ניקוד נמוך יותר בקטגוריות סגנונות ניהול מובילות לשינוי ומהותיות לעומת עמיתיהם הפחות חכמים. מחקרים קודמים מצאו אף הם שמנהלים עם אינטליגנציה גבוהה לא בהכרח יודעים לתקשר כראוי. אותם מנהלים חכמים נתפסים לרוב כבלתי נגישים על ידי העובדים שלהם, מרוחקים מהארגון וחסרי יכולות חברתיות. בעיה נוספת היא שלא תמיד קל לעקוב אחר חוט המחשבה שלהם, עד כדי כך שלעיתים הם מוצאים פתרונות מורכבים מדי לבעיות, שלא כולם מבינים.

 

החוקרים סיכמו את המחקר בכך שאין רמה אחת של אינטליגנציה שמתאימה לכל המנהלים, זאת מכיוון ש"ככל הרמת האינטליגנציה החציונית של הקבוצה גדולה יותר, כך רמת האינטליגנציה של המנהל יכולה להיות גבוהה יותר".

 

מנהל טוב הוא כזה המובן על ידי העובדים שכפופים לו. לעיתים התחושה של המנהל שהוא חכם מדי לעובדים שלו, היא הסיבה למשוב הגרוע שהוא מקבל, שכן כל עוד הוא לא מדבר באותה שפה של הארגון, התיאוריות הגאוניות שהוא מקדם לא יועילו.

 

לסיכום המחקר מזכיר לנו שחוכמה מועילה בדיוק באותה המידה של האנשים בהם אנו מקיפים את עצמנו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x