ח"כ מהרשימה המשותפת חזר בו, והדיון על ביטול הפנסיות בדיעבד לא יתקיים
שליש מחברי ועדת הכספים, בהם ח"כ עבדאללה אבו מערוף, תמכו בקיום דיון על ביטול הפנסיות הרטרואקטיביות לנבחרי רשויות מקומיות מ־1998. אלא שח"כ אבו מערוף התחרט וסירב לנמק את הצעד: "לא מדבר בטלפון"
החלטה של ח"כ עבדאללה אבו מערוף מהרשימה המשותפת למשוך את חתימתו מהבקשה לקיים דיון בוועדת הפנים של הכנסת על ביטול החלטת הפנסיות הרטרואקטיביות לנבחרי רשויות מקומיות תביא לכך שהדיון לא יתקיים.
- הליכוד דוחף לתת לעוד ראשי ערים פנסיה תקציבית בדיעבד
- ועדת הפנים אישרה רטרואקטיבית פנסיות בלתי חוקיות לחמישה ראשי ערים וסגניהם
- סוכלה החלטה להעניק פנסיות תקציביות רטרואקטיביות לראשי ערים צעירים
בשבוע שעבר הצליחו חברות הכנסת יעל גרמן מיש עתיד ויוליה מלינובסקי מישראל ביתנו לגייס חתימות של חמישה מחברי הוועדה שמהווים שליש החברים כדי לחייב את יו"ר הוועדה ח"כ דודי אמסלם מהליכוד לקיים את הדיון. זאת בטענה שתשלום הפנסיות "פתח פתח חמור לשחיתות ציבורית" אבל אחרי שח"כ אבו מערוף נסוג אין די חתימות.
ח"כ גרמן מספרת שההסבר היחיד שקיבלה מאבו מערוף היה ש"זה יהיה לטובה". ל"כלכליסט" אמר אבו מערוף ש"אני לא מדבר בטלפון. רק בשיחה פנים אל פנים". כן שאל: "מה התעוררתם עכשיו? זה כבר הרבה שנים פועל כך".
עוד לפני שהתברר שאבו מערוף משך את חתימתו אמר יו"ר הוועדה ח"כ אמסלם ל"כלכליסט" ש"אני לא יודע אם הישיבה תתקיים בכנס הקיץ", ושאל: "אם זה יידחה בחצי שנה, מה יקרה? זה לא נושא שעומד ברומו של עולם. הוועדה בלחץ זמן משמעותי".
אלא שהחלטת אבו מערוף הופכת לבלתי מעודכנת גם את הודעת המדינה בעתירה לבג"ץ לביטול הפנסיות הרטרואקטיביות. המדינה הודיעה לבג"ץ שצפוי דיון בוועדת הפנים, ולכן ביקשה לדחות את תשובתה עד 20 בספטמבר. בג"ץ קיבל את הבקשה.
"ממשיכים לשלם פנסיות ולפגוע בקופה הציבורית"
עו"ד שגית בידרמן שמייצגת את העותר בפרשת הפנסיות הרטרואקטיביות לנבחרי רשויות מקומיות מאשימה את הכנסת ב"גרירת רגליים". "כל חודש שחולף ממשיכים לשלם פנסיות ולפגוע בקופה הציבורית", אומרת עו"ד בידרמן.
היא שלחה לפרקליטות דרישה לעדכן את בג"ץ על המצב החדש שנוצר. כך ייתכן שדווקא ביטול הדיון בוועדת הפנים יביא להקדמת הדיון בבג"ץ. אתמול עדכנה הפרקליטות את בג"ץ כי הדיון לא יתקיים וביקשה 45 יום לצורך הגשת תשובתה לעתירה.
בינואר האחרון קיבלה ועדת הפנים של הכנסת החלטה להכשיר את תשלום הפנסיות הלא חוקיות לכמה נבחרי רשויות מקומיות שסיימו את כהונתם ב־1998 והיו אז בני פחות מ־40.
בין הזכאים לפנסיה לפי ההחלטה: ז'קי לוי (הליכוד), אכרם חסון (כולנו), צבי כהן (ש"ס), אמנון כהן (ש"ס) ורפאל (פאלי) כהן (ש"ס). את הבקשה להכשרה הגיש שר הפנים אריה דרעי מש"ס, ששלושה מחברי מפלגתו ייהנו ממנה.
העלות האקטוארית של התשלום לכל נבחר לשעבר מוערכת ב־3 מיליון שקל. ההערכה היא שמדובר בעד שבעה נבחרים, שחלקם כבר קיבלו פנסיה וחלקם יתחילו לקבל בעקבות ההחלטה. כלומר מדובר בעלות אקטוארית כוללת של כ־20 מיליון שקל. לפני כחודש הגישה עו"ד בידרמן עתירה לבג"ץ לביטול ההחלטה.