דוד האן מסרב לחשוף את שכר עוה"ד שעוסקים בפירוק רשות השידור
מחול השדים שעורר הכנ"ר עם החלטתו לסגור מיד את הרשות שלח את נתניהו להתנער מההחלטה. האן ממשיך לסרב לחשוף את שכר הטרחה של משרד יגאל ארנון שמטפל בפירוק, למרות שזה יימשך גם לאחר סיום השידורים, והציבור יישא בעלותו
הלכי הפירוק של רשות השידור יימשכו בבית המשפט גם לאחר סיום השידורים של ערוציה השונים. הליכי הפירוק מתקיימים תחת מעטה של איפול, כשהכונס הראשי פרופ' דוד האן מסרב לחשוף מהו שכר הטרחה של משרד עוה"ד יגאל ארנון, שנבחר על ידיו לייצג אותו בהליכים. גם את הדו"חות הכספיים שהכין האן מאז שהוא משמש כמפרק רשות השידור לא ניתן לקבל.
- הכונס הרשמי מסביר מדוע לא איפשר לעובדי הרשות להיפרד: "לוח זמנים קצר"
- סגירת רשות השידור היא רגע עצוב, אבל מתבקש
- מהדורת מבט שודרה הערב בפעם האחרונה; צפו: גאולה אבן פורצת בבכי בשידור
משרד יגאל ארנון מונה באוגוסט 2014, לפי בקשתו של האן, במטרה ללוות אותו "בהסדרת פירוקה של הרשות", כשבפרט דובר בהעסקת שני שותפים מהמשרד, עו"ד דרור ויגדור ועו"ד אמנון לורך, כבעלי התפקיד שיסייעו להאן.
בבקשה כתב האן כי סיכם עם המשרד שהגמול שיקבל עבור סיפוק שירותים משפטיים יעמוד על 500 שקל לשעת עבודה של ויגדור או לורך או שותף אחר במשרדם, 400 שקל לשעת עבודה של עו"ד שכיר ו־200 שקל לשעת עבודה של מתמחה.
השופט דוד מינץ אישר בזמנו את ההתקשורת, ומאז חלפו יותר משנתיים וחצי, ושכר הטרחה ששולם ועדיין משולם הפך לנתון חסוי. גם האן וגם משרד ארנון מסרבים למסור נתונים לגבי שעות העסקתם ושכרם המצטבר.
"לא מכבדת ולא מכובדת"
אתמול בבוקר העביר האן מכתב לעובדי רשות השידור, ובו הסביר כי לוח הזמנים הקצר הוא שהוביל להחלטה להפסיק את שידורי הרשות מוקדם משתוכנן. לפי המכתב, משנקבע ביום שלישי באופן סופי כי התאגיד יתחיל לשדר ב־15 לחודש, ובמטרה להעביר בצורה מסודרת את שרביט השידור הציבורי מכאן ואילך לתאגיד, החליט האן להפסיק את השידורים באופן מיידי. "מכיוון שנותרו לתאגיד שלושה ימי עבודה בלבד, לשם היערכות של עובדי הרשות שעוברים לתאגיד להמשך השידור הציבורי ועקב פניית התאגיד ופניות ועדת הכנסת בנושא, נעניתי בלב כבד, אך משיקולי אחריות מקצועית ותפעולית, לבקשה להעברת העובדים אל התאגיד היום", כתב האן.
ראש הממשלה בנימין נתניהו התבטא אתמול ביחס לסגירה הפתאומית של הרשות ומסר כי "ההחלטה לסגור את רשות השידור באופן שבו נעשתה היתה לא מכבדת ולא מכובדת". מלשכתו נמסר עוד כי "ראש הממשלה שמע על כך בתקשורת. הדבר נעשה לא על דעתו ולא בידיעתו מה גם שהוא אינו מוסמך לקבל החלטה מסוג זה. ראש הממשלה היה זה שנלחם על כך שחברת החדשות של הערוץ תמשיך לשדר ושכמה שיותר עובדים ייקלטו בגוף התקשורת החדש".
בדיקת שירותי היחצ"ן תתחדש
במקביל דיווח האן לבית המשפט המחוזי בירושלים, בו מתנהל תיק הפירוק של הרשות, על ההתרחשויות וההיערכות לתחילת שידורי התאגיד. בהודעה דיווח האן גם על סיום העסקת יועץ התקשורת משה גל. ממשרד המשפטים נמסר כי ההתקשרות עם גל הופסקה בשל התבטאויותיו שנחשפו ב"כלכליסט".
המשרד הודיע כי החליט לחדש את בדיקת מימון יועץ התקשורת של רשות השידור. הבדיקה מתמקדת כעת בבחינת השירותים שהעניק היחצ"ן, בעליה של חברת גילאב, להאן. כפי שנחשף ב"כלכליסט" בניגוד למה שהוצג לבית המשפט כאילו גל מספק שירותים בתיק רשות השידור בלבד, בפועל האן קיבל מגל שירות יעוץ תקשורת נרחב בהרבה. שכרו של גל עמד על 12 אלף שקל בחודש והוא מומן מקופת רשות השידור.
הבדיקה מתחדשת כחודש לפני שהאן, שלא מונה לבית המשפט העליון והסיר את מועמדותו למינוי כשופט בבית המשפט המחוזי בנסיבות לא ברורות, מסיים שש שנות כהונה בתפקידו.
על רקע סגירתה המיידית והמפתיעה של רשות השידור, הצטלם לפני יומיים האן במה שנראה כאחד מחדרי התפאורה בבניין רשות השידור כשהוא אוחז בשלט עליו נכתב: "נא לא לפרק! תודה האביזרנים". השלט כנראה שעשע את האן והוא העלה את התמונה כתמונת הפרופיל שלו באפליקציית ווטסאפ.