$
פרסום ושיווק

מהדורת מבט שודרה הערב בפעם האחרונה; צפו: גאולה אבן פורצת בבכי בשידור

לפי הודעת הכנ"ר, שהוא המפרק של רשות השידור, יחדל מחר הערוץ הראשון משידוריו, להוציא תחרות האירוויזיון; תחנות הרדיו ישדרו מוזיקה בלבד; ועדת ביטן אישרה הערב את הצעת החוק לפיצול תאגיד השידור

שחר אילן, אביב גוטר וליאור גוטמן 22:5309.05.17

 

מהדורת מבט של הערוץ הראשון שודרה הערב (ג') בפעם האחרונה - לאחר 49 שנים. מחר יחדל הערוץ הראשון משידוריו להוציא את חצאי הגמר והגמר של האירוויזיון, ותחנות הרדיו ישדרו מוזיקה בלבד.

 

 

 

על כך הודיע כונס הנכסים הרשמי פרופ' דוד האן, שהוא המפרק של הרשות, זאת בעקבות ההחלטה בכנסת שתאגיד השידור הציבורי יחל בשידוריו ביום שני הקרוב, ה-15 במאי. הכונס יעביר לתאגיד היום 180 עובדי טלוויזיה, 150 עובדי רדיו ו-87 עובדי השידורים בערבית. 20 עובדים יושארו בטלוויזיה לצורך שידור האירוווזיון.

 צילום: עמית שאבי

 

אתמול סוכם בוועדה להכנת חוק פיצול תאגיד השידור הציבורי בראשות ח"כ דוד ביטן מהליכוד כי פתיחת שני תאגידי השידור - "כאן" ותאגיד החדשות - לא תידחה מעבר ל-15 במאי. הערב אישרה ועדת ביטן לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק בעניין. החוק מקים תאגיד שידור חדשות ציבורי נפרד, למרות ששני התאגידים ישתמשו באותם המתקנים. מליאת הכנסת צפויה להתחיל לדון בחוק מחר בערב ולאשר אותו ביום חמישי.

 

כדי לאפשר זאת, מנהל חטיבת החדשות של תאגיד השידור כאן, ברוך שי, יקבל את סמכויות ניהול בתאגיד החדשות החדש בשבועיים הראשונים לפעילותו, עד למינוי המנכ"ל הזמני.בשבועות האחרונים פעלו בליכוד לדחות את תחילת השידורים בשבועיים נוספים, אך האוצר סירב בשל העלויות התקציביות הגדולות של המשך פעילות רשות השידור. משמעות אחת של ההחלטה היא שלתאגיד החדשות יהיו בחודשיים הראשונים שלושה מנכ"לים בפועל: שי יקבל סמכויות ניהול בשבועיים הראשונים, אחריו ימונה מנהל זמני למשך שלושה חודשים ואז מנהל קבוע.

 

האן מסר כי "הפור למיטב הבנתנו נפל במובן הזה שב-15 בחודש תאגיד השידור הישראלי מתחיל לשדר. אם זה כך, במובן הזה ללא ספק הגיעה השעה לעזור לתאגיד. העובדים שמיועדים לעבור לתאגיד יכולים לעבור וממחר הם עומדים לרשותו. המשמעות שברדיו תושמע מוזיקה ובטלוויזיה תשודר היום מהדורת מבט לחדשות האחרונה".

 

רשות השידור פועלת מתוקף חוק שנחקק ב-1965, אז שודרו רק שידורי רדיו. בשנת 1968 התרחבה רשות השידור והחלה לשדר באופן קבוע גם בטלוויזיה והייתה למונופול בתחום זה עד פתיחת שידורי הכבלים ב-1992.

 

"שיא העליבות" 

 

ביקורת רבה נמתחה הערב על הצורה החפוזה בה הסתיימו שידורי התחנה ששידרה במשך כמעט יובל שנים.

 

ח"כ שלי יחימוביץ' מהמחנה הציוני, בעבר שדרית בכירה ברשת ב', אמרה בתגובה ש"סיום שידור ציבורי בן חצי מאה ברגע אחד והשלכת עובדיו היא שיא העליבות. אין גבול להתעללות. מזעזע שמודיעים לעובדים מהרגע להרגע שהיום הוא יום העבודה האחרון שלהם, והם אפילו אינם יודעים אם לבוא או לא לבוא מחר לעבודה. תכניות מופת ברדיו ובטלוויזיה הוכחדו ביום בהיר אחד". לדבריה, "ההתייחסות לשידור הציבורי ולאנשיו כאל חפצים שמשליכים אותם ככלי ישן איומה ומבישה". 

 

יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, מסר כי "זהו ערב קשה לעובדי רשות השידור, לשידור הציבורי ולחברה הישראלית. ערב שבו שוב הוכחה הציניות של פקידי המדינה שהודיעו ללא התראה לעובדי רשות השידור כי המסך יורד והוא יוחשך ללא הזדמנות להיפרד בכבוד לאחר כ-50 שנות עשייה. ההסתדרות תעמוד על כך שכל ההסכמים עם העובדים יכובדו במלואם".

 

יו"ר ועדת הכלכלה איתן כבל מהמחנה הציוני אמר על תהליך החקיקה ש"אני מתבייש בעצמי שאני שותף לפארסה הזו. החוק הזה לא ראוי. אף אחד לא מרוויח ממנו. לוחות הזמנים מטומטמים. אין שום סיכוי שיצאו מהכוח אל הפועל. מי שמצביע בעד החוק עושה מעצמו צחוק, ומכל התהליך. זה החוק שאני הכי מתבייש בו. החוק הכי מבזה, הכי מביש, הכי לא מועיל ולא מקדם. חוק שכל כולו ריסוק השידור הציבורי".

 

דוד ביטן דוד ביטן צילום: אוהד צויגנברג

 

מלחמת הרדיו

 

במהלך הדיונים על החוק לפיצול התאגיד דרשה ישראל ביתנו להעביר את רדיו רק"ע שרוב שידוריו ברוסית לתאגיד החדשות ולהרחיב את שידוריו ונענתה בחיוב. ש"ס דרשה להקים רשת חדשות חרדית במסגרת תאגיד החדשות ונענתה גם היא בחיוב. כל זאת, בנוסף לקיומם של רשת מורשת המזוהה עם הציבור הדתי לאומי ולרדיו בערבית.

 

 

 

משבר פרץ סביב דרישת ש"ס שייקבע בחוק מועד לפתיחת הרשת החרדית. ש"ס הודיעה שהיא ויהדות התורה יצביעו נגד החוק אם לא ייקבע מועד כזה. בסופו של דבר הוסכם שמנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, יציע לרשת החרדית תדרים בתוך מספר חודשים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x