$
משפט

הכונס הרשמי מסביר מדוע לא איפשר לעובדי הרשות להיפרד: "לוח זמנים קצר"

פרופ' דוד האן דיווח לבית המשפט על החשכת המסך לקראת תחילת שידורי התאגיד והעלה לחשבון הוואטסאפ שלו תמונה מבודחת שלו שצולמה ככל הנראה ממשרדי רשות השידור. בתוך כך, בעקבות חשיפת כלכליסט, משרד המשפטים החליט לסיים לאלתר העסקת היחצן משה גל שהועסק בשירותו של האן

ענת רואה ונעמי צורף 13:1110.05.17

בהמשך לגלי הביקורת שספג אמש (ג') כונס הנכסים הרשמי פרופ' דוד האן בתפקידו כמפרק רשות השידור, על כך שהנחית הוראה על החשכת המסך כשעה וחצי לפני מהדורת מבט ולא אפשר לעובדים להיערך לפרידה ראויה, העביר הבוקר האן מכתב לכל עובדי רשות השידור, ובו הסביר כי לוח הזמנים הקצר שנוצר הוא זה שהוביל להחלטה.

 

לפי המכתב, משנקבע אתמול באופן סופי כי התאגיד יתחיל לשדר ב-15 לחודש, ובמטרה להעביר בצורה מסודרת את שרביט השידור הציבורי מכאן ואילך לתאגיד השידור הישראלי, "בשל כך, ומכיוון שנותרו לתאגיד שלושה ימי עבודה בלבד לשם היערכות עם עובדי הרשות שעוברים לתאגיד להמשך השידור הציבורי, עקב פניית תאגיד השידור הישראלי ופניות ועדת הכנסת העוסקות בנושא, נעניתי בלב כבד, אך משיקולי אחריות מקצועית ותפעולית, לבקשה להעברת העובדים אל התאגיד היום", כתב האן והוסיף כי זאת, "לשם הבטחת רצף השידור הציבורי כבר בראשית השבוע הקרוב". לפי האן במכתב, "לא קלה היא סגירת שידורי רשות השידור, קשה היא הפרידה, כואב הוא הסוף, אך זו מצוות המחוקק ועלינו לקבלה בהתאם".

 

מי שהתכתב היום עם האן במסגרת אפליקציית וואטסאפ, לא יכל שלא להבחין בתמונת הפרופיל שעדכן לעצמו האן. באותה תמונה הוא נראה על רקע מה שנראה כמחסן תפאורה, כנראה במשרדי רשות השידור, אוחז בשלט ובו נכתב "נא לא לפרק! תודה האביזרנים". השלט שעשע את האן והוא נראה מבודח.

 

דוד האן. מבודח דוד האן. מבודח

 

העסקת היחצן גל הופסקה בעקבות חשיפת כלכליסט

 

במקביל דיווח האן לבית המשפט המחוזי בירושלים, בו מתנהל תיק הפירוק של הרשות, על ההתרחשויות וההיערכות לתחילת שידורי התאגיד.

 

בהודעה זו דיווח האן על סיום העסקת חברת גילאב, בבעלות היחצן משה גל. כפי שנחשף בכלכליסט גל קיבל 12,000 שקל לחודש לפני מע"מ מקופת הפירוק של רשות השידור, בתמורה למתן יעוץ תקשורת למפרק רשות השידור, אך בפועל העניק להאן שירותי יעוץ תקשורת בנושאים נוספים שלא היה להם כל קשר לרשות השידור. כל המימון לשכרו של גל הגיע מקופת רשות השידור בלבד.

 

בהמשך לחשיפה זו, בשבוע שעבר נחשפו בכלכליסט מסרונים שכתב גל ובהם הוא הודה כי "ברור שאני אחראי על כלל הפעולות של הכנ"ר מול התקשורת, אולם, כלפי משרד המשפטים פנימה אני מועסק לכאורה בזיקה לפירוק רשות השידור".

 

שלשום נמסר ממשרד המשפטים במענה לפניית כלכליסט כי "הכנ"ר הודיע להנהלת משרד המשפטים על כוונתו לסיים את ההתקשרות עם יועץ התקשורת בקרוב, על רקע התבטאויותיו, לאחר שיושלמו מספר עניינים פרוצדוראליים הכרוכים בכך".

 

בפועל החל מהבוקר גל כבר אינו מספק שירותי יעוץ תקשורת להאן, ופניות שהופנו לגל הופנו על ידו לגורמים אחרים. את פירוק רשות השידור ידברר מעכשיו דובר משרד המשפטים, משה כהן.

 

בהודעה לבית המשפט לא דיווח האן על נסיבות סיום העסקתו של יועץ התקשורת שלו, אלא כתב כי "עקב סיום הפעילות השידורית של רשות השידור, מסתיימת גם העסקתה של חברת "גילאב" שמונתה באישור בית המשפט ליועצת תקשורתית לפירוק. הודעה על כך נמסרה לחברת גילאב". האן הוסיף כי יתר בעלי התפקידים שמינה ימשיכו בתפקידם גם בתקופת הפירוק שלאחר תחילת שידורי התאגיד.

 

ואכן, בפועל, הליך הפירוק של רשות השידור נמשך בבית המשפט, גם לאחר סיום הפעילות. החוק רשות השידור מגדיר את תפקידיו של המפרק ומבהיר מתי מסתיים פירוק הרשות.

 

לפי החוק, ביטול האישיות המשפטית של רשות השידור מתרחש בשלב בו "סיים המפרק לממש את נכסי הרשות, לשלם את כל חובותיה, ואם נותרה יתרה – להעבירה למדינה". אז צריך המפרק להודיע לנציגי משרד האוצר על סיום הליכי הפירוק, לצרף להודעה דוח סופי שמפרט את החובות, נכסי הרשות וההוצאות שהוצאו במסגרת ההליכים.

 

לאחר שהדוח יוגש, משרד האוצר מאשר את סיום הליכי הפירוק ו-60 ימים לאחר מכן, הרשות "תחדל מלהיות אישיות משפטית והמפרק יסיים את תפקידו, אלא אם כן החליט בית המשפט אחרת".

 

לא ברור מה הצפי להמשך הליך הפירוק ועד מתי הוא ימשך בפועל. מי שמלווה את התהליך הוא משרד עורכי הדין יגאל ארנון שמועסק בשירותו של האן, והמשרד והאן הטילו איפול על שכר הטרחה המצטבר ששולם שם למשרד ומבוסס על תשלום לפי שעות עבודה בפועל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x