היחצ"ן משה גל מודה: "ברור שאני אחראי על כלל הפעולות של הכנ"ר מול התקשורת"
מתכתובות שבידי כלכליסט עולה שהכנ"ר דוד האן השתמש בשירותיו של היחצן הפרטי משה גל בנושאים רבים מעבר לענייני רשות השידור שעליהם קיבל שכר. אגף הכנ"ר: מסתייגים מהתבטאויות היועץ ודוחים אותן
"ברור שאני אחראי לכלל הפעולות של הכנ"ר מול התקשורת, אולם כלפי משרד המשפטים פנימה אני לכאורה מועסק בזיקה לפירוק רשות השידור", את הדברים הללו אמר יועץ התקשורת משה גל, בעליה של חברת גילאב, בספטמבר 2014, כחודש ימים אחרי שנשכר על ידי כונס הנכסים הרשמי, הפרופ' דוד האן לתת לו שירותי יעוץ תקשורת בהקשר לפירוקה של רשות השידור. בפועל סיפק גל שירותים להאן גם מעבר לתיק זה.
- דרמה במירוץ לביהמ"ש: דוד האן משך את מועמדותו לשופט מחוזי
- משרד התקשורת לוחץ להעניק למנהל הזמני שייבחר לתאגיד החדשות סמכות לפטר את עובדיו
הפרופ' האן עומד לפרוש בחודש הבא מתפקידו ככונס הרשמי. בימים האחרונים, כפי שפורסם ב"כלכליסט", הוסרה במפתיע מועמדותו לתפקיד שופט בית משפט מחוזי, בנסיבות שאינן ברורות ותוך שכל הגורמים המעורבים בדבר, מסרבים לפרט מה היה הרקע להתפתחות המפתיעה. משרד המשפטים מסר כי "אין קשר בין סוגיית השיפוט לבין הבדיקה" שערכה מנכ"לית משרד המשפטים אמי פלמור בעקבות חשיפת "כלכליסט" ב־12 במרץ 2017 כי עלות העסקת היועץ גל בעניינים שונים גולגלה על תיק רשות השידור.
משרד המשפטים טען כי הבדיקה העלתה ש"אין בסיס לטענות בעניין אי סדרים בהליך ההתקשרות מול יועץ התקשורת או בדרך הפעלתו". אולם המסרון שמופיע בפתח הכתבה, ומסמכים נוספים שמצויים בידי "כלכליסט", מעידים כי מסקנה זו אינה תואמת את העובדות, וכי גל הועסק כיועץ התקשורת של האן גם בתחומים שאינם קשורים ברשות השידור.
מתוך המסמכים עולה בין היתר כי לקראת אמצע יוני 2014, יותר מחודש וחצי לפני שהחל הליך הפירוק של רשות השידור בבית המשפט, נפגש האן עם גל במטרה לבחון שכירות שירותיו. כמה שבועות לאחר מכן נכנס גל לתפקידו והמהלך הראשון שלו היה לסדר להאן ראיונות בכלי התקשורת לציון השלמת מחצית מתקופת כהונתו.
מהדברים שאמר גל עולה כי העובדה שמדובר במתן שירות כולל, אמורה היתה שלא להיחשף בפני ראשי משרד המשפטים. יחד עם זאת, בדיקת "כלכליסט" חושפת כי האן לא היה היחיד שידע כי גל מספק לו שירותים שחורגים בהרבה מטיפול בתיק רשות השידור, שמתוך קופתה משולם שכרו החודשי.
בידי "כלכליסט" מצויים מסמכים המלמדים ששני עובדים בכירים ביותר באגף הכונס הרשמי, עו"ד איתי הס, היועץ המשפטי של האגף ומי שאמור לשמש שומר הסף; ועו"ד סיגל יעקבי, סגניתו של האן ויד ימינו, היו מודעים לכך שהיחצן גל מטפל בנושאים שאין להם כל קשר לרשות השידור.
המסמכים מלמדים כי הן הס והן יעקבי השתתפו בשיחות רקע שהתקיימו ביוזמת ובהשתתפות גל, שיחות שעסקו בתחומי פעילות של הכנ"ר שאין להם כל קשר לרשות השידור, ובעיקר המלצות הכנ"ר לשכר טרחת בעלי תפקיד בתיקי פירוקים שונים.
למשל, בנובמבר 2014 טיפל גל בעמדות הכנ"ר בנוגע לשכר טרחה בתיקי פירוק של ATP ושל אייס וארגן שיחת רקע בהשתתפות היועץ המשפטי לכנ"ר עו"ד הס, שהסביר אף הוא את מניעי ושיקולי הכונס בתיקים שאין להם כל קשר לרשות השידור. הס ויעקבי הם כעת שני המועמדים המובילים להחליף את הכנ"ר האן שיפרוש במהלך החודש הבא מתפקידו. יעקבי מסרה בתגובה כי שיחת הרקע התקיימה תוך ידוע דוברות משרד המשפטים. מהס לא התקבלה תגובה. "כלכליסט" ביקש לעיין בהסכם ההתקשרות בין הכנ"ר לבין יועץ התקשורת גל אך משרד המשפטים סירב למסור אותו, ובכוונת "כלכליסט" לעתור לבית המשפט לגילוי המסמכים.
בתגובה שהעביר פרופ' האן ל"כלכליסט" הוא ממשיך לטעון שגל ליווה את רשות השידור בלבד. זאת, למרות ש"כלכליסט" העביר לעיונו תכתובת ממנה עולה כי היועץ גל קיים שיחת רקע טלפונית בהשתתפות האן עצמו ובהשתתפות גל, שעסקה בתיק רב בריח, שאינו קשור לרשות השידור.
ממשרד המשפטים נמסר בתגובה כי "באשר להתקשרות עם יועץ התקשורת — הבדיקה שנערכה בידי מבקרת הפנים של משרד המשפטים הוגדרה כבדיקה ראשונית, ומטבע הדברים התמקדה באיתור אי סדרים, ככל שהיו כאלה, בהליכי ההתקשרות, דבר אשר לא נמצא לו בסיס. ככל שהדברים נכונים, ההתבטאויות המיוחסות ליועץ התקשורת החיצוני כמובן אינן מקובלות על הנהלת המשרד. הנהלת המשרד תידרש לעניין במהלך הימים הקרובים".
תגובת אגף הכונס הרשמי: "הכונס הרשמי מדוברר באופן שוטף במאות פניות באמצעות דוברות משרד המשפטים. התבטאויותיו של יועץ התקשורת המלווה את רשות השידור לא מוכרות לכונס, לא היו ואינן על דעתו והוא מסתייג מתוכנן ומסגנונן ודוחה אותן".