$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

נוחי דנקנר פרע לבנקים 10 מיליון שקל נוספים

בעל השליטה באי.די.בי לשעבר נדרש לפרוע ערבות אישית של 500 מיליון שקל לבנקים. עד כה השיב נוחי דנקנר 41.5 מיליון שקל מתוך הסכום. התשלום הבא על פי ההסדר: 30 מיליון שקל ביוני 2017

גולן חזני 06:5927.12.16

נוחי דנקנר, בעל השליטה לשעבר בקונצרן אי.די.בי, העביר אתמול לבנקים תשלום חוב של 10 מיליון שקל, כך נודע ל"כלכליסט". זהו תשלום שני מתוך 500 מיליון שקל שחייב דנקנר לבנקים. רק לפני כשלושה שבועות נידון דנקנר לשנתיים מאסר בפועל על הרצת מניות.

 

דנקנר חייב כספים שלווה כדי לממן את חברת טומהוק הפרטית ואת החברה־הבת שלה, גנדן, שבאמצעותן החזיק באי.די.בי הציבורית יחד עם שותפיו אבי פישר והאחים שימל. דנקנר לווה את הכספים הן לצורך הרכישה הראשונית של אי.די.בי והן כדי לחזק את אחיזתו בחברות־הבנות באמצעות רכישת מניותיהן.

בתחילת השנה הגיע דנקנר להסדר מול הבנקים המלווים של טומהוק וגנדן. החוב המקורי של החברות לבנקים הוערך ב־850 מיליון שקל, אולם מתוכו ערב דנקנר לחלקו היחסי, 500 מיליון שקל. דנקנר התחייב לשלם את מלוא החוב שלגביו העניק ערבות אישית וכן לפנות את הבית שבו התגורר ברחוב שלמה המלך בהרצליה בתוך 45 יום ממועד ההסדר.

 

כך, דנקנר ומשפחתו פינו את הנכס חודש וחצי לאחר שנחתם ההסדר, ב־6 ביולי. הם עברו לבית קטן יותר בשכונה, שבו הם מתגוררים בשכירות. הבית שהם פינו מוצע למכירה ושוויו נאמד ב־50–45 מיליון שקל.

 

מיד לאחר החתימה ביולי העביר דנקנר לבנקים 31.5 מיליון שקל, ויחד עם ההעברה הנוכחית הוא פרע 41.5 מיליון שקל מהחוב עד כה. הפועלים ולאומי, שלהם עמד החוב הגדול ביותר, קיבלו 12 מיליון שקל ו־11.5 מיליון שקל בהתאמה. בנק דיסקונט קיבל 8 מיליון שקל, מזרחי טפחות קיבל 5 מיליון שקל, קרדיט סוויס 4 מיליון שקל ובנק אגוד כמיליון שקל. על פי הערכות, התשלומים הגיעו ממקורות שונים, בראשם אביו של נוחי, יצחק דנקנר, בני משפחה וחברים קרובים.

 

נוחי דנקנר נוחי דנקנר צילום: אוראל כהן

 

להגיע לסכום דמיוני

 

ההסדר מול ראשי החטיבות העסקיות בבנקים, ובהם יעקב אורבך מבנק הפועלים, קובי הבר מלאומי ואורית אלסטר מבנק דיסקונט, נחתם ביוני האחרון. על פי תנאיו, ישלם דנקנר במועד החתימה 30 מיליון שקל וכעבור חצי שנה 10 מיליון שקל בתוספת ריביות — סכומים שכבר שילם. התשלום הבא שמצפה לדנקנר הוא של 30 מיליון שקל כעבור שנה מחתימת ההסדר, ביוני 2017. התשלום הרביעי של 20 מיליון שקל אמור להתבצע שלוש שנים אחרי ההסדר, ביוני 2019. ב־2021 אמור דנקנר להחזיר 60 מיליון שקל ומאותו רגע עד 60% מההכנסות שלו, וב־2024 עליו להשיב 30 מיליון שקל נוספים ו־60% מההכנסות עד שיגיע ל־500 מיליון שקל. אף שהסכום דמיוני, עד כה דנקנר עומד בתשלומים.

 

חיזק את ההגנה

 

דנקנר הורשע בהרצת מניות במסגרת הנפקת המניות של אי.די.בי אחזקות שבוצעה ב־2012. לאחר שבתחילת החודש גזר עליו שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב חאלד כאבוב מאסר, התעוררו ספקות לגבי יכולת העמידה של דנקנר בהסדר החוב. אולם, נראה כי הוא נחוש לעמוד בו.

 

דנקנר כבר הודיע כי יגיש ערעור והוא אף חיזק את צוות ההגנה המשפטית בשתי עורכות דין בעלות רקורד בשירות המדינה ושלהן מומחיות בערעורים, מיכל רוזן־עוזר ואפרת ברזילי.

 

בתחילת שנת 2014 איבד דנקנר את השליטה באי.די.בי. בתהליך של הסדר מול הנושים הועברה החברה לידי אדוארדו אלשטיין ומוטי בן־משה. מאז הספיקו השניים להסתכסך ונפרדו דרכיהם, וכיום אלשטיין לבדו הוא בעל השליטה בחברה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x