בעלי "טוטו" יובל שניר והשף מושיק רוט ניסו להבריח כבד אווז ושרימפס
בודקי המכס תפסו כ-40 ק"ג כבד אווז ו-60 ק"ג שרימפס ופירות ים שהוברחו מהולנד. זו התפיסה הראשונה אי פעם של הברחת כבד אווז לישראל
יובל שניר, הבעלים של מסעדת טוטו, נתפס בשבוע שעבר על ידי בודקי המכס בנתב"ג עם כ-40 ק"ג כבד אווז ו-60 ק"ג שרימפס ופירות ים שהוברחו מהולנד. בפרשה מעורב גם השף מושיק רוט.
הסחורה שנתפסה הועברה לרשות מפקחי משרד החקלאות ופיתוח הכפר. לדברי מפקחי משרד החקלאות ופיתוח הכפר שהוזמנו למקום מדובר בתפיסה ראשונה אי פעם של הברחת כבד אווז.
- המאבק בין השותפים ב"טוטו" נמשך; ירון שלו: "אני השף של המסעדה"
- השף ירון שלו עוזב את מסעדת 'טוטו' בת"א
- השף ירון שלו: "אני עושה רק דברים שמעניינים אותי"
רוט, שמונה לפני כשבועיים לשף החדש של מסעדת טוטו, לאחר עזיבתו של ירון שלו, הוא גם הבעלים של מסעדת Samhoud Places& במרכז אמסטרדם המעוטרת בשני כוכבי מישלן. בשבוע שעבר נסע צוות טבחים מטוטו לאמסטרדם כדי לעבוד על התפריט החדש של המסעדה בניהולו הקולינרי של רוט, וחומרי הגלם שנתפסו היו מיועדים ככל הנראה לאירוע הפתיחה הגרנדיוזי המתוכנן להתקיים בסוף השבוע במסעדה. רוט הוא אחד מהשופטים בתוכנית "משחקי השף" ששודרה בערוץ 2.
לפי רשות המסים, הסחורה נתפסה בבדיקה שגרתית המבוצעת לנוסעים הנכנסים לארץ. אל המקום הוזעקו גם מפקחי משרד החקלאות ופיתוח הכפר, משום שמדובר בתפיסה של מוצרי מזון מן החי.
החקירה הראשונית העלתה כי המטרה היתה להבריח את כבד האווז, פירות הים והשרימפס מהולנד, לטובת הגשתם לאורחים באירוע הפתיחה של מסעדת טוטו. לדברי מפקחי משרד החקלאות ופיתוח הכפר מדובר בנתחי כבד אווז הנחשבים איכותיים במיוחד, כששוויו של קילוגרם אחד הוא 20 יורו, ומדובר בתפיסה ראשונה אי פעם של הברחת כבד אווז. יצוין כי ההערכות של מסעדנים ישראלים הן כי מחיר כבד האווז היה גבוה בהרבה מהמחיר שאותו מציינת רשות המסים.
ברשות המסים ציינו כי את כבד האווז ניסו המסעדנים להכניס לארץ תוך התחמקות מתשלום מסי יבוא וללא אישור ייבוא שכן יוצרו במשחטה שאינה מאושרת לייבוא לישראל. כבד האווז הושמד והחקירה בעיצומה.
מיובל שניר ומושיק רוט טרם התקבלה תגובה.