$
אוכל

השף ירון שלו עוזב את מסעדת 'טוטו' בת"א

ל"כלכליסט" נודע כי לאחר 8 שנים במסעדה התל אביבית, שלו יעזוב אותה. בשנים האחרונות היה שלו גם שותף בה

גלי וולוצקי 15:5828.05.14

לאחר קרוב לשמונה שנים שבהן כיהן כשף וכשותף במסעדת טוטו היוקרתית בתל אביב, עזב אתמול השף ירון שלו (32) את המסעדה. ל"כלכליסט" נודע כי הפרידה נעשתה על רקע חילוקי דעות עם שותפו במסעדה, בעלי מאפיית "בר לחם" בתל אביב יובל שניר.

 

טוטו נפתחה ב־2006 על ידי רועי קפלן, מתן כהן, רפי מוצ'ניק וזיו עירוני, יחד עם השף מנה שטרום. עוד באותה שנה עברה המסעדה שינוי קונספטואלי, כששלו, שנחשב אז לילד הפלא של עולם המסעדנות לאחר שעבד עם השף רפי כהן ברפאל, הפך לשף ולאחר שנה אף לבעל מניות במסעדה. 

 

ראו ראיון עם שלו ב"כלכליסט"

 

 

השף ירון שלו השף ירון שלו צילום: אוראל כהן

 

בשנים האחרונות הפכה טוטו לאחת המסעדות החשובות והיקרות בארץ, ושימשה כמקום מפגש קבוע לרבים מצמרת עולם העסקים הישראלי. לפני כשנה מכר קפלן את חלקו לשניר, מאחר שהתעייף מעולם המסעדנות ורצה להתפנות לעסקי יבוא הטאטאמי מיפן. העסקה נערכה לפי שווי של 10 מיליון שקל, סכום חסר תקדים במסעדנות הישראלית. כיום, מבנה השותפות במסעדה הוא 60% לשניר, 21% למוצ'ניק, 10% לשלו ו־9% לעירוני.

 

מקורב לשניים מספר כי בתקופה האחרונה התגלעו בין שניר ושלו חילוקי דעות רבים על רקע התנהלותו של שלו. "יובל לא אהב את ההתנהלות התקשורתית של ירון, שסיפר בכל מקום שהוא מרוויח עשרות אלפי שקלים בחודש", אומר המקורב. בימים האחרונים, הוסיף, הציב שלו אולטימטום: הוא הציע לשניר להביא משקיע שיקנה את חלקו במסעדה, ואיים לעזוב אם זה יישאר. לאחר ששניר סירב לכך, עזב שלו את המסעדה.

 

עובדים בטוטו טוענים כי לשלו "חובות רבים למסעדה", ויש הטוענים אף כי מדובר ב"סכומים המתקרבים למיליון שקל", קרוב לחלקו של שלו בבעלות. יובל שניר וירון שלו סירבו להגיב.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x