עדיין לא פורש
המשך כהונת ציון קינן כמנכ"ל בנק הפועלים צפוי להיות מוכרע רק בשלב הבא, שבו תחליט הפרקליטות אם להגיש נגדו כתב אישום
19:3117.02.11
בדיוק שנה לאחר שנודע דבר חקירתו של יו"ר בנק הפועלים לשעבר דני דנקנר במשטרה, הודיעה היום (ה') המשטרה כי
היא ממליצה להעמיד לדין את דנקנר ואת מנכ"ל בנק הפועלים ציון קינן. מבחינת בנק הפועלים,
שעבר זעזועים רבים בשנים האחרונות - ובראשן הדחתו של דנקנר במחצית 2009 בהתאם לדרישת
בנק ישראל - מדובר בטלטלה של ממש.
מאז שקינן נכנס רשמית לתפקיד המנכ"ל, באוגוסט 2009, הוא הוביל את בנק הפועלים להתאוששות בכל הפרמטרים: ההנהלה שינתה את פניה, המיקוד חזר לתחומי הליבה הבנקאיים, הרווחיות גדלה בהתמדה, נושא ההתייעלות עלה על השולחן ואפילו בבנק ישראל הביעו בגלוי שביעות רצון מבנק הפועלים ומהעומד בראשו. כעת, הלוואה של 3.4 מיליון דולר שאושרה לדנקנר באוקטובר 2008 מאיימת לסיים את דרכו של קינן בבנק הפועלים לאחר 33 שנים.
על אף הקושי לתפקד כמנכ"ל של אחד משני הגופים הפיננסיים הגדולים בישראל בזמן שהמשטרה ממליצה להעמיד אותך לדין, שאלת המשך כהונתו של קינן כמנכ"ל בנק הפועלים צפויה להידחות לשלב הבא שבו הפרקליטות תחליט אם לקבל את המלצת המשטרה ולהגיש כתב אישום נגדו.
בשעות הראשונות שלאחר פרסום דבר המלצת המשטרה, בנק ישראל בחר לשמור על דממת אלחוט פרט להודעה לקונית שבה הובהר כי "הפיקוח על הבנקים נמצא בקשר עם גורמי הפרקליטות המלווים את החקירה, ועוקב אחר ההתפתחויות בנושא" . ההערכה היא כי הנגיד פרופ' סטנלי פישר והמפקח על הבנקים דודו זקן לא ידרשו את השעייתו של קינן בשלב זה, אלא ימתינו להחלטת הפרקליטות בעניין. אם יוגש כתב אישום נגד קינן, הוא ייאלץ לעזוב את תפקידו – ואז ייפתח המירוץ לתפקיד מנכ"ל בנק הפועלים.