פייסבוק עשויה לאבד את עסקי המציאות המדומה שלה
לאחר שזכתה בתביעה על הפרת זכויות יוצרים ונפסקו לזכותה פיצויים בסך חצי מיליארד דולר, מפתחת המשחקים זנימקס מבקשת לאסור על אוקולוס שבבעלות פייסבוק להמשיך להשתמש בטכנולוגיה
מפתחת המשחקים זנימקס, שזכתה מוקדם יותר החודש בתביעה שהגישה נגד פייסבוק על הפרת קניין רוחני ולשזכותה נפסקו פיצויים בסך חצי מיליארד דולר, דורשת מאוקולוס להפסיק להשתמש בטכנולוגיה. בתביעה נוספת שהגישה ביום שישי לבית משפט פדרלי בדאלאס, זנימקס מבקשת לאסור על אוקולוס, ודרך כך על פייסבוק, להשתמש בקוד המחשב שהוכר לה כקניינה במוצריה, כך על פי דיווח של סוכנות רויטרס.
- פייסבוק במגעים לשידור חי של משחקי בייסבול
- חזון העל של מייסד פייסבוק: העתיד על פי מארק צוקרברג
- סנאפ מתקשה להרשים משקיעים פוטנציאליים שחוששים מהתחרות מול פייסבוק
אם מפתחים לא יקבלו גישה לקוד הזה, הם לא יוכלו לפתח משחקים למשקפיים של אוקולוס, מה שיגביל באופן דרסטי את רמת העניין שהמוצר יכול לעורר בקרב לקוחות פוטנציאליים. הקוד משמש גם את מוצר ה-Gear VR של סמסונג שחולקת עם אוקולוס את פלטפורמת המציאות המדומה שלה בסמארטפונים שהיא מייצרת.
התביעה כנראה לא מיועדת לחסל את מאמציה של פייסבוק בתחום. עבור התובעים מדובר בניסיון לגרום לפייסבוק להגיע איתם לסוג של פשרה במסגרתה החברה תשלם דמי רישיון. בסך הכל מדובר בתביעת פטנטים קלאסית, שכמוה ראינו עשרות אם לא מאות בתחום הסמארטפונים. תביעות כאלה בדרך כלל פורחות סביב תחומים חמים ובעיקר בשנים הראשונות להשקתם. חברות רבות נוטות להילחם כדי למנוע זליגה של פיתוחים למתחרות.
פאלמר לאקי, מייסד אוקולוס, השיג את הקוד המדובר בתביעה עוד בשנת 2012, כאשר יצר קשר לראשונה עם ג'ון קרמאק, מפתח המשחקים של סדרת דום שעבד בזמנו עבור זנימקס ושפיתח אותו עבורה. ב-2013 עזב קארמק את זנימקס ועבר לאוקולוס שם שימש כסמנכ"ל טכנולוגיות. אוקולוס נרכשה על ידי פייסבוק שנה לאחר מכן, עבור 3 מיליארד דולר, ומיד לאחר מכן הגישה זנימקס את התביעה הראשונה שהסתיימה בפסיקת הפיצויים לזכותה.