אפל מנסה לשקם את מעמדה בסין: תפתח מרכז מו"פ נוסף במדינה
מעמדה של ענקית הטכנולוגיה בסין החל להידרדר, לאחר שהממשל הסיני מתח ביקורת על התנהלות החברה - מה שהוביל לירידה במכירות בחנויות אפל במדינה. כעת מנסה החברה להחזיר את האמון של הקהל הסיני ולא פחות חשוב - הממשל הסיני
אפל ממשיכה לנסות ולשקם את מעמדה בסין – החברה הודיעה הבוקר (ד') על כוונתה לפתוח מרכז מחקר ופיתוח נוסף בסין, הפעם בשנז'ן, עיר בדרום סין הנמצאת בסמיכות להונג-קונג ונחשבת לאחד ממרכזי התעשייה הגדולים ביותר במדינה. פסי היצור הגדולים ביותר של פוקסקון, החברה שמרכיבה את רוב מכשירי אפל, גם נמצאים באזור שנז'ן.
- נעילה ירוקה בוול סטריט; אפל בשיא שנתי: "תמכור עוד 15 מיליון מכשירי אייפון ברבעון"
- גל תביעות ייצוגיות נגד אפל בשל תקלה במסכי האייפון 6 פלוס
- אפל השיקה את פלטפורמת הפרסום באפסטור
בתחילת העשור סין הייתה קטר הצמיחה של אפל, והאייפון היה הסמארטפון המבוקש והנמכר ביותר במדינה. תורים ארוכים של אלפי אנשים חיכו לפני חנויות אפל עם כל השקה, התקשורת הסינית פרסמה בזעזוע כיצד מספר צעירים עבדו בזנות או מכרו את הכליות שלהם על מנת לממן את רכישת המכשיר החדש ביותר של אפל, ואפל התכוונה לפתוח מאות חנויות ברחבי המדינה. ב-2015 אנליסטים אף הזהירו שאפל מפתחת תלות בסין.
אבל מעמדה של אפל בסין החל להתדרדר. הממשל הסיני, בצורה ישירה ועקיפה דרך שופרי התקשורת, תקף את אפל על רמת הזיהום במפעליה, ההתאבדויות המתוקשרות היטב של עובדי פוקסקון שעבדו על פסי יצור וההשפעה של אפל על צעירי המדינה. התורים מול חנויות אפל נעלמו, ומכירות האייפון דעכו לטובת ליצרניות מקומיות וזולות יותר.
מרכז הפיתוח החדש נועד לתקן את המעוות ולהחזיר את האמון של הקהל הסיני, וחשוב יותר מכך הממשלה הסינית, באפל. טים קוק, מנכ"ל אפל, כבר הגיע באוגוסט האחרון לביקור פתע בסין והכריז אז על מרכז פיתוח אחר – שבנייתו החלה לפני כחודש בפארק המדע זהוגצ'אוסן בפרברי בייג'ינג'. מרכז הפיתוח הזה צפוי לעלות 45 מיליון דולר ולהעסיק 500 איש. עכשיו קוק נמצא שוב בסין, ונפגש עם בכירים בממשל הסיני על מנת להכריז על המרכז השני.
לפי אפל, מרכז המו"פ בשנז'ן צפוי להפתח במהלך השנה הקרובה ויקל על אפל "לעבוד בצורה הדוקה יותר על השותפים שלנו בתחום התעשייה". אין כעת פרטים נוספים על כמות העובדים שהמרכז יעסיק, אבל הוא צפוי לעסוק בפיתוח של, בין השאר, "מוצרים ושירותים חדשים".
לפי המקומון Economic Daily של שנז'ן, טים קוק אמר במהלך אירוע החניכה של המרכז: "ביקרתי בסין בפעם הראשונה לפני עשרים שנה, ושנז'ן הייתה המקום הראשון שביקרתי בו. כבר אז, זה היה המקום שבו אפשר היה לראות את כוח היצור של סין. אפל תמיד יצרה מוצרים חדשניים, וצרכי היצור שלנו תמיד היו מתקדמים. הבנו שהמפעלים בשנז'ן מובילים את העולם". לפי קוק, אפל מעסיקה בצורה עקיפה כמאה אלף איש באזור שנז'ן.