ברקזיט (Brexit) הוא הכינוי אותו קיבל משאל העם הבריטי על עזיבת האיחוד האירופי שהתקיים ב-23 ביוני 2016. המונח מגיע מחיבור של שתי המילים "בריטניה" ו"אקזיט" (יציאה).
על קיומו של משאל העם החליט ראש הממשלה דיוויד קמרון, כחלק ממסע הבחירות שלו בשנה שעברה, והוא אושר על ידי הפרלמנט הבריטי בדצמבר 2015.
הפוליטיקה בבריטניה נחלקה בדעתה לגבי המהלך, כשאת מחנה העזיבה הנהיגו שר המשפטים מייקל גוב, ראש עיריית לונדון לשעבר בוריס ג'ונסון מהמפלגה השמרנית, וראש מפלגת יוקיפ (Ukip) נייג'ל פראג'. את קמפיין ההישארות הנהיגו דיוויד קמרון, שר האוצר ג'ורג' אוסבורן ורבים ממפלגת הלייבור.
ב-23.6.16 התקבלה החלטה לעזוב את האיחוד האירופי, ברוב של 51.9% מול 48.1% במשאל העם. יום לאחר מכן התפטר דיוויד קמרון מתפקידו, התפטרות שתיכנס לתוקפה בתוך כשלושה חודשים מביצוע משאל העם. תהליך העזיבה יתחיל באופן רשמי לאחר שתפעיל בריטניה את סעיף מספר 50 באמנת ליסבון, שלאחריו יתחילו שנתיים של דיונים בין הממלכה המאוחדת לבין מדינות האיחוד האירופי על הסכמי סחר מחודשים.
ההחלטה עוררה זעם רב בקרב רבים מתושבי בריטניה, בין השאר בסקוטלנד, המבקשים להטיל וטו על ההחלטה, ובצפון אירלנד. הבורסות ברחבי העולם התרסקו לאחר פרסום תוצאות המשאל, ורשמו את הירידה היומית החדה ביותר מאז משבר הפיננסים של 2008. הליש"ט אף היא התרסקה.