ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת כלכליסט

"אנחנו מקווים שתוך 5 שנים נוכל לשנות את הדרך בה צורכים בשר"

דידיה טוביה, מייסד ומנכ"ל Aleph Farms, העוסקת בגידול בשר מתאים בודדים של חיות, דיבר במפגש Food&Tech שערכו כלכליסט ובנק לאומי לבכירי תעשיית המזון וסטארטאפים בתחום: "המטרה שלנו היא לשחזר את החוויה של אכילת סטייק - כולל הטקסטורה, הטעם והריח, ושהסטייק יהיה בר קיימא ובטיחותי"

אמיתי גזית 12:0805.03.19
"כבר היום הבשר שאנחנו מגדלים דומה למוצר שאנחנו רוצים להגיע אליו. תוך שנתיים נשלים את הפיתוח": כך אמר היום (ג') דידיה טוביה, מייסד ומנכ"ל Aleph Farms, העוסקת בגידול בשר מתאים בודדים, במפגש Food&Tech שערכו כלכליסט ובנק לאומי לבכירי תעשיית המזון וסטארטאפים בתחום.

 

 

 

דידיה טוביה דידיה טוביה צילום: אוראל כהן

 

לדבריו של טוביה, "הדרך שלנו לגדל סטייקים מבוססת על העובדה שבגוף הפרה, כמו בגוף האדם, יש מנגנון טבעי שבונה רקמות ומחליף רקמות 24/7. כשאנחנו מזדקנים המנגנון הזה פחות יעיל. מצד שני, כשעושים ספורט הגוף בונה מסת שריר. למדנו את המנגנון הזה של בניית מסת שריר ואנחנו משחזרים את התנאים שמאפשרים גידול רקמת שריר. התהליך מאפשר לגדל כמה סוגי תאים ודואג לשלב אותם במבנה תל מימדי שמקנה את הטקסטורה של הבשר".

 

טוביה הסביר כי "אנחנו מגדלים בשר - סטייקים ישירות מתאים שמבודדים מפרה בריאה. זה בשר ללא שחיטה שיגדל בסוג של מפעלים שמכונים 'חוות ביולוגיות'. הן דומות לתשתיות ייצור של יוגורטים.

 

"אנחנו מקווים שתוך 5 שנים נוכל לשנות את הדרך בה צורכים בשר. המטרה שלנו היא לשחזר את החוויה של אכילת סטייק - כולל הטקסטורה, הטעם והריח. הסטייק יהיה בר קיימא ובטיחותי. הרעיון לגדל חלקים אכילים של חיות הוא לא חדש, אבל עד לפני כמה שנים זה היה מדע בדיוני. פריצות דרך בתחום של הנדסת רקמות מביאות אותנו היום למצב בו אפשר לבנות תהליך מעשי לקראת חדירה לשוק של מוצרים אלה".

 

לפי טוביה, "התחום של גידול תוצרת חקלאית מתוך תרבית תאים ורקמה תפס תאוצה בשלוש השנים האחרונות, והפתרון הזה נחוץ אם מסתכלים על הדרכים בהן האנושות מנצלת משאבים טבעיים. המטרה היא לאזן את ניצול המשאבים ולהחזיר לטבע את היכולת לקיים את עצמו לזמן ארוך יותר, ובמקביל להאכיל את האוכלוסייה. גידול בשר מתאים יאפשר גם לצמצם את השימוש באנטיביוטיקה בבשר", מסכם טוביה. "70% מהאנטיביוטיקה בארה"ב נצרכת לצורך גידול חיות. המספר הזה יורד בגלל המודעות, אך עדיין 54% מהחוות בארה"ב משתמשות בהן לגידול בעלי חיים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x