מנכ"ל Seakura: שוק האצות ב-2021 יצמח ל-17 מיליארד דולר
יזהר פלדמן מנכ"ל סיקורה שפיתחה טכנולוגיה לגידול אצות ים אורגניות על היבשה אמר במפגש Food&Tech שערכו כלכליסט ובנק לאומי לבכירי תעשיית המזון וסטארטאפים בתחום: "הטכנולוגיה שלנו מעניקה לאצה תנאים מיטביים, מגדילה את התפוקה פר יחידת שטח ביותר מ-50%, כך שיוצאת אצה נקייה עם ערכים תזונתיים גבוהים יותר מזו שבים"
לדבריו, "אצות זה מזון בראשיתי, היה לפנינו וכנראה שיהיה אחרינו. יש בו סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים, פרוטאין טובים כתחליפי בשר. הים מלא מזהמים שבני האדם תורמים להם-מתכות, חומרי הדברה ומזהמים ביולוגיים. הכל נמצא שם.
"במשך למעלה מעשור סיקורה פיתחה טכנולוגיה ייחודית שמוציאה את האצות מהים ומגדלת אותן על היבשה. הטכנולוגיה מעניקה לאצה תנאים מיטביים, מגדיל את התפוקה פר יחידת שטח ביותר מ-50%, ואנו מגדלים את האצה ללא חומרי הדברה. כך שיוצאת אצה נקייה עם ערכים תזונתיים גבוהים יותר מזו שבים. מגדלים אצות עם יותר חלבון מאשר בשר, סיביים תזונתיים ויוד - מרכיב חיוני בגוף האדם, על פי סקר מ-2016 נמצא חוסר ביוד בנשים הרות וילדים.
"אנחנו פעילים בארץ ובעולם בתחום הקולינריה, תוספי תזונה ובעתיד בקוסמטיקה. מוצרים בתחום המאפים פסטות, גבינות שכבר נמכרות בארץ. וכן השקנו סדרה של תוספי התזונה המבוססת על אותם אצות שאנחנו מגדלים במכמורת".